![]() |
čudni zvukovi i blokada
Prilikom igranja igre, zablokrao se komp popračen čudnim *clang* zvukom iz kučišta. Restartanjem kompa ne diže se windows i opet blokira. Ponovnim restartom u safe modu se izlistava čitav ekran slijedečih poruka:
MULTI(0)DISK(0)RDISK(0)PARTITION(1)/WINDOWS/SYSTEM32/DRIVERS/PCI.SYS/NTFS.SYS i tako *.SYS se nastavlja pres ESC to enter windows. i zatim ulazi uredno. da li je to ormalna pojava? Zabrinjavajuče je onaj zvuk, blokada i čudna upozorenja gorenavedena.....što je to? Ozbiljni problem, nešto što se hitno treba popraviti ili? Molim vas za sugestije, hvala vam. nemojte čitati moje komponenete u sigu jer je to frendov problem: -MBO SOLTEK SL-75FRN2-L, SOUND, SOC.A, 333/4 -PROC. AMD XP 2600 ATHLON -RAM 256MB DDR OEM PC-3200 X2 + kingmax DDR PC3200 400MHz 512MB -HD 120GB UATA122 7200 MAXTOR -ATI RADEON 9800 PRO, 128MB, TRASCEND. |
Ja bi provjerio disk prvo da vidim ima li bed sektora. Imaš u properties od diska i tamo tools
|
Prvo provjeri hard i testiraj ga s nekim bencmarkom, ako u hardu nije problem onda stavi na novo windowse.
|
zahvaljujem...probat cu pa javim
|
Ma meni ovo lagano mirisi da se memorija kolje, probaj kekse jedan po jedan...
|
memorija je testirana i ok je.......windowsi su instalirani pred 3 mj..........zanimljivo je da se ovo pojavljuje samo u igrama, u windozima je ok
može neka sugestija koji benchmark? I dali postoji mogučnost gubitka podataka ako idem i dalje igrati/raditi s ovim problemom? |
Odes pod Maxtor i skines PowerMax program i s njim istestiras hard.
http://www.techspot.com/vb/showthrea...&threadid=7602 Za memoriju, i nju istestiraj za svaki slucaj http://www.memtest86.com/ i http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=36 super pi stavi na 32mb da testira Bilo bi pozeljno da stavi ponovo drivere, odnosno novije. Onda nek pogleda jel su kablovi dobro prikopcani u hard i optiku. Ali opet kazem, da je najbolje ponovo win staviti, ako od ovoga nista ne upali. |
ok ovo se meni dešavalo... biop sam doma bez neta 2 tjedna.. i samo se dva-tri puta desilo u igrama...
sad došo u zg... na netu sam... i dva puta u 5 minuta... znači nekakav "klang" , "klik" il nešto iz kučišta i blokada... moram ugasit komp... nije mi jasno-... što bi moglo bit?? oba puta prilikom klika na neki link u ffoxu... windovsi pred 2-3 mjeseca stavljeni... power max ne javlja nikakve probleme... super pi več prije odtestiro... i memoriju u više navrata s memtestom... svi kablovi su prikopčani... wtf? |
Ma disk ne valja 100%, ili ima bad sectora ili gubi napajanje (poznata boljka starijih Maxtora).
|
To ti se hard ponovno upali,to vaše "clang"....to se i meni događalo.....na mom WD-u.....izgubi kontakt i pojavi se ono gore što je yggdrasil napisao........čim uđem u nešt zahtjevnije pa hardu zatreba više struje to mi se dogodi.....sad više ne......al ja sam sam kriv za to......jer sam slomio onaj plastični držač što drži molex........al sva sreća da radi......... Uzmi izolir traku i oblijepi molex koji je ukopčan u hard i neće više gubit kontakt........pa ćeš moć na miru igrat igre i sl.......pozdrav
|
evo da se javim opet.. dugo nije bilo problema al sad opet.. i svi kablovi su ukopčani dobor... i da nije mi jasno kako nisam prije prepozano.. to je zvuk kad se hard ugasi... isti takav "klak" čujem svaki put kad komp ugasim.. jel to normalno?
|
da,to ti je normalno........ Pa pročitaj gore šta sam ti napisao..........
I jel sve u redu sad??? |
pa ne opet se desilo.. nakon dugo vremena...
al nemam ša lijepit.. sve je spojeno super.. uglavljeno do kraja i ne mrda si ni milimetra... |
pa ne znam onda stvarno,onda elektronika u hardu gubi kontakt.......stvarno ne znam......
|
Neki diskovi nakon određenog vremena parkiraju glavu, kako bih rekao, možda je to i kod tebe. Znam da je meni Maxtor DM 8 to radio, Seagate 160 GB 7200.7 nije i evo oba Hitachija isto parkiraju. S vremena na vrijeme samo čujem klik prvo iz jednog diska pa onda iz drugog. Ako ti sve ostalo radi kak treba (nema bad sectora, brzina je OK,...), mislim da nema razloga za brigu.
|
I ja sam kod Hitachija primjetio isto to, tu i tamo se zna cuti *kleng* iz diskova. Radi se o raznim serijama (primjetio sam to na ukupno 7-8 diskova). U pravilu nista oko cega bi se trebalo zabrinjavati, ali je primjetan trzaj u protoku podataka, sto moze biti vrlo ozbiljan problem nekome tko radi npr. capturing. schlapko koji ti disk uopce imas i ostatak komponenti u kucistu?
|
-MBO SOLTEK SL-75FRN2-L, SOUND, SOC.A, 333/4
-PROC. AMD XP 2600 ATHLON -RAM 256MB DDR OEM PC-3200 X2 + kingmax DDR PC3200 400MHz 512MB -HD 120GB UATA122 7200 MAXTOR -ATI RADEON 9800 PRO, 128MB, TRASCEND. evo konfa... taj klang i nakon toga blokada se ne dešava toliko često al me strah dali može doč do gubljenja podataka... ? i da... znalo se dogodit kad sam bio na netu.. prilikom klika na neki link.. a to baš i nije neka zahtjevna operacija... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:14. |