![]() |
Cime overclockovati R9000?
Probao sam dosta toga (powerstrip, omega driver clocker, rage 3d tweak) i svaki mi clocka karticu ok, samo sto kad startujem igre, vrati clock na default postavke (250/200).
Powerstrip cak ne vrati na default postavke nego na 216/216... Ideja? Pozdrav. |
http://www.randburg.com/lv/gif/lat_power_building_5.jpg
Spoji na ovo i dobit ces nezaboravni overclock. :D |
isesssss, dobra
v3ky imas :beer: |
Citiraj:
Ovo je bilo zlo, ali nisam mogao odoljeti :) :beer: |
To sam probao prije powerstripa.... (12 ghz/10 ghz), ali mi se pojave neki artifekti na slici.... :D
|
Re: Cime overclockovati R9000?
Citiraj:
|
A, si probao RivaTuner 2.0 RC 12.4, recimo u njemu low level i onda se desi ... ne znam da li vidi 9000 ali sa 8500 / 9100 radi bez greške
|
Citiraj:
Pozdrav. |
Citiraj:
Sigurno je pinsla upravu. Izgleda da nema nista od overclocka moje grafulje..... smrc.... :-( buuuuuuaaaaaa...... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imao sam 9000pro od Powercolora, PowerStrip ne da ni blizu clockova.
Riva Tuner?Nije li on samo za nVidia bazirane kartice? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Riva tuner je tviker za nvidijine drajvere ali ima i podršku za clockanje atijevih kartica te modanje |
Citiraj:
Verzija je 340, zadnja.Nisam probao Rivu, sad je kasno...:( |
Probaj ovo:
1.Download powerstrip 3.4 2. install it and reboot 3. add this line to the powerstrip ini file under [Global Options] UnlockClocks=1 tip je tako 9000 non pro našiljio 301 core i 243 memory To bi TREBALO raditi |
Citiraj:
|
i da soda... probaj radeonator 2.0, ja sam s tim clocko
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo bez problema, potpuno stabilno GPU na 305, a memorija je koliko vidim jako losa, te je sa 200 dosla na 220, i tu radi bez problema, ali dalje vec problemi.... Zahvaljujem. Jos me zanima da li bi pasivnim headsinkovima poboljsao memoriju ili je to to? Pozdravljam. |
Citiraj:
Imaš li porast performansi u realnim aplikacijama i sl? (3d mark i sl. sranja zanemari) |
pinsla, kaj ima provjeriti, ja NAGAĐAM da je pokrenuo od RivaTunera Artifact Tester i da su mu se počeli pojavljivati artefatci i pucanje tekstura u programima / igrama a to se zbiva kada:confused: Kada je takt memorije i GPU preko izdrživih granica:D Ako ne radi ima zmajček još jedno riješenje u rukavu ali ovim smo to riješili, drugo čeka novi problem da se opet mogu praviti pametan:D :D :D
|
Citiraj:
Kao prvo ne znamo ni ti ni ja kaj je ili nije pokrenuo tak da nemojmo nagađat. Ali znaš kak je autosugestija divna stvar fino u ps-u pukneš divlje taktove gpu i mem i onda ti kao sve super glatko ide kad ono isti frejm rejt:D |
Probao 3dmark, unreal II, max paine... sve je brze.
Preko ovoga clocka ledi mi grafulja ili imaju neki artifekti... lose. Tako da mislim da sve prima. Pozdravljam. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:33. |