PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   TV (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5465)

tihomir 05.08.2003. 00:51

TV

dakl...ahem...

1. kolko smije bit dug kabal da bi slika bila u granicama dobrog ukusa?
i...na koji izlaz na grafulji je najbolje spojit?

2. jel valjaju šta te TV-kartice(mislim na sliku,capturing,radio)
zanima me ona LEADTEK-ica XP2000 DELUXE

:gringo:

tor 05.08.2003. 01:22

Re: TV

Citiraj:

Originally posted by tihomir
dakl...ahem...

1. kolko smije bit dug kabal da bi slika bila u granicama dobrog ukusa?
i...na koji izlaz na grafulji je najbolje spojit?

2. jel valjaju šta te TV-kartice(mislim na sliku,capturing,radio)
zanima me ona LEADTEK-ica XP2000 DELUXE

Što se tiće kabla uzmeš koaksijalni kabel za antene i kupiš si pozlačene chinceve i spajaj koliko hočeš. Imam doma takav od 15 metara i slika je bolja ngo s originalom od metra. Izlaz, najobičniji video out (chinc).

tihomir 05.08.2003. 01:39

Re: Re: TV

Citiraj:

Originally posted by tor
Što se tiće kabla uzmeš koaksijalni kabel za antene i kupiš si pozlačene chinceve i spajaj koliko hočeš. Imam doma takav od 15 metara i slika je bolja ngo s originalom od metra. Izlaz, najobičniji video out (chinc).
a kakva je zapravo slika...
kolko je lošija od savršene i u čemu?

tor 05.08.2003. 01:50

Re: Re: Re: TV

Citiraj:

a kakva je zapravo slika...
kolko je lošija od savršene i u čemu?

Kakva je slika? Zavisi od TV-a naravno...
Ali što se tiče filmova i ostatka priče i više nego dovoljna...
Ako misliš na TV-out, naravno. Za TV-in je malo drugčija storija. Kod mene dobijem sliku... a ono, ne jako, jako lošiju od one na TV ali vidi se razlika.

tihomir 05.08.2003. 02:00

Re: Re: Re: Re: TV

Citiraj:

Originally posted by tor
Kakva je slika? Zavisi od TV-a naravno...
Ali što se tiče filmova i ostatka priče i više nego dovoljna...
Ako misliš na TV-out, naravno. Za TV-in je malo drugčija storija. Kod mene dobijem sliku... a ono, ne jako, jako lošiju od one na TV ali vidi se razlika.

kažem za TV-out...
mogu li grafulje istovremeno prikazivat sliku i na TV-u i monitoru(bez gubitka kvalitete ili tako nešt...)

tor 05.08.2003. 02:35

Re: Re: Re: Re: Re: TV

Citiraj:

kažem za TV-out...
mogu li grafulje istovremeno prikazivat sliku i na TV-u i monitoru(bez gubitka kvalitete ili tako nešt...)

Kod ATI-a to ide bez bada. Imaju malo više postavki za igranje i slično. Možeš točno naštimati rezoluciju i refresh na recimo TV-u posebno na monitoru. Zgodno, često koristim kad nešto čitam s nekakvim slikicama pa na TV opičim slike a na monitoru čitam...
Ali mislim da nijedna grafulja ne bi smjela gubiti na kvaliteti kod bacanja slike na TV. Barem mislim tako.

greg SE 05.08.2003. 20:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: TV

Citiraj:

Originally posted by tor
Kod ATI-a to ide bez bada. Imaju malo više postavki za igranje i slično. Možeš točno naštimati rezoluciju i refresh na recimo TV-u posebno na monitoru. Zgodno, često koristim kad nešto čitam s nekakvim slikicama pa na TV opičim slike a na monitoru čitam...
Ali mislim da nijedna grafulja ne bi smjela gubiti na kvaliteti kod bacanja slike na TV. Barem mislim tako.

ide i na nvidiji bez freke, isto se moze sve mjenjati ali jedino sto ja koristim je da je video na tv-u a da mi ekran na kompu ostane za rad, korisno kad mi se netko nakaci da kod mene gleda nesto a imam posla

tor 06.08.2003. 01:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TV

Citiraj:

Originally posted by greg SE
ide i na nvidiji bez freke, isto se moze sve mjenjati ali jedino sto ja koristim je da je video na tv-u a da mi ekran na kompu ostane za rad, korisno kad mi se netko nakaci da kod mene gleda nesto a imam posla
E, e, e. Dobra stvar, cura gleda "jubavne komedije" a ja brbljam s vama mulcima na forumu:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:46.