PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konfiguracije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   konfiguracija do 6000 ili 7000kn (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54827)

dada-as 17.12.2006. 11:36

konfiguracija do 6000 ili 7000kn

Trenutno od konfiguracije imam samo ideje da monitor bude lcd i 19 inchni, te da konfiguracija bude slozena za neko solidno igranje i surfanje.

E sad ovo ce mi biti drugi komp a vec posjedujem stariji komp:
Barton 3000+ processor
512 rama
80gb harda
6200 radeonka

E sad ovaj moj komp novi bi trebao biti bolji od starog pa eto ako ima koja dobra dusa koja ima vremena da mi dade neke savjete koji procesor koji 19inchni monitor koja graficka i to sve.

zahvaljujem.

Te isto tako ako nema nikog da mi da savjete molio bih da mi onda barem odgovorite na pitanje:

Dali postoji kod spajanja ovih komponenti i ovih novih amd procesora nekih caka?
mislim jel sve isto kao i prije i dali je sto kompliciranije ejr sam vec jedan komp spojio pa da znadem ako ej sve sito da sam krenem u spoajanje.

McG 17.12.2006. 13:54

1. Prijedlog:
Memorija: 2x512MB GoodRAM DDR667 - 792 kn (Ve-mil)
Grafička: Gigabyte X1950Pro, 256MB GDDR3 - 1.551 kn (Ve-mil)
Hard disk: 250GB Samsung, SATA II - 573 kn (Links)
DVD/RW: LG GSA-H10, Black - 243 kn (Links)
Kućište: Aplus CS-185A - 183 kn (Links)
Napajanje: Fortron 350W, 12cm FAN - 242 kn (Ve-mil)
Monitor: Samsung 940N - 1.799 kn (Links)

2. Prijedlog:
Grafička: Powercolor X1650XT, 256MB GDDR3 - 1.049 kn
Hard disk: 160GB Hitachi, SATA II - 438 kn
DVD/RW: LG GSA-H10, Black - 245 kn
Kućište: Mode Com Step 207 - 140 kn
Napajanje: Fortron 350W, 12cm FAN - 242 kn
Monitor: Samsung 940N - 1.899 kn

3. Prijedlog:
Grafička:
  • Sapphire X1600XT, 256MB GDDR3 - 960 kn
  • Gainward Bliss 7600GT, 256MB GDDR3 - 1.075 kn
Hard disk: 160GB Hitachi, SATA II - 431 kn
DVD/RW: LG GSA-H10, Black - 243 kn
Kućište: Aplus CS-185A - 183 kn
Napajanje: Chieftec Delta 350W, 12cm FAN - 255 kn
Monitor: Samsung 940N - 1.799 kn

dada-as 19.12.2006. 18:34

ovaj prvi amdov mi se dopada i taj bih kupio, e sad samo neznam dali je bolje kupiti komp sada prije ili poslije nove godine?
oce li cjene past?

I ako bi cekao do sljedece godine onda bi jos mogao malo vise ulozit novca do 500 kuna pa kamo da to ubacim?
dali da kupim jos jednu plocicu rama ili neku bolju komponentu?ili monitor?
kazu da monitori lcd do 1500 kuan nisu dobri a ovaj je za 1.800, jel to zanci da je malo bolji,hehe

I jel moze mi netko rec dali se sve spaja na isti nacin kao i prije?i dali moram apziti negdje na nesto kod spajanja komponenti?

McG 20.12.2006. 00:18

Citiraj:

Autor dada-as (Post 598160)
ovaj prvi amdov mi se dopada i taj bih kupio, e sad samo neznam dali je bolje kupiti komp sada prije ili poslije nove godine?
oce li cjene past?

I ako bi cekao do sljedece godine onda bi jos mogao malo vise ulozit novca do 500 kuna pa kamo da to ubacim?
dali da kupim jos jednu plocicu rama ili neku bolju komponentu?ili monitor?

Kad buš ti kupil, ovisi samo o tebi i nikom drugom. Cijene pojedinih komponenti padaju ovisno o tome kak izlaze nove/bolje generacije istih. "Svako malo" (cca. kroz par mjeseci, mada more biti i tjedana...ovisi) neka komponenta dobije svoju bolju reviziju, "staroj" pada cijena i ovisno o situaciji i potrebi ljudi kupuju ono kaj im najviše odgovara. Ako misliš čekati do druge godine, tj. kupovati posle nove godine, onda fino otvoriš ili novu temu ili na ovoj istoj zatražiš da ti ljudi daju još prijedloga s obzirom na situaciju kakva bu u dućanima kad buš ti kupoval...bilo nekolko tjedana ili nekolko mjeseci iza nove godine. Isplati se pričekati da cijene malo padnu, ali se ne isplati čekati predugo, jer ili bu neka od komponenti lagano nestala s tržišta ili bude cijena još malo porasla ili nekaj deseto i onda si ti na gubitku.

Kaj se tiče nofci koje bi zašparal od danas, pa do onog trenutka kad bi se odlučil (i krenul u) za kupnju...moreš ih potrošiti/uložiti u kaj god hoćeš. Ti najbolje znaš kaj ti treba (dal je to kvaliteniji monitor, više memorije, bolja grafička, itd.) i ljudi ti budu na temelju tvojih zahtjeva dali prijeldoge. Jer u kaj god uložil neš fulal. Memorije nikad dosta, a 2x1GB bi bilo bog-bogova i dosta za sve zahtjevnije aplikacije i igre. Bolja grafička ti garantira da se buš fino igral na solidnim rezolucijiama i postavkama jedno dulje vijeme. Ulaganje zašparanih nofci u kvalitatniji monitor je isto čisti dobitak i miran si dugi niz godina. Kak god okreneš na dobitku si, samo trebaš znati i reći kaj preferiraš i kaj ti treba.

