PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   DVD ROM problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5388)

Mr.Vivi 28.07.2003. 17:24

DVD ROM problem

kupil sam DVD ROM skopćah ga na komp upalih komp a ono odmah na poćetku piše uređaj nije prepoznat stisniti F1 za dalje odoh u bios pod CD ROM stavih AUTO bilo je not sele... resetiram komp ono isto odem opet u BIOS i promjenim u primary CD ROM napravim reset i ponovno ista stvar BIOS jednostavno ne prepoznaje DVD ROM napravio sam i update BIOSA na zadnju verziju ali ništa šta mogu da napravim u vezi ovoga.

P.S. Windowsi (XP) prepoznaju DVD.:mad: :fuming: :confused: :grrr:

marac 28.07.2003. 17:47

provjeriti IDE kabel, provjeriti molex konektor

tor 28.07.2003. 19:42

Re: DVD ROM problem

Citiraj:

Originally posted by Mr.Vivi
kupil sam DVD ROM skopćah ga na komp upalih komp a ono odmah na poćetku piše uređaj nije prepoznat stisniti F1 za dalje odoh u bios pod CD ROM stavih AUTO bilo je not sele... resetiram komp ono isto odem opet u BIOS i promjenim u primary CD ROM napravim reset i ponovno ista stvar BIOS jednostavno ne prepoznaje DVD ROM napravio sam i update BIOSA na zadnju verziju ali ništa šta mogu da napravim u vezi ovoga.

P.S. Windowsi (XP) prepoznaju DVD.:mad: :fuming: :confused: :grrr:

Prošetaj ga malo po IDE portovima, master/slave, pročačkaj malo jumpere itd...

greg SE 29.07.2003. 11:00

mora biti do kablova/jumpera - bios prepoznaje i sjebane CD/DVDove

medo 30.07.2003. 13:55

Citiraj:

Originally posted by greg SE
mora biti do kablova/jumpera - bios prepoznaje i sjebane CD/DVDove
ovisi. većina novih uređaja prilikom flashanja ne updatea tzv. boot code, tako da ga iako krivo flashas, BIOS i windoze ga još uvijek prepoznaju. nepotrebljvi je i ništa s njim ne možeš, ali ga možeš vidjeti i ponovno flashati...

a kaj se tiče onog gore:

1.) Probaj zamijeniti IDE kabel
2.) Probaj spojiti napajanje sa drugim konektorom
3.) Ako ne tom kabelu imaš još jedan uređaj, skini njega i probaj
4.) Probaj mijenjati master/slave
5.) Probaj ga spojiti na drugi IDE kanal
6.) Možda ti je napajanje preslabo, ptobaj spustiti frekvenciju proca ili probaj s drugim napajanjem
7.) ako ništa od ovoga ne pomogne, furaj ga natrag u dućan i reci da ti daju drugi koji radi. (more likely)

Mr.Vivi 31.07.2003. 01:58

sada mi se na poćetku ne javlja nikakva poruka ali kad odem u bios i namjestim Sec slave na DVD ROM nakon Save & Exit bios mi ponovno ako uđem pokazuje CD ROM tj. ne želi zapamtiti da se radi o DVDu. Plus u Win mi neda namjestiti Regiju (2) u kojoj smo i ne želi ćitati DVDove dok CDove Ćita Odlićno

Mr.Vivi 01.08.2003. 11:58

ok uspio sam srediti većinu stvari instalirajući Firmware za DVD ali još uvijek mi ne želi zapamtiti regiju DVDa već nakon što restatiram comp piše region not selected.

SlavoS 01.08.2003. 16:09

Citiraj:

ok uspio sam srediti većinu stvari instalirajući Firmware za DVD ali još uvijek mi ne želi zapamtiti regiju DVDa već nakon što restatiram comp piše region not selected.
neki traze nacine (i uspjevaju) kako resetirat regije (ogranicen broj izbora,...).
mozda to nije problem vec dar,... :)

gpremec 02.08.2003. 21:24

Citiraj:

Mozda si fleshao s region-free firmwareom.:D

Mr.Vivi 02.08.2003. 23:45

bio bi to dar ali ako regija nije ukljućena DVD ne želi vrtiti medije

gpremec 04.08.2003. 08:37

Citiraj:

bio bi to dar ali ako regija nije ukljućena DVD ne želi vrtiti medije
To je normalno. Ali cijena toga ti je da samo promijenis regiju kada stavis DVD nutra.

BTW, koji DVD-ROM je u pitanju?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:40.