![]() |
Previse Hertza ?
Zanimljiva stvar je ta da monitor kada je spojen na dvi nemoze ic na 1600X1200 preko 60 hertza, a kad ga spojim na analogni onda ide na vise hertza ali nece na 1600X1200 opet preko 60! eh sad ja sam ga stavio na 70hz a kaze mi da nije preporucljivo...jel se moze sta dogodit ili...?
|
Da, za lcd-e nije zdravo dizati refresh rate iznad tvorničke razine (kao niti za crt monitore iznad dozvoljene granice). Nećeš dobiti ništa, mislim da će ti čak slika biti mutnija i neće biti zdravija kao kad povisiš refresh rate na crt-u.
Neka se još jave oni sa lcd-ima ili koji se razumiju malo bolje u tekuće kristale :) |
Ja tu ne vidim dal se radi o LCDu ili CRTu?
|
da sorry evo sad sam stavio u sig!
lcd monitor...ne kuzim zasto nece na vise od 60 :) cak na dvi nema ni auto adjustment : baad : |
Citiraj:
|
ja svojeg CRT 17" Proview držim već tri godine na 100Hz, a preporučena mu je 85hz...
nije mu ništa, slika je dobra kao prvog dana... za LCD-e ne znam, ali ovdje se jako primijeti između 85 i 100Hz.. na 85 mi titra za popizdit... barem ja vidim... |
LCD i CRT su potpuno drugačije tehnologije tako da ih nije moguće paralelno uspoređivati...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:46. |