![]() |
Pikselast DVD
Sa tv karticom sam snimio nešto sa tv-a, dvd format mpeg ekstenzija:sav taj materjal sam izrezao u 12 poglavlja sa mpg2cut2 ,napravio sam vob file sa tmpgenc dvd author 1.6,a sa obzirom da mi je to veliko za prženje na dvd provukao sam to kroz dvd shrink 3.2. Naime problem je u tome što nakon "primjetio sam " dvd shrinka, napokon gotov dvd nije baš dobar;slika mi je malo pikselasta,razaznaju se mali kvadratići. Još gore mi je ispao dvd koji sam snimao sa video kazete sa tv karticom. Zna li iko u čemu je problem ,jeli to problem u shrinku, a ako je ima li neki drugi bolji program za te stvari ?
unaprijed hvala nadam se da sam sve dobro objasnio |
problem je u tome što snimaš u mpg koji je sam po sebi kompresiran. za dobre rezultate bi trebao snimati u neku lossles kompresiju poput HuffYuv-a
|
Vjerovatno si koristo si nizak bitrate pa ti je tako ispalo probaj za probu snimiti nesto sa 6000-8000 pa vidi razliku.
|
Yep, 6000 kbps je neki iznos ispod kojeg ne bi trebao ići, ako snimaš s TV kartice jer ti je izvor dosta loše kvalitete (ako ga usporedimo s DVD kvalitetnom) pa ćeš ga nižim bitrateom još više uništiti. Ako već moraš kompresirat da ti stane na DVD, uzmi ConvertXtoDVD, ali prije bilo kakvog posla u opcijama stavi kodiranje u dva prolaza jer je kvalitetnije nego kad ide u jednom prolazu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:05. |