![]() |
corssfire bez crossfire-a?
ovakoca....
imam malo pitanje...cuo sam od nekih ljudi da s novim driverima vise nije potrebna main kartica vec da radi kartica s karticom bilo kojeg modela dokle god je cip isti...sada me zanima dali je to istina i dal je to pravi crossfire onda ili gubim nesto na perfomansama.... drugo pitanje je jeli moguce osposobiti corssfire putem gore opisanog postupka, znaci bez main kartice i bez ploce s crossfire cipsetom, znaci na normalnoj sli ploci...konkretno ovoj iz siga... i trece ptanje je koja kartica je najbolja za uparivanje s ovom iz siga ukoliko su odgovori na gornja dva pitanja potvrdni.... zadnje pitanje je jel ima ko slozen takav komp i jel radi sve ok...znaci jel u rangu sli ili je jos uvjek sve musicavo.... thnx unaprijed |
1.Da
2.moguć je bez master kartice,al moraš imat Crossfire ploču tak da ova tvoja otpada 3.ak već hoćeš uparit onda x1900xt uzmi nema potrebe za xtx 4.To će ti neko drugi odgovorit |
e da sam se samo strpio i ostavio svoje x1800xt sada bi konacno imao zvijer od grafickog podsustava koji radi kako spada :P
znaci sada i x1900xt 512mb rade bez master kartice preko crossfire ploce? da odgovorim Osta...svojedobno sam pomocu hackanog biosa uspio upariti dvije x1800xt i radilo je super jedino na driver levelu nije uspio vsync pa je bilo tearinga...performance je skocio sa 5000 3dmarka06 na 8500 3dmarka06...sa x1900 ce biti jos i vise...uglavnom stvar bi trebala raditi bez problema...zvekni jos jednu xtx unutra ili naclockanu xt (trebala bi radit bez problema) i rokas ko 8800gtx :) |
mislim da samo od x1950 nadalje...
|
dobro je onaj na prodaja stigo uvalit xtx master card :)
|
Ne treba više master kartica,možeš koristiti bez master u crossfire,ali samo na cfx3200 matičnama.A što se tiče te master,ja sam je uzeo i nije mi žao jer sam dobio je za manje nego što košta x1950xtx nova
|
aj dobro ak je bila dobra cijena :)
|
naravno da je dobra cjena :)
kod mene je uvjek dobra cjena + ja nikom nista ne uvaljujem ja prakticki poklanjam ;) |
mozemo onda osnovati klub bez beda :)
|
klub poklanjaca ? :)
|
da :)
|
cuj ako imas master karticu koju viska ili maticnu, a ukoliko je istina to sto kazes da gotovo poklanjas, mogao bi ja uzet nesto kada sjedne placa...:p
mislio sam ubosti u linksa onu 3200chipset za 939 maticnu, pa da uzmem i karticu onda, ali bi fakat volio cuti od nekoga da je to isprobao i da radi...ukoliko je neko iz zg voljan sam donjeti svoju kartusu za vikend pa da se isproba.... p.s. ukoliko neko ima samo maticnu s crosfireom, donesem dvje 1900xtx...maznem curi jednu na par sati...samo da slucajno ne skuzi da pokusavam slozit crossfire jer me nece ni specijalci naci.... |
decki, trazia sam ovda po forumu ali nisam nasa nikakav konkretan odgovor pa vas molim, sta je to zapravo crossfire?neka vrsta uparivanja dviju karticu tipa sli?sry na neznanju :/
|
da to ti je atieva varijanta sli-a. prilično slična stvar, ali razlikuje se u realizaciji nešto malo... :)
|
evo ja uzeo dve PowerColorke 1650XT i piše da se sa onim kablom kojim se spaja dva DVI izlaza i onda treći iz njih ide na monitor (DVI ili VGA uz adapter)
no nema kabla za to napraviti....a i nema potrebe ...jaka je i ovako imam i pitanje za Quake2... čital sam u postovima za tvoju da radi 10 k Čmarkova 2005 (da nije 2006 ?)..., ne ide mi baš u glavu kako tako malo ? pa ova 1650 na 2,4GHz procesoru radi u defauultu 7200 ? ima li neki vic ?.. tvoja ima 48 , a moja 12 cevki ?, uz to tvoja je na višim taktovima i više memorije ... jel je ono bila greška (2005 vs 2006) ili je ta kartica po prvoj računici neisplativa ? |
Citiraj:
|
jel može crossfire na SLI ploču?
|
A jel može corssfire bez crossfire-a za ovu ploču http://www.asrock.com/product/ALiveXFire-eSATA2.htm
|
Citiraj:
|
ja vidjel sam da nema bez Mastera igre udvoje...
