![]() |
nV za AGP
Evo malo si gledam po netu neke testove,za AGP kartice....
Tak cini mi se da je PCI-E puno isplativiji, al posto sam zapeo sa AGP jos uvijek zanima me nest. Naletio sam na netu na neke testove evo link http://www.computerbase.de/artikel/h...ce_7600_gs/19/ i sad me iznenadio nekak taj poredak....malo mi je glupo da 7600GT sa 12cijevi posteno odere i GT i ULTRU ali i 7800GS..... pa dajte jel ima ko kakvo objasnjenje.... prvo sam mislio, ajde pod AA bit ce skroz drukcije, al nije 7600GT dere kartice koje bi po nekom pravilu trebale jace bit.... A kak i ja mislim mijenjat AGP karticu,zanima me kaj je onda tu dobro a kaj nije... |
Logika je samo u tome da je to novija arhitektura kartice te je sam chip efikasniji... dakle recimo treba mu manje taktova za istu operaciju ili manje puta posegne u memoriju (čime mu se npr. smanji potreba za memorijskim bandwidthom)... nije sve u sirovoj snazi sinko, ima nesto i u tehnici ;)
|
Citiraj:
znam ja za to...al daj mi objasni kak 7800GS zaostaje za njom onda |
Citiraj:
A jos uzmi u obzir i to da nv vjerojatno vise optimizira nove drivere za 7600GT nego za 7800GS... više zbog marketinga i prodaje |
onda je 7600GT najjaca kartica za AGP...malo mi je glupo to bilo...al eto,bas me zanimalo
|
Citiraj:
7800GS+ od gainwarda je trenutno najjaca. :) Makar ova 7600GT je ludnica od kartice za AGP. :beer: |
Citiraj:
No nece jos dugo... stize X1950Pro :D |
Citiraj:
Da, trebala bi stic ova R1950... Ljepo je kaj nisu zaboravili na nas AGP-jase. :D |
Panzer kolko si digo memu i GPU na svojoj 7600GT?
|
Citiraj:
Sad kad imam zalmana gore, trebam probat. ;) |
Evo, digao sam je na Core: 639 MHz, Memory: 1608 MHz :)
To je max na kojem mi testovi prolaze, i igre rade odlicno. Vise nisam pokusavao, sa iskljucivanjem onog internal clock testa. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:14. |