![]() |
Eksterno kućište + Disk
Bok!
Imam nekoliko planova pa da pitam prvo ekipu što misli... Dakle, uzeo bih eksterno kućište za hard disk 3,5". 200injak kuna je cijena, stvarno ništa strašno i kvači se na USB 2.0, savršeno za mene pošto ima i vlastito napajanje pa da ne tlači ovo moje 300 wattno. A pravo pitanje je kako bih ja trebao particionirati taj disk kad ga kupim (nov, prazan) i spojim na USB 2.0. Hoću li ga ipak morati nakratko prištekati "za pravo" (u kućište) da bih ga mogao particionarati ili je to moguće i kada je disk spojen na USB? Valjda me razumijete na što mislim... Što se aplikacija tiče, nije problem, nabavit ću si sve što mi treba - samo trebam (još) nečije mišljenje, po mogućnosti nekoga tko je sličnu stvar već radio. Dodatak: Imam Paragon Partition Manager 8 PRO, koji mi je već poslužio savršeno za redistributiranje slobodnog prostora i promjene veličine particija, pa se nadam da će on i u ovome slučaju napraviti posao kako treba, s obzirom da i moj USB stick prepoznaje kao disk #2. |
Procedura je ista kao da je disk unutra... Otvoriš alat za particioniranje, napraviš particiju i formatiraš.
|
Hvala, brz odgovor!
:) |
Samo pogledaj kojim redom se spaja disk. Obično se disk prvo spoji na ladicu pa onda ubode napajanje i na kraju USB.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:01. |