![]() |
Maxtor kliktanje
Evo problema:
Dolje potpisani Maxtor ima ruznu naviku kliktanja u radu. Jednostavno u radu se cuje kao da se disk gasi, resetira, neznam ti ja sto, a radi posve normalno (mislim u win-u se nista ne primjeti). E sad to meni ne smeta, vec se "malko" pobojavam za njegov radni vijek.... Citao sam nekakve stvari o tome na netu, pa je valjda to cesto ili tako nesto. Znali li netko nesto vise o ovome? Pozdrav. |
vjerovatno se samo glave namjestaju...a i star je to disk, oni su znali tako......ali ipak valja biti oprezan i necuvati dobitne brojeve na lotu na njemu :)
|
Citiraj:
Pa ovaj koji ja imam je proizveden prije 6 mjeseci. Dakle pricamo od Maxtor DaimondMax Plus 9 seriji. Koliko znam ona je trenutno aktualna maxtrova serija. Ako sam u krivu, OK. |
To se i meni događalo.
Mislim da je to zato jer je HDD bio dosta vruć. Sada sam sve izvadio na stol i HDD je dosta hladniji i nema više tog klikanja :). |
Citiraj:
probhaj ovo sto madboy rece, sredi mu malo hladjenje, ta gamad se ionako grije ko blesava |
OK. Probat cu staviti 2 coolera 80mm ispred njega.
To bi trebalo drasticno poboljsati hladjenje. Zahvaljujem. |
...i nemoj ga držati u HDD ladici, pogotovo plastičnoj, jer će se tek onda grijati kao lud
|
ja sam imao takve probleme kada mi se oštetio IDE kabel. nisam uopće skužio, ali je imao neko sitno iskrivljenje na 2 žilice... kao da sam ga stisnuo vrhom šarafa :confused: uglavnom, gubio je kontakt.
|
Citiraj:
kabel je bio skoro pa novi ali nece da radi i nece....nije da bi bila neka steta da sam ga bacio ali jebiga |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:32. |