PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   metode slanja stvari u druge gradove (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=53192)

MAHER 29.11.2006. 20:05

metode slanja stvari u druge gradove

trebam poslati slušalice konju i zagreba u split,sada kako mi je najjeftinije i najlaške to izvesti ideje?? citiy expres ili nešto takvog?

nino 29.11.2006. 20:42

Bus, 20-30kn vozacu, najsigurnije i najbrze, barem ja tako saljem vecinu hardvera, normalno ako postoji direktna linija...

MAHER 29.11.2006. 21:01

interesantna metoda,još netko?

Router 29.11.2006. 21:08

hp ekspres i otkupnina , najsigurnije i najmanja sansa da se poslije nekaj natezete tko je koga ....

reboot 29.11.2006. 21:09

HP express. ako je vrijedno platis osiguranje. ja sam slao mobitel na jadran. sve proslo u redu. imas na njihovim web stranicama kalkulator i sve si fino izracunas ;)

Hamm 29.11.2006. 22:36

obicna posta..dobro zapakiraj..ja sam tako slao diskove i mobitele..nikad se ništa nije dogodilo OSIM što sam popizdio na službenicu na pošti koju sam zamolio da podigne paket i da mi pročita što piše na njemu...procitala je preporučeno i lomljivo...i onda sam je pitao zašto je pobogu BACILA paket na dno prazne kutije..cuo se tup udarac nakon bacanja..naravno da nije znala odgovoriti..smrzla se jadna...

osim toga..nikakvih problema..samo dobro zapakiraj i posalji...

ne znam dali ides na otkupninu ili kako vec :)

Mar 29.11.2006. 22:55

Citiraj:

Autor Hamm (Post 579946)
obicna posta..dobro zapakiraj..ja sam tako slao diskove i mobitele..nikad se ništa nije dogodilo OSIM što sam popizdio na službenicu na pošti koju sam zamolio da podigne paket i da mi pročita što piše na njemu...procitala je preporučeno i lomljivo...i onda sam je pitao zašto je pobogu BACILA paket na dno prazne kutije..cuo se tup udarac nakon bacanja..naravno da nije znala odgovoriti..smrzla se jadna...

Joj... Hrvatska Pošta : hitthewa

Moja iskustva: sla sam više paketa ovo ljeto (večina HP express) i svaki božji paket je bacila sa cca 1.5m visine u praznu kutiju iako sam reka da je lomljivo i da su unutra računalne komponente...
Dobro - HPX stigne odma i sve to, a jedan paket sam slao samo poštom (Mortalu DVD-RW + 100kn u pošiljci zamjenu za Wireless router), nisam ima dovoljno kuna u sebe da posaljem HPX-om pa sam posla obicnom postom i to se "zagubilo".
Naravno da je taj paket bija i jedini za koji nisam sačuva onaj paprić...
Znači za***ali su me za cca 300kn.

Nikad više poštom, sad svoje pošiljke saljem isključivo city expressom (ili busom kako nino kaže, ali je to ipak malo nezgodno).

MAHER 29.11.2006. 23:57

di trebam i kak naprvaiti za taj hp expres i koje su razlike otkupnina i ne otkupnina,se to nešto više plača ili nekaj?

nino 30.11.2006. 01:02

Citiraj:

Autor MAHER (Post 580035)
di trebam i kak naprvaiti za taj hp expres i koje su razlike otkupnina i ne otkupnina,se to nešto više plača ili nekaj?

Kako je netko lijen : finger : http://www.posta.hr/main.aspx?id=194#

swordfish 30.11.2006. 13:45

mislim da ti je bolje hpex. isto kosta koliko i bus ali nemoras ga cekati nego jednostavno dode paket doma, jedino neki tezi predmeti, onda zbog cijene bus...

G0RKI 30.11.2006. 13:48

Citiraj:

Autor Hamm (Post 579946)

Slažem se s ovim salo sam X puta običnom poštom i di god sam slao nije bilo problema a uz to je i najjeftinije... :)

Ph03n1x 30.11.2006. 14:07

Citiraj:

Autor nino5 (Post 579818)
Bus, 20-30kn vozacu, najsigurnije i najbrze, barem ja tako saljem vecinu hardvera, normalno ako postoji direktna linija...

definitvno dobra metoda, i ja sam tako vise puta slao :)

najvise puta saljem preporuceno preko poste...samo jako dobro zapakiram...dosad nije bilo nikakvih problema na srecu

hp ekspresom sam slao jednom (pouzecem), i sve je proslo u najboljem redu

nino 30.11.2006. 14:42

Evo danas poslao u Zg busom jedan 19" LCD monitor, vozacu dao 50kn i reko da je roba lomljiva i on fino stavio iza sebe na sjedala i dobio sam povratnu informaciju da je stiglo u 14,00 sve 5. ;)

mitzek 30.11.2006. 14:51

srecom,bolje ti je da je tak,inace bi moral sljedecih 25 godina me hranit mukte da operes ljagu sa imena svoga./..

btw,ak je vrijedna roba/vazna City express,inace hp expres ili bus...

obicnom postom nije bed ako znas kaj treba popuniti od papira popratnih..
budem slozil jedaan sticky za postanske pakete i postarine, oko petka /subote....
svaki dan sam bar 3x na posti i vjerujte,ak znate kaj/kak nis se ne zgubi niti nestane..al o tom potom...

MAHER 30.11.2006. 16:14

ajde napiši baš bi bilo dobro,mislim da nisam jedino kojem je to malo nezgodno

maxxp 30.11.2006. 18:42

Pošta na 1. mjestu.
Pogotovo za manje vrijedne i po gabaritima manje stvari.Imaš na pošti kupiti koverte sa mjehuričima zraka.Ako nije dovoljna jedna kao zaštita,uzmeš još jednu večeg formata,pa tu manju sa npr. sluškama staviš u nju.Dobra je zaštita, nekošta puno i poštarina je mizerija spram bilo koje kurirske službe.

Emissary 01.12.2006. 17:06

Koliko ja znam city express radi samo sa pravnim osobama

mariod 01.12.2006. 17:10

Ako je obicni paket poslan u utroak posljepodne,kada bi trebao doci.Mjesto do mjesta 500 km.

reboot 02.12.2006. 11:33

Citiraj:

Autor mariod (Post 581440)
Ako je obicni paket poslan u utroak posljepodne,kada bi trebao doci.Mjesto do mjesta 500 km.

ako si slao preko HP expressa sve ti pise na onom linku kojeg je vec netko ostavio...ovisno koliko si platio, toliko su i brzi

Mar 02.12.2006. 11:51

Citiraj:

Autor Emissary (Post 581432)
Koliko ja znam city express radi samo sa pravnim osobama

Um, ne.
CityEX radi sa svima :D

^SuperUnknown^ 03.12.2006. 12:32

Sa City Expressom sam u vise navrata imao jako losa iskustva, pa ih preporucam zaobici. Sa HPexpressom nikad problema, osim zadnji put kad mi je po paket tezak 30kg dosao jedan strkljavi lik.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:26.