![]() |
LCD do 2.700 Kn
Uglavnom mi treba za Photoshop (znači bitna mi je dobra definicija boja) i rad u Windowsima, te pokoji film (pucam na 19" ili 20" wide - gledam filmove s 2.5m udaljenosti), a od igrica se 99% vremena igra samo PES6 ;) Da čujem maheri?
P.S. I bez onoga dodaj još 100Kn pa uzmi... EDIT: ima li koji dobrovoljac iz Rijeke do kojeg bi mogao doći pogledati 931BF jer su po svim shopovima spojeni na one splittere? |
Moja preporuka ti je Samsung SM 205BW - http://tinyurl.com/yb8j98 - cijena 2.699kn :)
edit: u Borgu ga imaš za 2.566kn |
Citiraj:
|
Ja sam nedavno uzeo 931bf i suoper sam zadovoljan, ali sam i razmisljao o filipzu 190p7es , a ne prelazi ti za puno onih 2700 kn, kaj je meni bilo previse.
Trebal bi biti jako dobar s bojama, ima pivot, p-mva matricu ... |
Ja sam sad uzeo Samsung 205BW tako da mislim da je to najbolja opcija. Inače sam se dvoumio između njega i Samsunga 960BF, ali sam ipak uzeo 205BW jer se ne igram baš previše...
|
Daj nemojte čovjeku preporučivati taj Samsung za Photoshop. Taj monitor koristi TN matricu i ima 6-bit boju.
Uzmi 19" Philips 190P7ES. Taj monitor je za svoj cjenovni razred jako dobar, i poslužit će ti puno bolje za Photoshop od tih Samsunga. Normalno, to nije monitor za obradu fotografija, takvi ionako koštaju puno više od tvog budgeta, ali je za te novce najbolji izbor. Filmovi / office / net i ne previše yahtjevan Photoshop - Philips 190P7ES će ti za sve to služiti dobro. Nikako nemoj uzimati te TN matrice. |
Citiraj:
|
Stvar je u tome da taj 190P7ES nije toliko skuplji od TN matrica, zato ga i između ostalo preporučujem. Za njegov cjenovni rang jako dobar monitor. Što se pak Perfect Panel garancije tiče, sve i da ti se pojavi koji dead piksel, mislim da je puno bolje imati taj Philips 190P7ES s kojim mrtvim pikselom, nego te Samsunge bez ijednog. Ako ćeš raditi u Photoshopu, nikako ti ne bih preporučio neki od tih Samsunga...znam da su u zadnje vrijeme popularni ovdje, ali to su prosječni TN monitori, koji mogu zadovoljiti samo nezahtjevne korisnike. Učini si uslugu i ubodi taj Philips.
|
Citiraj:
|
Da li je netko imao priliku vidjeti Samsung 205BW i LG L204WT da ih može usporediti?
|
Citiraj:
http://img329.imageshack.us/img329/1...gorape1.th.png |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Mogao si to i u Excelu napraviti.
|
|
Bit' ćeš ili već jesi inženjer? Samo je takvima lakše to raditi u Matlabu :)
|
Biti ću još malo mali magistar :)
|
ja bi ti preporucio filipsa :) ako ti izgled nije bitan faktor jer je on meni ruzan ko pas :D
ja sam uzeo 931bf i nakon malo vise stelanja dobije se prilicno dobar monitor ja sam zadovoljan. |
Budžet će mi ipak biti malo manji, plafon plafona je 2.500Kn pa sam malo gledao i ovo.
|
To sam i ja gledao, i meni se cini sasvim dobar monitor za te pare... Ako ces ga kupiti bilo bi ljepo da napravis jedan review : cheers2
|
Već sam lud, kao i svi ostali, od potrage za monitorom... Sada gledam Philips 190S7FS i Sony SDM-S95D...: bonker :
|
Gle sto ces vise traziti okolo, citati i raspitivati se to ces biti u vecoj nedoumici.... :beer:... Ja sam si postavio par uvjeta prije kupnje, velicina 20" i to wide, rezolucija 1680 x 1050 i rt manje od 8ms i sve to za max 2500 kuna, i najbolji monitor koji se uklopio u to je LG L204WT
|
Ako je LG194WT hvaljen monitor, onda sam siguran i da ce 20" inacica biti jako dobra kupnja.... i ja sam bio razmisljao o 20" wide, ali sam ipak stavio 500kn u dzep i uzeo 940BW kad je jos bio 2200kn u vemilu...
|
Pa ovaj LG ti je samo 250 kuna skuplji...
|
Na kraju sam uzeo 931BF jer nije bilo više love. MagicBright postavke su mi bile puno bolje na starom 730BF, ali nakon malo namještanja uspio sam dobiti zadovoljavajuću sliku. Na početku mi je bi prevelik, ali sada, nakon para dana privikavanja na 19" vidim da je osjetno lakše čitati i raditi na 19" nego na 17" : evil :
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:34. |