![]() |
Koji disk uzeti?
Kaj je trenutno najisplativije? WD, Samsung, Seagate, Hitachi?
Kolko cache igra ulogu (8/16)? Razmisljao sam od Seagateu 320GB 16MB al cujem da su Samsungi jos bolji od Seagatea. Al Samsunga nema od 320GB ni od 16MB pa sad vise neznam kaj da uzmem. |
Uzmi hitachia ili seagate....
|
Imam četiri seagatea i s njima apsolutno nikakvih problema (kuc,kuc)....jedino što su noviji malo glasniji....
|
Ovo sa cache 8 ili 16mb s tim se ne opterecuj, ne igra veliku ulogu, to neces ni osjetiti.
Hitachi je moj prijedlog, a Seagate isto dobar pogotovo serija 7200.10. Bas mora biti 320Gb ili ? kolko love mislis dati za hdd ? |
ako je seagate 7200.10 serija , onda bi radije njega uzeo. u protivnom Hitachi
|
Imam doma hmm Seagate, hitachi i zamzung i moje glas ide zamzungu.
|
Citiraj:
koja je serija seagatea? i zamzung razvaljuje sve po tisini! |
Sami je i tiši i hladniji od Barice 7200.10.
|
@Maki
7200.10 Istina da je zamzung hladan, čak 5 stupnjeva od hitachija, sa baricom nemogu usporedit jer nije u mom kompu al je i ona hladnija od hitachija. |
imam samsunga od 250gb i preporućam, disk odličan u svakom pogledu
|
A ovakvih tema krcato u ovom podforumu. Mora li baš svatko ko misli kupit hard disk, otvorit svoju temu??
|
Samsung,samsung,samsung.
Ja imao i kupio ovo sranje od hitachija,bucno bucnije i pokajao se. Sad ce to djete prodat i uzeti opet samsunga. Imaju najbolje diskove i mikrovalne:D |
Citiraj:
Citiraj:
Za sad vodi samsung :cool: Ili seagate? Hitachi? Svako veli da je neki drugi dobar : bonker2 |
Citiraj:
|
Skotmane, nemoj me baš preozbiljno shvatit u vezi primjedbe. :D
Nedavno sam uzeo Sigejta 7200.10 od 320GB i zadovoljan sam. Hladan je ka' špricer, 28°C u radu, ne gnjavi ništa, ja ga ni ne čujem... |
To je zanimljivo, dok se neki kunu kako je tih drugima ruži, buči vibrira ... nekima je opet Hitachi 250 bučan. Bolje kupovati metodom eci peci pec nego tražiti savjet na forumu ;)
|
Citiraj:
evo kupio sam, umjesto Seagate serije 10, Samsunga 250GB (na nagovor dečkiju iz Linksa) i Samsung je stvarno tih i hladan ali da je toliko tiši od Hitachi-a nije. Imam u kompu dakle i Hitachi 250GB i Samsung 250GB Samsung je cca 5°C hladniji, i ima nešto bolji average read (61MB/s naspram 56MB/s kod Hitachi-a), mirniji je ali što se tiće buke u seek-u tek je nešto tiši od Hitachi-a, veća je razlika u boji zvuka nego u samoj glasnoći |
Ja imam samsunga 250gb i stvarno je disk mrak u svakom pogledu!
Hladan i tih. Mrak. |
Evo, kupih Seagate ST332062 7200.10 320GB 16MB i zadovoljan sam. Ne grije se i naspram starom 40GB IBMu koji mi je jos u kompu se ne cuje uopce da radi ;).
|
Imam Seagatea i mogu reč da je glasan :(
Zna koji pu "šrotat" malo :D A na net.hr forumu su me uvjeravali da je Maxtor glasniji kada sam tražio preporuku :D :D EDIT: Sad tek vidjeh dfa si kupio disk, my bad :D |
U mene je Seagata 250 Gb ( iz siga ). Nakon šta ej nestalo Samsunga uzea njega i nisan požalija. Hladan, brz i ne čuje se previše
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A glede buke, neznan ja ga ne čujen. Doduše meni je buka najzadnaj stvar na koju pazim i mislim kod kupovine tako da to triba uzet s rezervom:) Al svakako je tiši od Hitachia 250 GB kojeg san ima uza se par dana |
Što se tiče temp Hitachija i Barice obje SATA II 250GB temp su bile razlika možda stupanj u korist hitachija, po njima je puhao Xilence 120mm na 7V.
Trenutno mi je sad Sami 25 a Hitachi 30 stupnjeva. |
Preporučam WD-a, hladan,brz, ne čuje se: goood :
|
freek daj čitaj -> čovjek je već bio kupio HDD ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:59. |