![]() |
Performanse diska
Dakle kako poboljšati ?!
Naime sada će neki popi... Testirao sam disk s PCMarkom 2002, kao što svi vidite imao sam 831 bod za HDD, no to je bio najbolji rezultat, a po drugim rezultatima drugih, to je tak tak ..., ništa posebno. I sada kada testiram HDD dobijem 462 boda ?! Šta se dogodilo? Hvala na pomoći. Radi se naravno o HDD 120 GB, IBM 180GPX seriji ... |
Ja dobijem 680. :p
Jesi kaj mjenjao s diskom, jesi mjenjao koju particiju da testira, jesi mjenjo kakve settinge u tweaking programima? :beer: |
Uh bas sam sad testiro pc mark 2002 hard disk test i dobio 2350. :eek:
Onda sam izvrtio sve testove pc marka i dobio 1600 za hard. Tak da mi nis nije jasno. :beer: |
Ej, ma neznam šta ne valja..
Evo čak i frend koji ima slabije sve ima bolje bodove.. Neznam da li je to do Windowsa... |
Ma vidi ovo, izvrtio sam sve testove i stavio rezultate na net ali pod hard disk pise N/A ko da ga nisam ni vrtio. Ma koji k...
Evo: http://service.futuremark.com/compare?pcm=1452038 http://service.futuremark.com/compare?pcm=1451989 U prvom sam dobio za hard 1300 a u drugom 1600, ne bacam krafne bezveze, pa pisalo je. :rambo: |
Hehe veky, i to mi se događalo, no napokon mi pošalje rezultat.
No manje bi me bilo briga da mi ne pošalje, nego da imam 460 !?! KOMA Koji disk imaš Vec? A vidim i tvoja memorija pere moju. Ajde piši FSB, memorija, postavke ! |
Sve ti pise u sigu.
224 fsb, sinkronizirano s procom, 2.9V i 5-3-3-2.5 s tim da je corsair value. Pa kak moja pere tvoju kad je pisalo 6900 u tvom sigu... ili sam je nesto zabrijo. Ja ti imam IBM 60GXP serija, 60gb, 2mb cache, 7200rpm i tvoj je defintivno brzi zbog 8mb cachea. |
Gle ja na čiste windowse XP, nemam neke bodove.
Što se tiče memorije krivo sam vidio, zamijenio sam tvoje CPU i Mem bodove... Ja imam 6446 najviše, a ti imaš oko 6000. Signatura ti nije bilo prošli puta, a i sada ne vidim iznad mojeg prošlog posta, no iznad ovog vidim :) Što se tiče harda nemam ideje. Zato molim za pomoć. Kako da provjerim da li je nešto krivo i kako ubrzam, da ne formatiram bezveze?! Hvala. Da li je to zbog IDE Sw drivera za nforce2 ploču šta nisam instalirao radi prženja u Neru ?!!? |
Ajde ti kova fino prvo defragmentiraj disk, stavi u DMA mode ako nije vec u njemu, nabavi HDtach pa izbencaj disk i ne pali se na jebeni PCmark - ponašas se ko malo dijete!
|
Da imaš donekle pravo...
No sorry, performanse su slabije, kao što su i bodovi ! Kako stavim disk u DMA mode?! Evo glup sam za to, rađe pitam nego da nešto sj .... |
Citiraj:
Ako imas prvo mozes ukljucit DMA u system properties -> hardware -> device manager -> IDE ATA ATAPI controllers Ako imas ovo drugo, brisi jer je nvidia nesto sjebala s njima i maknuti su iz zadnjih nfroce drivera (2.45.) marac, ajd bum ja skinio taj hd tach pa da vidimo. :beer: |
Instalirat ću te 2.45 onda !
No fora je da mi tamo piše da mi je DMA uključen ako je dostupan... Ok probat ću s 2.45 pa javim. Budem defragmentirao pa probao s ovim programčekom, hvala. |
Ej, evo rezultata s HDTachom..
13,4 ms acces, 15,8 MB/s I mislim da je to koma.. |
Citiraj:
Evo mojih rezultata: http://www.inet.hr/~srjurak/hdtach.gif Di si dobio 15,8? Ne valjda na average, pa to je žasu. |
Gle meni graf toliko ne pada.
Znam da je žasu ! O tome i pričam cijelo vrijeme, bitno da ja serem za PCMark ! Fora je da su užasne performanse ! Odakle da instaliram IDE Drivere? Napisao si zasebno, odakle ?! |
Citiraj:
Kolko su ostale reze? Ekstrahiraj te 2.45 drivere negdje, odi u device manager i updejtaj driver pod ide ata/atapi controllers (onaj nvidia). Driver je u direkoriju IDE u tim driverima. Probaj, mozda ce brze radit, uvijek treba sve probat. :D |
kova zasto se ti konstantno zalis da ti je nes sporo? ti si gori od mene a meni je zastitni znak bolje,brze,jace...
|
E Miro bio sam u pravu kao i obično !!!
Evo formatirao sam komp. Rezultati, PCMark samo instalirana grafička, matična i IDE, 1280 Marksa.... A s Hdd Tachom: 44 444 MB/s mi je prosjek, najveća brzina je 61 000 MB/s, a pristup je ok 13,4 |
Ok riješio sam brzinu diska.
Još mi nije jasno zašto mi non-stop svijetli da HDD radi. Imao sam već s time problema, no sam je nestao ili me nije bilo briga jer ne rošta... No ipak me sada smeta. Kako to riješiti? |
Citiraj:
Nije li to malo sporo za takav HD? |
Trenutno imam drugih problema.
Npr. Worm, Blaster!; :fuming: |
Citiraj:
Mislim stvarno-ak ti taj HD ima deklarirano vrijeme pristupa od 13.4.... Nego Kova...kaj je s onim v-modom...ha??? Odustao si ili... |
Jelc, uspio sam.
No hlađenje mi je problem. Dok ne sredim hlađenje Vmod je van kompa :) Razmišljam da li napravim i sve modove na grafulji... Sredio sam taj jadni worm.. Možda je i zato svjetlila lampica, jer sada ne svijetli !!! |
Citiraj:
Dok si ne napraviš blok. bdw-ak si već roštao po grafi kaj si nisi odmah napravio i hard mod??? |
Ma nisam radio nikakav mod na grafičkoj, a vulgaris 8 cm je već na njoj, iza...
Tretnuno su temp. prevelike ... Ma polakooooo, ja zadovoljan i sada s performansama, a vodeno ću korak po korak, ali nadam se kvalitetno !!! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:55. |