![]() |
The question game
Dakle ovo su pravila, tko prvi napise tocan odgovor postavlja iduce pitanje.
Pitanje: Sta je to mendocino serija?! |
Ne kužim ali ću popušiti, mendocino su ti inaće prvi intelovi celeroni slot1 koji su na sebi imali nekaj cachea. Pripadnik te generacije je jedan od najboljih procesra koji je uopće ikada izašao iz intelovog pogona, a to je svim znani celeron 300A koji je skoro svima radio na 450MHz i većini koja ga još ima isto tako radi i sada:beer: To su bila vremena 150% bez problema i nekih poteškoća. A sada ako bi trebalo neko glupo pitanje, a da je malo teže:confused: recimo koja je MS DOS naredba koja omogućava pristup gornjem memorijskom prostoru?
|
Uf tocno si odgovorio :)
Sad ovo tvoje ce biti malo teze :( |
device=himem.sys /testmem:off
U config.sys. Naravno i doticna fajla je potrebna u pathu. Pitanje: Na koliko volta radi USB? (vcc) |
1.85
Ajd pliz pisite pitanja crvenim slovima, fala :) |
Citiraj:
Da ponovim pitanje malo preciznije: Koji je napon USB porta? (Pod napon mislim Vcc, ili ti zicu koja "napaja" USB) |
pozdrav svima...
vratio sam se nakon dugog off-line razdoblja... da nije napon možd 5 ?:( |
Citiraj:
|
da, 5V je (BTW piše mi na mišu)
kad smo kod medocina... Evo P: Koji pin treba izolirati na niskofsbnom :) (66mhz) Slot1 procu da bi mu default FSB bio 100Mhz |
Uf lijepo si ovo sredio :)
Bas sad gledam misa :) Mislim da su to pinovi 68 i 50 ili se varam. |
Citiraj:
Evo jedno jednostavno P: kolika je maks teoretska propusnost PCI sabirnice? I zasto bi bilo pozeljno. |
pin B21 , Točan odgovor, vaš osvojeni iznos je 1 (jedna) piva :beer:
|
Citiraj:
Ako je tocno (brijem da je), evo moje pitanje: Napišite algoritam za pronalaženje ranga matrice :D Šalim se (ako netko želi neka proba i dobit će milju dolara). Ako je moj odgovor točan, postavit ću pitanje na koje postoji odgovor :beer: |
Citiraj:
32bit=4Byte, dakle 33MHz*4Byte=133MB/s |
Uf ja sam napisao pinove koji su trebali biti izolirani kada se radi dual eleron konfiguracija :)
|
Citiraj:
1. Razlika između LIFO i FIFO(jednostavno je znam) 2. Objasnite asimptotsku složenost (niste svi programeri, to razumijem, |
Citiraj:
a na prvo pitanje: LIFO = Last In First Out FIFO = First In First Out koristi se u bezbroj implementacija, sto u h/w-u, tako i u s/w-u, a najjednostavnije je opisati kao redosljed ulaska i izlaska podataka iz nekog buffera. Da li prioritet za izvrsavanje ima prvi ili zadnji podatak koji je usao u buffer. ajmo onda: U cemu je razlika izmedju SDR i DDR memorije? Da pojasnim sta zelim cuti.. ne zanima me "DDR je dvostruko brzi", nego kako on to postize? |
Citiraj:
[color=red]Algoritam ima asimptotsku složenost ukoliko su mu najgori i najbolji slučaj jednaki. Znači broj izvođenja je stalan. Da budemo precizniji ne moraju biti potpuno točni, samo približno. Reklo bi se lim(gornja međa/donja međa)=1. |
Citiraj:
Evo :beer: |
Citiraj:
(naravno ak je odgovor točan)Pitanje: Kako se formatira disk iz Biosa? |
Disk options pa format, tak valjda imaju neki :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koje godine je napravljen ENIAC ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Koja je najmanja dimenzija matične ploče za desktop pc ( u cm ) u serijskoj proizvodnji ? [/QUOTE] |
Citiraj:
17x17 cm? :confused: |
Kak ovo nitko nezna?!
|
Citiraj:
14cm x 15.5cm? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:42. |