![]() |
Zabranjen HOMBOX
|
i što sad sa ljudima koji su ga već kupili? ja sam skoro...
|
Citiraj:
|
Znam da će zvučati smiješno, ali i meni se to čini kao dumping.... i poprilično ne fer prema alternativcima koji su uložili gomilu para da bi sad udarili glavom u zid... pardon u 10 lipa...
|
Citiraj:
|
Hm. Zaboravili su spomenuti da je u isto vrijeme Iskonu oduzeta koncecija za Wimax u ZG županiji i dodjeljena upravo Vipnetu.
http://www.telekom.hr/ Homebox mi je ionako otpočetka bio "sumnjiv". Fiksni mobitel. Bezveze. |
Citiraj:
|
ovo je udarac tržištu i potrošaćima. što se tiče dumpinga t-com je stalno nudio za 1kn + 3mj flat besplatno.
ali nije duping jer se potpisuje ugovor na 2 god. kad se sve izračuna ispadne brdo para. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Daleko od toga da je blesavo - ja nameravao uzeti jedan za vikendicu na moru :D
Sad očito ništa od toga -.- |
Marketing da, ali s logikom to nema veze. Koncesije i RF spektri su ozbiljne stvari i jednostavno ne vjerujem da Vipnet nije znao u što se upušta. Prevarili su i državu i korisnike. Jedino što na kraju ostaje sumnjivo je što nisu i drastičnije kažnjeni.
|
Koliko sam ja upoznat sa situacijom na domacem trzistu telekomuikacija nitko ne mari pretjerano za galamom koju HAT proizvodi...
Primjer 1: HAT se proglasio nadležnim za DTK što je naravno spriječilo T-COm da reže kablove kako se kome ćefne Primjer 2: Gaćina je galamio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da spriječi preuzimanje Iskona od strane T-COma... I ne može mi se osporiti da je učinio sve što je u njegovoj moći, učinio je.... ništa... Primjer 3: Sud je proglasio pretplatu na telefon nezakonitom. I naravno da je ona odmah ukinuta, sa pravomoćnosti presude hrvatski građani su prestali plaćati pretplatu i počeli plaćati naknadu za korištenje Vjerujem da ako inspektorat čak nešto i učini, da ćemo se opet sustresti sa "nije govno nego se pas posr'o" principom u kojem Homebox više neće biti zamjena za fiksi telefon nego potpuno nova usluga zvanja Imobilizirani mobitel. A mobiteli kao što znamo [čak i invalidni] sasvim legalno koriste GSM repetitore... PS. Paske koji će ti drekec homebox u vikendici, navodno se neće smjeti prenositi (u prijavi moraš navesti na kojem si katu, LOL degeni), [mislim trenutno možeš, ali vjerovatno ga mogu zalockat za točno određene repetitore ako baš hoće] a 150 ćuna mjesečno za tu i tamo otić' na net i nije neka fora... Brijem da HSPDA PCMCI kartica ima više smisla.... |
Da, Homebox je neprenosiv. Uvjeti korištenja, članak 2.5 :
Uvjeti korištenja... U suštini, to je GSM uređaj koji je fiksan samo na papiru. U redu, neka ga se i proglasi fiksnim, ali u tom slučaju ne smiju razlikovati cijenu prema VIP mobilnoj mreži i prema ostalim mobilnim mrežama. Čak je i HT svojevremeno zbog toga dobio po prstima. S druge strane, ako je Homebox dio Vipnetove GSM mreže (a je) zašto cijenu od 10 lipa ne ponude i u svojim "normalnim" mobilnim mrežama? No, evo čitam u Večernjem da bi im na kraju i moglo proć... http://www.vecernji-list.hr/home/man...90889/index.do Vipnet se poziva na iskustva nekih EU zemalja, no još nisam otkrio koje su to zemlje i kako je sve to skupa tamo regulirano. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:03. |