PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Maxtor kliktanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5360)

soda 25.07.2003. 01:46

Maxtor kliktanje

Evo problema:

Dolje potpisani Maxtor ima ruznu naviku kliktanja u radu. Jednostavno u radu se cuje kao da se disk gasi, resetira, neznam ti ja sto, a radi posve normalno (mislim u win-u se nista ne primjeti).

E sad to meni ne smeta, vec se "malko" pobojavam za njegov radni vijek....

Citao sam nekakve stvari o tome na netu, pa je valjda to cesto ili tako nesto.

Znali li netko nesto vise o ovome?

Pozdrav.

greg SE 25.07.2003. 09:24

vjerovatno se samo glave namjestaju...a i star je to disk, oni su znali tako......ali ipak valja biti oprezan i necuvati dobitne brojeve na lotu na njemu :)

soda 25.07.2003. 10:45

Citiraj:

Originally posted by greg SE
vjerovatno se samo glave namjestaju...a i star je to disk, oni su znali tako......ali ipak valja biti oprezan i necuvati dobitne brojeve na lotu na njemu :)
Star disk?
Pa ovaj koji ja imam je proizveden prije 6 mjeseci.

Dakle pricamo od Maxtor DaimondMax Plus 9 seriji.

Koliko znam ona je trenutno aktualna maxtrova serija.

Ako sam u krivu, OK.

MadBoY 25.07.2003. 11:13

To se i meni događalo.
Mislim da je to zato jer je HDD bio dosta vruć.
Sada sam sve izvadio na stol i HDD je dosta hladniji i nema više tog klikanja :).

greg SE 25.07.2003. 13:00

Citiraj:

Originally posted by soda
Star disk?
Pa ovaj koji ja imam je proizveden prije 6 mjeseci.

Dakle pricamo od Maxtor DaimondMax Plus 9 seriji.

Koliko znam ona je trenutno aktualna maxtrova serija.

Ako sam u krivu, OK.

ma moja greska, samo letimicno bacio pogled u tvoj sig pa sam krivo procitao.....
probhaj ovo sto madboy rece, sredi mu malo hladjenje, ta gamad se ionako grije ko blesava

soda 25.07.2003. 15:03

OK. Probat cu staviti 2 coolera 80mm ispred njega.

To bi trebalo drasticno poboljsati hladjenje.

Zahvaljujem.

medo 25.07.2003. 16:30

...i nemoj ga držati u HDD ladici, pogotovo plastičnoj, jer će se tek onda grijati kao lud

horza 26.07.2003. 19:30

ja sam imao takve probleme kada mi se oštetio IDE kabel. nisam uopće skužio, ali je imao neko sitno iskrivljenje na 2 žilice... kao da sam ga stisnuo vrhom šarafa :confused: uglavnom, gubio je kontakt.

greg SE 26.07.2003. 20:00

Citiraj:

Originally posted by Horza
ja sam imao takve probleme kada mi se oštetio IDE kabel. nisam uopće skužio, ali je imao neko sitno iskrivljenje na 2 žilice... kao da sam ga stisnuo vrhom šarafa :confused: uglavnom, gubio je kontakt.
ja sam tako skoro bacio disk kroz prozor....
kabel je bio skoro pa novi ali nece da radi i nece....nije da bi bila neka steta da sam ga bacio ali jebiga

Black Dragon 26.07.2003. 21:28

Citiraj:

Originally posted by soda
OK. Probat cu staviti 2 coolera 80mm ispred njega.

To bi trebalo drasticno poboljsati hladjenje.

Zahvaljujem.

I kod mene 2 x 80mm pušu direktno u "bulju" diskovima i mrtvi hladni su i to je OK pristup, još samo pokreni novu AIDA (mislim 3.70, mada pale i starije) pa provjeri šta kaže SMART od diska. Mada ti postoji ta kalibracija diska tijekom rada (laički rečeno šire se tanjuri radi topline pa da se podaci i dalje mogu naći ...) ali ako se baš jako čuje, onako tik - klak (kao da nešto stane pa lupi) onda je negdje loš kontakt, vjerojatno disk ostaje bez napajanja, ako se čuje tik - tak onda je vjerojatno do vrućine ... eto ovako na neviđeno i na gluho:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:32.