Citiraj:

kazu da monitori lcd do 1500 kuan nisu dobri a ovaj je za 1.800, jel to zanci da je malo bolji

Ovaj predloženi monitor i sam posjedujem i kaj se mene tiče monitor je čist solidan. Istinabog nisam ja neki ultra-zahtjevni kroisnik ili gamer, pa da na temelju toga biram monitor. Za prosječnu upotrebu (net, gledanje filmova, itd.), te tu-i-tam koju igru mene služi kak spada. Narvano drugi budu rekli da monitor ima ovakvu matricu, pa nema ovo, pa nije za ono, itd. Kad buš kupoval...fino odeš u dućan, veliš da te zanima taj-i-taj monitor i da ga hoćeš videti/sprobati na djelu u svim mogućim situacijma. Zemeš s sobom npr. NOKIA Monitor Test, koji DVD/DivX i ako ovi u dućanu imalo drže do toga da udovolje kupcu...dali budu da sprobaš monitor(e).

Kaj se tiče mojeg prijedloga baš toga monitora, ja sam ga predložil zato jer se IMHO uklapa (cijenovno i kvalitetom) uz ostatak konfiguracije. Naravno mogel sam deti nekolko put skuplji/kvaliteniji moniotor, ali onda ostale komponente "trpe" i cijeli se prijedlog mora podvrgavati monitoru i uzalud ti ultra-kvalitetan 19"/20" monitor na kartici ko npr. X550/X1300, a ti bi se i igral s pristojnim detaljima. Pričekaj da se jave i drugi ljudi sa svojim prijedlozima (i za monitor i za sveukupnu konfiguraciju), pa vidi kaj ti najbolje odgovara.

Citiraj:

I jel moze mi netko rec dali se sve spaja na isti nacin kao i prije?i dali moram apziti negdje na nesto kod spajanja komponenti?

Evo jedan primjer sastavljanja konfiguracije. Ako nisi siguran kak se kaj spaja, u koji utor/socket kaj ide, itd., najbolje da ti onda to sastavi neko s malo više iskustva od tebe ili ako hoćeš mogu ti sastaviti i ljudi u dućanu u kojem namjeravaš kupiti/kopovati.

gorluk 20.12.2006. 01:38

Citiraj:

kazu da monitori lcd do 1500 kuan nisu dobri a ovaj je za 1.800, jel to zanci da je malo bolji,hehe

Naravno da ne. Ne bih ti ništa ispod barem 2500kn prepručivao (ako se radi o 19" monitoru). Mislim da ti se isplati nadodati nešto više novaca za monitor, budući da ćeš u njega gledati svaki dan, i prije ćeš u radu osjetiti lošiji monitor, nego malo sporiji procesor ili manji disk (a monitor će ti i lako preći u sljedeću konfiguraciju, tako da je to dugotrajnija investicija). Normalno, sve ovisi o tvojim potrebama i namjeni računala, ali moja preporuka je ne štedjeti na monitoru.

Mr. M 20.12.2006. 02:48

Citiraj:

Autor gorluk (Post 598623)
Naravno da ne. Ne bih ti ništa ispod barem 2500kn prepručivao (ako se radi o 19" monitoru). Mislim da ti se isplati nadodati nešto više novaca za monitor, budući da ćeš u njega gledati svaki dan, i prije ćeš u radu osjetiti lošiji monitor, nego malo sporiji procesor ili manji disk (a monitor će ti i lako preći u sljedeću konfiguraciju, tako da je to dugotrajnija investicija). Normalno, sve ovisi o tvojim potrebama i namjeni računala, ali moja preporuka je ne štedjeti na monitoru.

Mislim da je za navedeni budjet jako veliki iznos 2500 kn, a jos k tome kad uzmes u obzir da bi zbog toga patila graficka, koja nebi mogla upogoniti monitor na njegovim nativnim postavkama....mislim da bi se opet postigao efekt unistaanja ociju zbog nekvalitet, ali ovaj put graficke kartice...

dada-as 20.12.2006. 12:04

Decki zahvaljujem na svemu, MCG hvala na linku za sastavljanje, vidim da nije nist komplicirano :)

dada-as 30.12.2006. 11:38

Evo smao jos jedno malo brzo pitanje, u stvari 2.

dali kupiti kao sto je mcg napisao sa tim posebnim procesor ventilatorom ili onaj +box pa da ima 3 godine garanciju?

Nego zanimaju me amd procesori, ovom x2 3600 je ista cijena kao i ovom x2 3800+ pa koji je sad bolji ovaj s vecom brojkom ili mozda nekak ovaj s manjom?

zvonac 30.12.2006. 13:25

Citiraj:

Autor dada-as (Post 606695)
Nego zanimaju me amd procesori, ovom x2 3600 je ista cijena kao i ovom x2 3800+ pa koji je sad bolji ovaj s vecom brojkom ili mozda nekak ovaj s manjom?

ipak je malo bolji ovaj drugi x2 3800+ pošto ima 2x512kb L2
a x2 3600+ ima 2x256kb

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:49.