PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Pioneer DVD-120SZ (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5624)

gpremec 21.08.2003. 21:30

Pioneer DVD-120SZ

Prije koji tjedan pribavio sam si novi Pioneerov Slot-in. Ali, od prvog dana teskom mukom prihvaca medije: pri ubacivanju se bojim da medij ne pukne koliku silu je potrebno upotrijebiti da bi se CD/DVD ubacio nutra.
Kako sam koristio DVD-105S i DVD-106S modele (a prije toga i Pioneerov 32X slot-in CR-ROM), to mi je od pocetka bilo cudno, jer medij lagano sklizne nutra i sve stima.

Dakle, moje pitanje je: dali je taj otpor normalan za DVD-120 (bojim se da nije) ili da ga mijenjam (garancija)?

dpajur 22.08.2003. 11:29

heh vidis, ja sam ubo isti DVD-ROM i ista stvar mi se desava.

mislio sam da je zato sto sam ga farbo, pa da sam nest sjebo sa onom maskom. jednom kad uguras medij sve ide normalno, tak da neznam. ak se ista stvar tebi desava reko bi da je to tak tvornicki napravljeno :)

gpremec 22.08.2003. 12:38

Je, kad je medij nutra sve radi savrseno. Bit ce da je tak tvornicki.

dpajur 22.08.2003. 17:24

nis, treba kupovat cvrsce medije, da ti ne pukne dok ga guras u dvd-rom :)

tor 22.08.2003. 18:18

Ista stvar kad sam slagao zadnji komp. Isto se čudih kako moraš gurati unutra ali izgleda da je tvornički.:rambo:

tihomir 22.08.2003. 22:25

Citiraj:

Originally posted by dpajur
heh vidis, ja sam ubo isti DVD-ROM i ista stvar mi se desava.

mislio sam da je zato sto sam ga farbo, pa da sam nest sjebo sa onom maskom. jednom kad uguras medij sve ide normalno, tak da neznam. ak se ista stvar tebi desava reko bi da je to tak tvornicki napravljeno :)

čim si farbo masku?
jel valja to šta(mislim jel se ljuska)...?

gpremec 22.08.2003. 22:41

Citiraj:

Originally posted by tihomir
čim si farbo masku?
Skines masku s uredjaja, maknes one gumice, i stavis je u pac na dva tri-dana s mjesec dana starim sampinjonima i tri mjeseca starim jajima (pacjim, ni slucajno kokosjim). Nakon toga dodas malo terpentina i ostavis daljnja dva-tri dana. Boju nakon toga moras zapeci, a najdjelotvorniji nacin je staviti novoobojanu masku u pecnicu na 10-12 minuta na 100°C.
I to je to.

dpajur 25.08.2003. 14:57

Citiraj:

Originally posted by tihomir
čim si farbo masku?
jel valja to šta(mislim jel se ljuska)...?

osim vegeta recepta od doktora premeca, mozes masku ofarbat sa kakvom oces bojom. ja sam uzo neku farbu u spreju, mat crnu, i tipke ofarbo u glanc srebrnu. dojadila mi ona bezlicna boja kucista i svih komponenti.

ne ljusti se, al ak oces da ti bude trajnija mozes ju kad se posusi posprejat sa bezbojnim premazom.

takve stvari ziher mozes kupit u svakom ducanu s uradi-sam ili auto dijelovima.

tihomir 25.08.2003. 21:07

Citiraj:

Originally posted by dpajur
osim vegeta recepta od doktora premeca, mozes masku ofarbat sa kakvom oces bojom. ja sam uzo neku farbu u spreju, mat crnu, i tipke ofarbo u glanc srebrnu. dojadila mi ona bezlicna boja kucista i svih komponenti.

ne ljusti se, al ak oces da ti bude trajnija mozes ju kad se posusi posprejat sa bezbojnim premazom.

takve stvari ziher mozes kupit u svakom ducanu s uradi-sam ili auto dijelovima.

obojana je bojom(crvenom) za auto...
farbo sam ju frendu...
thnx
:gringo:

vedo 03.09.2003. 15:17

I ja sam kupio doticnog Pioneera i isto medij nesto teze ulazi tako da je to vjerovatno normalno.Jedna stvar mi nije jasna.Da li on moze citati mini cd-e ili ne?U uputstvima pise da moze bez ikakvih prilagodnika.

gpremec 03.09.2003. 20:27

Citiraj:

Originally posted by vedo
I ja sam kupio doticnog Pioneera i isto medij nesto teze ulazi tako da je to vjerovatno normalno.Jedna stvar mi nije jasna.Da li on moze citati mini cd-e ili ne?U uputstvima pise da moze bez ikakvih prilagodnika.
Bravo! Bit ce da je to razlog.

Upravo sam uzeo upute i potrazio to sto si napomenuo:
"8cm (3.15") discs equipped with 12cm (4.72") adapters cannot be used. Remove the adapters before inserting the disk."

Imam negdje jedan miniCD, pa cim ga najdem bum probao kak to radi.:)

vedo 03.09.2003. 20:38

Javi da li to sljaka.

gpremec 14.09.2003. 20:42

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Imam negdje jedan miniCD, pa cim ga najdem bum probao kak to radi.:)
Jutros sam napokon nasao miniCD.
Stvar funkcionira savreseno! Gurnes slot-inu miniCD, on ga potegne i pokrene. Ejectira ga uredno, kao i svaki drugi CD. Pioneer je napokon rijesio jedinu pravu manu slot-in sistema.:clap:

Master Neo 14.09.2003. 23:11

Ja jucer kupio Pioneerov tray-in 120 (htio sam kupiti solt-in ali me trgovac zeznio) cita, kopira ko lud ali je u p...m... glasan ponekad nadglasa vulcano 7+ ... :beer: :beer:

gpremec 15.09.2003. 09:01

Citiraj:

Originally posted by Master Neo
Ja jucer kupio Pioneerov tray-in 120 (htio sam kupiti solt-in ali me trgovac zeznio) cita, kopira ko lud ali je u p...m... glasan ponekad nadglasa vulcano 7+ ... :beer: :beer:
Zanimljivo.
Slot-in je tih od modela DVD-106 nadalje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:21.