![]() |
Pomoć oko sastavljanja HTPC od starije konfe!
Znači imam jednu stariju konfu koju bi pretvorio u media centar, eh sad nemam pojima koje tu sve cake postoje, kaj sve trebam dokupit.Znači ak je neko to več slagao da mi da par savjeta oko kučišta, tv kartice itd. mislim da bi na sve preinake potrošio oko 1000kn možda i malo više.
konfa je otprilike ova: athlon 2200xp 768mb ddr 400 60gb fx5200 geforce cdrw |
na njuzima ima jedan silverstone za 600kn...
|
ovak, moras imat TV karticu, potrazi na trznici ovdje, netko je prodaval jeftino.
nadalje, trebas i neko bolje kuciste ako budes cesto gledal u njega :D. iz ove konfe iz siga premjesti dvd-rom u media centar, puno je korisniji od cdrw-a. pripazi i na hladjenje - treba bit tiho i ucinkovito. ali prvo ti je nabavit kuciste (ili opisat nam ovo ako ga budes zadrzao) pa bumo onda vidli kak napravit najbolje i najtise hladjenje. dosta iskustva s tim je imao crn s foruma. |
ne, novo bi uzel, tak nekaj samo jeftinije:
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=130.500.003 kak se spaja media centar, analogna antena u njega pa onda iz grafičke u tv?ima kakve veze jačina grafičke sa slikom il je i ova dosta? |
za htpc je najbolje uzet neku staru grafu koja se ne grije i pasivno se hladi. preporuka-bilo koja ati, daje bolju sliku, pogotovo na TV od ove tvoje, makar ce i ova raditi OK.
pogledaj u linksu, imas Frontier kucista za media centar...dosta jeftino. edit: media centar se na TV spaja preko kompozitnog ili s-video kabela s tv-outa grafe na (najcesce scart, preko adaptera) ulaz TV-a. antena (analogna) se spaja na antenski ulaz TV kartice, a taj signal mozes proslijediti dalje na npr. TV koristreci antenski izlaz na kartici. |
ovako da ja radim HTPC (a jednog lijepog dana i budem)
uzeo bi jeftinije kuciste i skuplju digitalnu zemaljsku karticu atijevu karticu (po mogucnosti neku iz x1** serije jer ima osjetno bolji tv-out) digitalnu karticu ti nemogu preporuciti jer nemam i neznam, a grafu probaj naci neku x1300 serije AKO postoji na agp. bolje ulozi vise u kavalitetu HTPC nego u izgled, lako kasnije uzmes neko drugo kuciste EDIT: postoji x1300 agp ali skupa http://www.nabava.net/katalog/trazil...00+agp&x=0&y=0 onda bolje neku obicnu agp ati (92** serija) dobru digitalnu tv karticu i ako ostane love za kuciste |
da dost je jeftino, oko 380 a dobro izgleda.za sad bi ostavio ovu grafičku pa kad bum upogredal ovo iz siga ubacim 7600gt unutra.ima ko za preporučit neku dobu tv karticu?koji softweare nabavit?
|
samo da te podsjetim, 7600gt iz siga nejde u htpc jer je 7600gt pci-e grafa, a u htpc ti idu samo agp grafe.
potpisujem zackoja u vezi s grafom. i x1xxx serija ima AVIVO, jako ubrzano kodiranje videa. |
ja kodiranje nisam isprobao, ali probao spojiti tv-ouz kad ono ***ote slika je stvarno bolja. dobro nije razlika dan i noc ali je vidljiva.
|
gle stvarno, lepo sam se ja preračunal, al dobro lako se to na tržnici zamjeni jednog dana.za par dana dolazi neka lovica pa krečem u sastavljanje, javim kak je prešlo.
|
imam:
Athlon xp 2600 thorton Gigabyte GA-7VT600 sc.A 768 ddr 400mhz geforce 5200 128mb, 64 bit mislim kupit: CAS Frontier Desktop MEDIA CENTER 400W ATX-318kn TV tuner ASUS My Cinema P7131H-379kn Daljinski upravljač ONE FOR ALL Kameleon 3-300kn ima ko kakvih primjedba prije neko odem do dučana?Znači to kupim , sastavim , spojim antenu u tv karticu i grafulju u tv i sve radi?kak daljenski stavljam u upotrbu, treba mi neki irda reciwer na kompu ili? |
ovaj daljinac, di si to nashel?? daj link stavi.
jer ak je to daljinac vulgaris, imho je bezveze 300kn za njega dat, nego uzet onaj all-in-one jeftikaner i za 30kn dijelova pa slozhit ir prijamnik. ak pucash na nekaj skuplje (i 1k kuna) -pogledaj imon daljince u m-sanu. kad bude kuciste stiglo, postaj slike pa bumo rijesili najbolje haldjenje uz tisinu. za tv karticu neam pojma, trebala bi biti prilicno dobra dok gledam kaj je na njoj. |
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=131.000.005
evo link od daljenca. |
pazi koju karticu tv uzimas!!!!
|
Kak misliš?
|
pa zato sto ti je ona temelj htpc.
kazem ti pogledaj digitalne zemaljske kartice (ide na obicnu antenu) pitaj na audio video i dvd podforumu. ako kupis nekaj kaj nevalja onda si u kurcu. znam da su obicne analogne kartice bile dobre od leadteka. |
evo stavil sam sam temu na audio i video pa bumo vidli kaj ljudi preporučaju.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:36. |