PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Neispravan ps2 utor za glodavca ??? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=55681)

Router 27.12.2006. 17:53

Neispravan ps2 utor za glodavca ???

Ovo mi je ful cudno , naime kad spojim mis na ps2 samo stoji streljica na sredini i to je to , mrtvo , a cim je na usbu radi ko zmaj . Pa jer moguce da je utor mrtav ? probao sam sa mx510 , usb stalno radi , a cim preko onog adaptera stavim na ps2 ne radi , isto mi je i sa neon misonjom ps2 kad stavim ne radi , ali u sredini ima neku plavu diodu koja svijetli , dakle struje ne fali . probao sam u biosu sa load optimizied defaults , ali ocito sa tim nema veze - pa primam prijedloge ili potvrdu da je utor neispravan i da treba na reklamaciju . ploca je inace epox iz siga .

tor 27.12.2006. 17:55

A sve spajaš s istim adapterom - USB na PS/2? Možda je adapter vrisnuo a ne utor?

Router 27.12.2006. 17:59

ne , ovaj neon je bas ps2 mis , dakle spajam ga direktno . i ja sam prvo sumnjao na adapter jer je stajao dugo pa ...
vidim da sam malo zapetljao prvi post - dakle :
1. mx510 na usb utoru radi
2. mx510 na ps2 ne radi
2. neon na ps2 ne radi

tor 27.12.2006. 18:11

A, kužim kužim...A onda je riknuo ps/2. Nije to tako nemoguće.

Router 27.12.2006. 19:05

nisam jos cuo da je nekome to riknulo , pa mi nije imalo smisla da svijetli ledica a port ne radi . a onda reklamacija , bas dugo nisam morao nista nositi :) hvala .

rendula 27.12.2006. 19:08

samo jedna preporuka - za svaki slučaj posudi od nekoga još jedan konverter ili ps2 miš, tako da budeš ziher i da im možeš na reklamaciji reći da si probao sa 3 miša.čisto da to u potpunosti eliminiraš.

Router 27.12.2006. 19:52

ok , budem uzeo ujutro jos ne jedan nego 2 - jedna ps2 trust i mx518 koj kod frenda radi provjereno sa i bez adaptera .

Mortal 27.12.2006. 22:03

A pazi sta se meni desilo. MX510 mi je radio samo na PS2 a ne na USB. Nakon pola godine što sam ga imao počeo se blesirat na USB mislio sam da su windozi, ali pikno na PS2 ko suza.

Mislim da se to miševi zblesiraju, ipak 510 više nije nov model...

Naravno zbog toga sam ga prodao....

slink 27.12.2006. 22:07

Samo malo... jel ne mora mis imat oznaku "combo" da radi preko tog adaptera?

Prako USB-a radi svaki, ali kad sam ja radio u PC servisu, nije svaki mis htio radit s tim adapterom... ali svaka tipkovnica hoce?!?

Ne znam, mozda je tehnologija uznapredovala, pa me ispravite, da i ja nesto novo naucim...

domy_os 28.12.2006. 01:56

Da li si isključio komp kad si spajao taj adapter? Ne znam zašto, al kad spajam preko tog adaptera dok je komp upaljen, nikad nije htio prepoznat miš, a kad je miš normalni PS/2 onda radi...

santos 28.12.2006. 08:04

i meni se to dogodilo, odjednom samo mis prestao radit na ps/2.
spojio na usb, nece, probam drugi mis , isto nece. sad najcudnije: spojim usb stick u isti utor i usb stick radi. trenutno mi je mis spojen na prednji usb panel :)

6Finger 28.12.2006. 09:05

Ima u formelu kupiti adaptor USB---to----PS2(za misa i tipkovnicu) za svega par kuna,
cisto ako kome bude zatrebalo.

thuNdeR 28.12.2006. 09:25

Citiraj:

Autor Router (Post 604490)
Ovo mi je ful cudno , naime kad spojim mis na ps2 samo stoji streljica na sredini i to je to , mrtvo , a cim je na usbu radi ko zmaj . Pa jer moguce da je utor mrtav ? probao sam sa mx510 , usb stalno radi , a cim preko onog adaptera stavim na ps2 ne radi , isto mi je i sa neon misonjom ps2 kad stavim ne radi , ali u sredini ima neku plavu diodu koja svijetli , dakle struje ne fali . probao sam u biosu sa load optimizied defaults , ali ocito sa tim nema veze - pa primam prijedloge ili potvrdu da je utor neispravan i da treba na reklamaciju . ploca je inace epox iz siga .

također isti problem, sva sreća imam više usb-ova ;)

Router 29.12.2006. 21:45

evo isprobano sa jos 2 misa i ista stvar - dakle prvo da kazem da uvijek sve spajam na MRTVO , dakle ugaseno . ni mx518 ni trust na PS2 nece raditi , i definitvno je stvar ploce jer sam nasao jos nesto zanimljivo - naime kad je mis u ps2 , onda ni tipkovnice ne prima naredbe , ni u biosu ni u win , odnosno od 10puta 7 puta mi ne prima , dakle sa plocom nazalost nekaj ne stima , i ide na reklamaciju , cim kupim novu .

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:14.