![]() |
BIOS upgrade .. da ili ne?
U zadnje vrijeme upgradeam sve na kompu, novi monitor, hard, proc, napajanje ... pa je red dosao i na softwareski dio, tocnije bios ..
everest kaze slijedece : BIOS informacije: Tip BIOS-a Award Tip Award BIOS-a Phoenix-Award BIOS v6.00PG Poruka Award BIOS-a 07/29/2004 For nForce2 Chipset Datum izdanja sistemskog BIOS-a 07/29/04 Datum izdanja video BIOS-a 11/09/20 Proizvoðaè BIOS-a: Naziv tvrtke Phoenix Technologies Ltd. Informacije o proizvodu http://www.phoenix.com/en/products/default.htm BIOS nadogradnje http://www.esupport.com/biosagent/in...m?refererid=40 Problemi i prijedlozi: Prijedlog Are you looking for a BIOS Upgrade? Contact eSupport Today! Prijedlog Sistemski BIOS je stariji od dvije godine. Nadogradite ako je moguæe. koliko je pozeljno (ili nije) upgradeati bios? koje su prednosti a koje mane? sto bi mogao dobiti eventualnim upgradeom biosa? :gringo: |
ak ti sve radi,nije nužno. ja uvjek update-am.
Mogo bi dobit poboljšane kompatibilnosti sa nekim uredjajima, ramovima, podrzavanje većih HDD-ova...itd.. teoretski bi se nesto moglo i pokvarit, ja osobno nisam do sad nikad primjetio da je noviji originalni vios bio lošiji od starog... |
ja trenutno nikako da dobijem usb 2.0 podrsku a u biosu je "upaljena" i pise da je maticna ima ..
jel mozda to do biosa ikako? jer najvjerovatnije cu updatead .. |
Izgleda da je u pitanju neka Epox ploča, a u tom slučaju nemaš službenog novijeg biosa, jedino možeš pokušati sa nekom TaiPan verzijom, koja prepoznaje mobilce i omogućava bolje podizanje FSB-a. Sretno
|
Naziv matične ploče Epox 8RDA3 / 8RDAE Series
Chipset na matičnoj ploči nVIDIA nForce2 400 |
ja sam jucer updajeto svoj BIOS. i mislim da nije bas sve proslo OK :) uglavnom sada ne mogu ni formatirati disk. moze biti razlog bios ili bad sectors. sad mi jedino preostaje izorilati bed sectors ako je do njih
|
e toga je mene strah .. nisu to ipak drajveri od zvucne pa da ih lako maknes .. :)
cuo sam ja puno groznih stvari sta se dogodi ak za***es s biosom :) |
Imao sam epox 8rda3I, ako nisi nikad flashao vjerojatno ima dosta noviji bios...
najvaznije, drž se striktno uputa za flashanje, i obavezno napravi load optimezed settings u bios-u prije flashanja. Ta ploča je bez problema radila sa USB 2.0, za to moras imat Win XP sa najmanje SP1 instalirano. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:35. |