![]() |
Big Typhoon VX ili Sonic Tower?
Vrlo jednostavno pitanje :)
Nesto moram kupiti danas, jer ovaj sycthe ninja nis ne valja, a ne znam kaj ... pa dajte pomagajte. Pozdrav |
Ja bih rekao ovako: Ako imas bocni vent ili air-duct i ram po kojem bi trebalo malo propuha Big Typhoon, ako imas solidan upuh i ispuh u visini socketa ili napajanje sa 12cm ventom, onda Sonic Tower jer usmjeris ventilator u Sonicu prema ispuhu kucista ili napajanju :beer:
P.S. Jel bi prodavao Ninju? |
Imam Sharkoon Silvation kuciste pa mi u razini socketa pusu dva 120mm venta, jedan upuhuje a drugi izvlaci, tak da mislim da cu uzeti Sonica, valjda ne bum fulal.
Sto se tice prodaje Ninje, mislim da ti cijena nece odgovarati ... novi kosta 371kn, ja sam svojeg jucer stavio i danas bum ga skinul. Trazim 330kn (ustedis 41kn) ako si zainteresiran (zapakiram ti ga kao original), nije neka usteda ali cooler je bio u pogonu 2 sata, imam racun i sve to. Ako ti odgovara javi na mail: peltierzg@yahoo.com Pozdrav |
Za Silvation definitivno Sonic :beer: A sto se tice cijene, previse mi je, radije onda na firmu uzmem i prodjem jeftinije :D
|
Da bar i ja mogu kupovati na firmu :(
Pozdrav |
Citiraj:
|
a kaj je bilo s tom ninjom ak se smije znat
|
Smije se znat, cooler jednostavno nije toliko dobar kao sto pisu na netu. Big Typhoon je za klasu bolji makar izrada nije nesto ali zato hladi bolje od Ninje za 12 stupnjeva. A Ninju sam probao par puta namontirati u nadi da je prvi put ... drugi put krivo sjeo, ali nije. Eto ako ne overclockas super cooler za sve ostalo neupotrebljiv.
|
ST,definitvno...
kresnes 120mm imedju tornjeva i hladi puno bolje od BT... |
Citiraj:
Ja sam probao i ST sa ventom i BT, mogu ti rec da nema razlike, stovise, BT je bolje ohladio AMD FX57 po defaultu nego ST... |
Ali ako čovik voli tišinu prije će stavit ST na pasivno nego BT na pasivno meni na ST-u je 30-31C u idle-u i 37-38 u load-u
|
ako oce covjek tisinu stavi bt na 5v (sad ne znam na kolko se vx vrti, govorim za obicnog) i necujan je
|
VX je dobar jer ga je lako monitrat ;)
|
Noctua NH-U12F : goood :
|
Citiraj:
|
BT i ST su defakto isti cooleri, ST je s ventom nešto malo bolji od BT al to su nijanse 0,5-1°C
|
Citiraj:
|
A da se jednostavno kaže da razlika zanemariva i da su oba dobra?
Cijene su tu negdje tako da je više do subjektivnog izbora. |
Sonic tower ipak ima vecu disipacijsku povrsinu :)
|
Ma Sonic je i skuplji kad se uracuna vent ravan onom iz BT. U biti ima Xilence kojeg trenutno nema u Feniksu, ST je 245kn+45kn=290kn sto je cijena BT. :)
Meni recimo ne bi stao sonic ali bi stao BT. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:52. |