PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   turn off i restart problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54698)

CROUCH 15.12.2006. 17:20

turn off i restart problem

nakon što je jedan hard crknuo prije dva tjedna ( sva sreća bio pod garancijo,pa dobio novi - inače riječ je o SEGATE Baracudi od 200 giga ),nadam se da nije i ovaj.....Naime kada hoću ugasiti računalo,ili ga resetirati ništa se ne dešava....komp uredno ostaje upaljem,a ja eto ne znam u čemu je problem....i još nešto zanimljivo,kada radim copy paste,datoteka koju kopiram se ne pojavljuje odmah,nego je vidim tek kada napravim refresh...ovo se događa jedino u my documents....nadam se da je ipak nešto softwerski u pitanju,zato je post i ovdje,pa tko zna,nek pomaže....

terminator 15.12.2006. 18:09

probaj gasit komp sa ctrl+alt+del i onda --> shut down i izabereš koje hoćeš
a za ovaj copy...
neznam stvarno

Mr.Ex.President 15.12.2006. 20:11

Citiraj:

Autor CROUCH (Post 594312)
Naime kada hoću ugasiti računalo,ili ga resetirati ništa se ne dešava....komp uredno ostaje upaljem,a ja eto ne znam u čemu je problem....

Ne pojavljuje se ono sranje program ending, please wait ?

Facelessone 15.12.2006. 20:21

ak ti nije problem najlakše bi bilo da napravis friski install windowsa pa da vidis dal je softverski problem

CROUCH 15.12.2006. 20:29

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 594463)
Ne pojavljuje se ono sranje program ending, please wait ?

upravo tako,ništa se ne događa....evo nisam bio uz komp,sad ga palim,a ono neki zvukovi iz kućišta,pa ga ugasim i ponovo upalim a oni nestanu !!???

Instalacija windowsa je nova ,nema 5 dana,na hardu su jedino windowsi par programa za viruse i 1 igrica...znači hard je praktički prazan...

mirkoB 17.12.2006. 00:21

Pa, ako imaš par antivirusa paralelno instaliranih to je dovoljno za ovakav problem. Deinstaliraj ih jednog po jednog, restart nakon svakog deinstala. Probaj bez njih pa vidi....

h3lld 17.12.2006. 00:44

To je meni bilo recimo na xpu... i recimo ako gasim racunalo dok sam bio spojen na net, nije se htjelo ugasit, cim sam se recimo otkacio s neta sve je uredno ugasio i to dosta brzo, sad na visti me to ne zeza... moguce je da je i to... ali sumnjam...

jerba 17.12.2006. 01:56

nemora znaciti ako si podignuo os prije 5 dana da ti nije u tom, jer zbog kvalitete cd i win, mozda ti se krivo instaliralo!! meni se je taj problem dogadao al kad sam srusio win sve je bilo ok!

thuNdeR 17.12.2006. 08:15

meni se taj problem događao kod ''loših'' windowsa ;)

probaj drugu instalaciju

LorD ClockaN 17.12.2006. 08:37

Jel ti je uključen Advanced Power Management u biosu ili u Power opcijama od XPa?

CROUCH 17.12.2006. 09:18

Ma krivo sam napisao nemam par antivirusa već samo NOD32 i Ad-Watch....sad sumnjam da je zbog neta,nekako mi ovi "loši" windowsi ili kriva instalacija prije vuku na razlog problema....evo zanimljivo da mi sada tu i tamo oće gasit i restartat,tu i tamo neće....Ovaj Advanced Power Management kolko vidim nije mi upaljen Power opcijama wina ( ako je riječ o control panelu i power optionsima koji se nalaze unutra ),a što se tiče biosa,tamo ga nisam ni našao,sad ni nemam vremena,budem pogledao kasnije pa javim....ako ništa,morat će drugi windowsi gore.....

thuNdeR 17.12.2006. 10:23

ako staviš istu instalaciju windowsa vratit će ti se problem, zato kupi licencu i uživaj :)

LorD ClockaN 17.12.2006. 11:01

Uključi taj Advanced Power u control panelu i mislim da bi ti to trebalo riješiti problem sa gašenjem.

Probaj napraviti novog usera na compu i tako automatski dobivaš i druge My Documents za njega i onda vidi ako ti i tamo tako kopira dok si logiran kao drugi user koji nema instaliran antivirus i sl programe

mirkoB 17.12.2006. 15:08

U svakom BIOS-u imaš power options, bar u zadnjih 10-ak godina.
Upališ u BIOS-u, upališ u windowsima. Ako ne riješi problem, napravi repair instalaciju windowsa.

CROUCH 18.12.2006. 12:43

zahvaljujem svima na pomoći,advanced power rješio probleme,za sad sve radi kako spada....

LorD ClockaN 18.12.2006. 13:05

nema šta ova "komuna" NE RIJEŠAVA :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:12.