PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   folder zastita (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=52892)

vip-terminator 26.11.2006. 13:24

folder zastita

bok svima.....trazim neki program za zastitu foldera...al da je besplatan....dal neko ima neki program za to ili neku stranicu di da ga skinem...naime, imam folder guard al vrijedi samo 30 dana....

ili

dal se u windowsima moze postavit zastita na određene foldere.....ak neko zna daj napisi kako.....tnx: goood :

Sir Shmirkly 26.11.2006. 14:40

Citiraj:

Autor vip-terminator (Post 577211)
bok svima.....trazim neki program za zastitu foldera...al da je besplatan....dal neko ima neki program za to ili neku stranicu di da ga skinem...naime, imam folder guard al vrijedi samo 30 dana....

ili

dal se u windowsima moze postavit zastita na određene foldere.....ak neko zna daj napisi kako.....tnx: goood :

Vuco 26.11.2006. 15:08

Citiraj:

Autor Sir Shmirkly (Post 577273)
Skini si crack za taj folder guard.

http://forum.pcekspert.com/faq.php?f...snovna_pravila

vip-terminator 26.11.2006. 15:15

to sam i htio skinut al bas ne nalazim

McG 26.11.2006. 15:19

Citiraj:

Desni klik na željeni folder, pa Properties >Security i vidi sliku. Ili moreš deti željeni folder na Hidden i u Folder Options isključiš da se vide Hidden Files. Po potrebi uključiš Show Hidden Files...uglavnom kak ti paše.

http://www.imagesforme.com/thumbs/8322untitled.JPG

Citiraj:

to sam i htio skinut al bas ne nalazim

Pusti VIC krekere ili ih traži drugdje.

tor 26.11.2006. 16:27

Sir Shmirkly - pročitaj pravila. Nema spominjanja takvih stvari ni u kom obliku.

Sir Shmirkly 26.11.2006. 17:25

Citiraj:

Autor tor (Post 577365)
Sir Shmirkly - pročitaj pravila. Nema spominjanja takvih stvari ni u kom obliku.

OK sorry. Ne bude se ponovilo

Cataphract 26.11.2006. 18:01

Citiraj:

Autor McG (Post 577308)
Desni klik na željeni folder, pa Properties >Security i vidi sliku. Ili moreš deti željeni folder na Hidden i u Folder Options isključiš da se vide Hidden Files. Po potrebi uključiš Show Hidden Files...uglavnom kak ti paše.

Oprosti, ali ovo nije nikakva zaštita. Najjednostavnije i najbolje ćeš problem riješiti NTFS permissionima. Da bi to mogao moraš 1) imati NTFS kao file system i 2) pročitati ovaj post do kraja. Pretpostavimo da imaš NTFS kao file system i prijeđimo na korak 2.

1) desni klik na folder > Properties > Security kartica
2) klikneš gumb Advanced i makneš kvačicu s Inherit from parent..., klikneš
3) Remove gumb u pop-up prozoru
4) kada Windowsi obave stvar, klikneš OK gumb za potvrdu i vraćanje u properties prozor
5) selektiraš i klikom na Remove gumb ukloniš sve usere osim sebe
6) svom useru staviš Full Control i klikneš OK

I to je sve. U 6 jednostavnih koraka si osigurao folder od svih korisnika. Naravno, primjeti da će ovo pasti u vodu ako se svi logirate na komp kao jedan te isti user. Fino ti sebi otvori korisnika, a burazu, sestri, pesu i starcima njihove korisnike. Za kraj, evo linka ne jedan TechNet članak o NTFS permissionima.

stuc 26.11.2006. 18:02

Jedan od zgodnijih programčića za to je File securer no nije besplatan...

McG 26.11.2006. 18:27

Citiraj:

Autor Cataphract (Post 577434)

Oprosti, ali ovo nije nikakva zaštita.

Moje isprike kaj se toga tiče.
Hidden files opciju sam spomenul reda-radi. Dok sam za Properties >Security pretpostavil da bu znal kaj treba napraviti. Sve u svemu moja greška.

Hamm 26.11.2006. 19:51

sto se tice zakljucivanja foledera...naime program ne znam kako se zove..nesto kao folder lock ili tako nesto

bio sam ga instalirao i eto..idem testirati..i ja budala bez razmisljanja zakljucam 30ak gb muzike i spotova..ali nema veze..znam ja password..heh..sto mi to znaci kada je program u BANANI...

promjenom passworda nisam nista dobio..a niti uninstalom programa

problem sam rijesio tako da sam napravio rename zakljucanog foldera i upisao ispravan password..od tada ne koristim nikakve programe za zakljuicavanje foldera..to mi je prevelik rizik

rams 28.11.2006. 02:13

evo sto je meni sad palo na pamet, napravis novi, svoj acc na kompu i kad te pita jel zelis da tvoji dokumenti budu povjerljivi, tj da ih samo ti mozes vidit, kazes yes, i onda samo u my documents stavis ono sto nezelis da drugi vise, jel se s nijednog drugog acc-a nemogu otvorit tvoji documenti(naravno stavis sebe za admina, a ostale limited accounte)

klonmx 28.11.2006. 02:34

..microsoft private folder 1.0..
..samo neznam dali je free..mislim da je..treba provjeriti..
..radi odlicno i vrlo pouzdan..

..a ovo sa novim acc naravno to je jedno od rijesenja iz os-a..

pogi 29.11.2006. 07:19

Od freewarea imaš npr. TrueCrypt i PGP 7.0.3

TrueCrypt nisam probao, a PGP nemože kriptirati folder kao takav nego samo fajlove u njemu. Dakle, u folder se može ući i vidjeti listu kriptiranih fajlova. PGP 7 se neće htjeti instalirati na XP SP1 i SP2 jer ga kao na podržava ali to nije istina i lako se to "zaobiđe"

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:17.