![]() |
TT BigTyphoon & 3700+ SD poliranje
Malo mi je bilo dosadno danas pa sam se išel igrat umjesto da učim :D
evo na kaj mislim CPU je dosta loše nasjedao na bazu tj vidi se da se većina topline prenosila preko rubova (HS je bio malo konkavan) http://img329.imageshack.us/img329/2...e016vo2.th.jpg pa sam sredil CPU i malo poboljšao bazu BT-a http://img177.imageshack.us/img177/3...e022er5.th.jpg http://img177.imageshack.us/img177/4...e024yx3.th.jpg šteta je što nisam uspio nać ništa finije gradacije od 1000 pa nije mirror finnish a i malo je problem polirat CPU (pinovi se iz nekog čudnog razloga vole pigat :p ) |
Jako dobar posao! : goood :
Jel ima šta efekta od poliranje procesora (osim fancy looka :D)? Jesi pratio možda promjene. |
zasad je temp nešto niža ali mora se malo pasta razradit :D
|
Citiraj:
BTW ...Uvati se matematike,da ti ne bude kao meni sada na prvom kolokviju :D |
joj a ja svoga bi tako rado ispolira ali garancija :(
i još imam 1200 papira u sebe :D |
uh... nemam ti ja više matematike, gotovo je to za mene :D
|
dobro si sredio i proc i hladnjak. sad ces imat koji stupanj nizu temperaturu...gj
|
Wolv, s cime si mjerio ravninu baze i HS-a? Ja sam vec polirao bazu ST-a ali jos je neravna pa me zanima s cime si tocno mjerio.
|
Neznam za njega, al ja sam sa kreditnom karticom (to vi valjda trebalo biti ravno)
|
Zanima me koliko dugo si "trljao"?:D
|
Citiraj:
|
pa garanciju CPU nije ni imao a i da je i imao to me nebi previše brinulo jer ako je preživio sve do sada bude onda još malo :D
što se tiće razlike u temp zasad je to oko 2°C (BT sa ventom na 800o/min) ali tek sam stvaio pastu (a nije niti ista pasta u pitanju jer nemam više AS Ceramique - moram kupit :D ) Inače ne očekujem čuda u razlici temp. Što se tiče ''mjerenja'' koristio sam donji brid noža skalpela koji je definitivno ravan i ne može se tako lagano deformirat ko npr kred kartica ili sl. a istim sam provjeravao i kakva je površina CPU-a a sad, pošto sam BT već jednom bio brusio za ovo mi je trebalo ćini mi se oko sat vremena (nisam baš gledao na sat jer me nije baš zanimalo) |
Wolverine kakva je sada situacija sa temperaturama? Jel se promjenilo šta?
|
Citiraj:
|
Manje je za nekih 5°C max.
|
nije 5°C ali je nekih 2°C s time da je to sad jako teško odredit jer ipak nemam uvijek istu temp u sobi :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
S čim si polirao? :D
btw dobar poso.:D;) |
vodobrusni papir i kasnije pasta za poliranje kovina
|
Odličan posao. Ja se također spremam na isto, ali mi lijeno skidati BT. Inače nabavio sam, uz vodobrusni papir do 2000, i neku novu stvar - neka spužva na koju je nalijepljena posebna tkanina u koju je utkano abrazivno sredstvo. Granulacija - 4000. Rabi se inače za poliranje laka na automobilima.
|
Joj ekipa,nemojte to raditi!!Čini vam se da TT nebi ispolirao kad bi to imalo smisla?Čak dapače oni nalegnu površinu ostave vrlo izbrazdanom!?To je zbog toga da pasta ima kamo ući dok stisnemo dvije površine skupa(proc i hladnjak)U protivnom nastaju tzv.čepovi tj pasta se ne rasporedi ravnomjerno po cijeloj površini.Poliranje bi imalo smisla kad ne bi bilo paste.
|
Kad je to tako staviš manje paste i miran si, pasta će se sama rasporedit i ući u sitne pore ;)
|
Citiraj:
no o ćem ti govoriš su mikropore i u njih ulaze čestice paste inaće TT je poznat po užasnoj završnoj obradi - pogledaj kako izgledaju baze na Scythe-u npr ;) |
Citiraj:
|
ja kad sam polirao svoj P4 sam dobio otprilike 1-2C... tako da je to, to :)ž
ali lijepo zgleda kad se spolira sa pastom :D Nego Wolv, proc ima da je cijeli bakren :D onda je to posao :D |
Citiraj:
|
da, samo šta je tvoj još i ok s obzirom na neravnine, moj je bio svadgje pomalo....
debel? skini spreader nekom skurenom pa vidi :) ali mislim da ima oko 1.5-2mm |
Ma 2 mm nije sigurno, 1 mm max...
|
trebao si učiti pravilo za centrifugalni moment tromosti, a ne polirati :p
anyway, svaka čast, lijepo izgleda, takva je i moja PAL8045 jednom davno bila ;) |
Citiraj:
više mi izvodi formula za momente tromosti, uvijanja i sl na uši idu :D:rambo: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:29. |