![]() |
koju maticnu za ovaj procesor
evo za par dana slazem novi komp pa ovako zanima me
CPU INTEL Core 2 Duo E6600 2400MHz BOX, socket 775, 4Mb c., FSB 1066MHz, 64 bit, DualCore koju maticnu izabrati za njega??????' MBO ASUS P5B Deluxe WiFi-AP, i965, DDR2, zvuk, 2xG-LAN, S-ATA, FW, PCI-E, s. 775 ili MBO INTEL BAD AXE 2 D975XBX2KR, Intel 975X Express Chipset, DDR2, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, s. 775 ako mozete napisati koja ima prednosti u necemu i koja nedostatke. Prva je skuplja 200kn u linksu pa valjda nudi nesto vise? usput, koje napajanje mi preporucujete ipak se radi o dobrom procu i maticnim plocama??? hvala unaprijed (Sretan Božić i puno zdravlja i sreće svima) |
baci oko:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=55527 Za E6600 BadAxe2 je odličan izbor...preporuka Napajanje...pa ciljaj recimo na neki Seasonic...380W ili 500W (ako imas para i ako je potrebno)...inace je 380W dosta kakav je ostatak konfe? Sretan Bozic i tebi takoder :beer: ;) |
treba mi jos malo misljenja razlicitih... sutra tj. srijeda bi trebao naruciti.
|
Ja bih ti preporučio P5W DH Deluxe, ali je ploča dosta skupa, pa ne znam da li ti igra ta opcija. Napajanje neki Seasonic S12, kao što je i Ph03n1x rekao (S12 380W ti je dosta).
|
sorry na OT-u, ako te mogu nesto zamolit gorluk. jel bi bio voljan napravitit kratki review svoje ploce da se vidi sto moze...pa jos da teofil napravi review aw9d-max...bilo bi odlicno kad bi mogli direktno usporedit badaxe2, p5w dh i aw9d i njihove mogucnosti
|
stvar je u tome sto sutra narucujem a
p5dh je 120kn skuplja od ove moje, mislim da nema nikakvih razlika nego moze se vise naclockat s cime se ja ne mislim za***avati??? |
Ja bih ti svejedno preporučio P5W DH Deluxe. Ne znam na koju "tvoju" misliš, sudeći po cijeni vjerojatno P5B Deluxe Wi-Fi. Istina je da nema puno razlika između te dvije ploče, ali P5W DH je IMHO bolja, i nema tih nekih sitnih problema kao P5B. Nećeš pogriješiti s nijednom od navedenih ploča (P5B, P5W ili Bad Axe2), ali ja bi definitivno suzio izbor na Asus, a onda odluči koji ćeš chipset rađe, 975X ili P965.
to Ph03n1x: a mogao bih kad uhvatim vremena, samo nisam još OC-a (komp mi leti i na stocku, i razlika između ove nove konfe i moje stare je ogromna, tako da mi je stock trenutno sasvim dovoljan, a ionako ne brijem na neki bragging OC, vrćenje SuperPi-ja i sl.). Dakle, kad uhvatim vremena mogao bih nabaciti neki osvrt, a do tada ti samo mogu reći kako sam jako zadovoljan pločom. |
definitivno ASUS P5B Deluxe WiFi-AP.
uzimaj i šuti. ;) |
Citiraj:
Citiraj:
nadam se da se neces na ovo uvrijedit..samo malo dobronamjerno kritiziram |
asus uzmi
|
Citiraj:
Što se tiče Intelice, da, to je dobra ploča, ali Asusice imaju eSATA portove (jako korisna stvar, kontroleri trenutno koštaju oko 200-300kn), pa ti već samo na tome ispada da ploče isto koštaju. Tu je još i Wi-Fi i razne điđe-miđe (slažem se da ne trebaju svima ti dodaci, i da postoje bolja after-market rješenja, ali velikom broju korisnika će jako dobro doći, i bolje im neće ni zatrebati). P5W DH je izvrsna ploča za E6600, među 3 najbolje, i preporučivati ću je dok se ne pojave bolje. I zašto bih se uvrijedio? Samo raspravljamo... |
vidiš, a meni djele lošu reputaciju kad asusicu preporučim, intelova bi bila taman kad bi koštala oko 900-1000kn max(i to samo zbog imena i stabilnosti)
|
Citiraj:
Ako si pak tu ploču preporučil za neku ultra skupu konfiguraciju, samo zato jer košta-kolko-košta i samo zato jer s njom dobiš to-i-to, pa opet skombiniral E6300/E6400 i memoriju/kućište/napajanje (itd.) za pun qrac para iliti tjera se DFP. A čovjek koji treba/kupuje konfiguraciju, je prosječan korisnik koji treba nekaj da ga služi kak sapda i da se eventulano da pristojno sclockati. I opet ništ čudno ako dobiš negativnu reputaciju. Najlakše je vleči lajne po raznim cjenicima i copy-paste kombinacijom delati konfiguracije i prijedloge. Treba nekaj i sprobati, pogledati kaj čovek hoće/treba i ne se uvijek voditi za onom kolko-para-tolko-muzike ili (naj)skuplje-je-najbolje. EDIT: Citiraj:
|
pa u ovoj temi konfa za 15000kn sam preporučal p5bdelux, e6600, 2X1gb kingmaxa 800mhz
|
MBO INTEL BAD AXE 2 D975XBX2KR, Intel 975X Express Chipset, DDR2, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, s. 775
za e6600 koda su je radili fsb do 450 i deri, a za napajanje neki seasonic uzmi |
baci oko na review od finiksa od bad axe 2 da vidiš kaj može
|
Citiraj:
car. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:15. |