2006 nemam, budem vidjel dal ima u zadnjem BUG-u... sada sam izvrtil iz CATALYSA na 621/754 MHz, i na defaultu sve drugo dobil (zaboravil sam točno no nešto preko 7350 bodova (2005)) opće sene grije ili me lažu... nakon bjesomučnog uspinjanaj Francuskim alpama, i par udaraca u drevo, "motor" je kuhal jedva 48, a okolina 41, a po Catalysu nevjerovatnih 36, sve je oko FUN-a default, radi na AUTO izgleda da je doba... ima odličnu sliku u 3D, ali nevjerovatno je da u 2D ima lošiji prikaz od 7100-7300-7600.... ne mogu vjerovati...kako ?!? jednostavno fali onaj "sharpnes" po rubovima...(valjda sam naviknuo na EIZU, pa mi sad na LCD-u nikako slika nije dovoljno oštra) |
ja imam rd580 cipset i koliko su me tu na forumu naucili nemogu upariti nista sa svojom 1800xt bez master kartice. to valjda vrijedi samo za 1900 i 1950blabla serije- @quake, po cemu ti se taj master isplatio?
|
cek, znaci sada su dosle neke nove ploce s tim famoznim r580? ili su to ploce koje se nazivaju 3200 crossfire...ima u linksu jedna povoljno pa ako je to prava, kupio bih je su narednih par dana....ako ne mislim da cu prodavati svoju i preci u nvidin tabor...malo je komplicirano sve ovo s crossfireom a master karticu naci negdje je ko traziti iglu u plastu sijena...
|
to je ta ploca. 3200crossfire. za tvoju ne treba master. u sigu ti pise 1950nesto, tako da je to to. mislim da ti je puno isplativije jednostavno prodati tu grafu i kod vranoge uzeti tu supersonicnu envidiju. kupovati novu maticnu i jos jednu grafu je : goood : : hitthewa
|
Ma prije se nije moglo uparivati bez master kartice,sada s novim driverima se može... rd580 su zapravo 3200crossfire.Ona dfi-ova matična je trenutno najbolje od socket 939 matičnih,no čudi me užasno mala cijena!U drugim dučanima košta 1500/1600kn,a u Linksu 637kn,a potpuno iste matične
Zašto se meni isplatilo uzeti master karticu?Pa zato jer sam je dobio skoro pa novu,ispod cijene obične x1950xtx |
pa joj...pa ja dakle mogu imati i na ovoj 1650XT taj Croossfiire...jer imam RD580 plošču...
ili ne ?..jer opet nemam onaj kabel ?...ili ide i bez toga kabla ? dovraga sada mi niš nije jasno... dakle imam RD580 ploču, i imam dve 1650XT...dal mogu to spojiti bez onoga famoznoga kabla ? |
Naravno da mozes bez kabela, stovise, taj kabel (na vanjski mislim) niti ne postoji vise kod X1650XT kartica, jer one imaju unutarnju CF konektor (kao SLI)...
|
Nove kartice se povezuju ovako http://pic.enorth.com.cn/0/01/98/37/1983759_949583.jpg
|
Citiraj:
nije mu se isplatio :(...ja sam mislio da je spustio covjeku cijenu na 2500 koliko to i vrijedi :/ |
To ti misliš da mi se nije isplatio...No varaš se...
|
ja sam isto do jucer bio jako veliki pobornik uparivanja grafickih, kao kupis jednu pa kad padne cijena drugu i tako to. evo recimo tvoj primjer quake, nemoj samo shvatiti osobno, sad si dao 3000milje i kad recimo do ljeta padne cijena 1950xtx polovnoj na 1500kuna imat ces crossfire sa ulozenih 4500 a vec sada mozes nabaviti onu nvidijinu sotonu od grafe za tu lovu a kamoli do ljeta..... ja sam mislio ove dane uzeti 850xt master staviti jos jednu i to bi me doslo 1800kuna za koliko sam prodao 1800xt pe. jedna 850xt radi 6500 bodova, klokana 7000, znaci dvije rade bar 12000 a to je vise od te tvoje, a pogotovo od ove moje koja radi malo preko 9. ali to je 3dmark, povratak u realnost nakon pokretanja feara bio bi bolan udarac na moj ego. u igrama stvari ipak drukcije funkcioniraju... ista stvar ce biti i sa tvojom 1950xtx, u usporedbi sa sotonom a pogotovo r600, tvoj crossfire ce biti kanta (ovdje mislim na nove igre koje cu igrati u rezoluciji mog monitora 1680x1050). nhf:beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:02. |