![]() |
Canon Pixma MP160 - jel valja?
Vidim da je sad u METROU na akciji (439,00 kn ak uzmem prek firme) pa me
zanima jel ga netko osobno koristio, tj. kak ispadnu fotke? Ne mislim na printat na tone fotki vec pokoju A4 za poklon i tak...A i scanner bi mi dobro dosao. Hvala.: hello2 : |
da ne otvaram novi thread i ja se pridružujem s upitom : kolika je potrošnja tinte i može li koristiti one jeftinjava zamjenske poput pixme 1500?
|
Pa, taj multifunkcionalni model je zasnovan na Pixmi 1600 ili 1700 (printerski dio) odnosno na Lide 20 (skenerski dio). Skeniranje za amaterske potrebe sasvim dovoljne kvalitete i brzine, a ispis vrlo dobar uz oprez glede tinti - zasad nema zamjenskih. Vrijedi sve što je napisano za Pixmu 1600. Pogledati ovdje:
http://forum.pcekspert.com/showpost....9&postcount=14 EDIT: Zaboravih reći, ako želite multifunkcionalnu Pixmu koja koristi zamjenske tinte (jeftine, a dobre), onda treba tražiti modele MP110, MP130 (oba koriste BCI-24 tinte), ili jače i skuplje MP750, MP760, MP780 (koriste 4 tinte BCI-6 i jednu crnu BCI-3e). Naravno, ovo su stari modeli (skoro dvije godine) iz prve generacije Pixmi a sad na tržište dolazi treća, tako da je jako teško naći takvo što u trgovinama, ali tko zna...možda se nekome posreći. :) |
da nazalost ova nekoristi zamjenske jeftine tinte kao recimo ip 1500 ili 2000 modeli...A probajte pogledati po ovim vecim trgovackim centrima moze se jos naletiti na ove starije modele,bas smo pisali za pevec,a i cini mi se u ipercopu da bi se moglo naci nesto...
|
Da ne otvaram novi thread evo kupio bi MF uredaj ali vise nisam toliko zapucan na to nakon citanja vasih komentara...
Jel postoji koji MF uredaj oko 600 kn da ima jeftinije tinte (nemam pojma kak se krecu uopce cijene ni koja je tinta za koji)...Mozete nes preporucit il rec koja tinta ide u navedenu pixmu i kolko ispadne na kraju para... Hvala |
Ovi modeli do cca. 1000kn koriste tinte CL-41/PG-40 (modeli 160, 180, 460), model 510 koristi 4 tinte (CLI-8 boje i PGI-5BK pigment crnu), a ostali skuplji modeli koriste 5 boja (CLI-8 boje, CLI-8 photo crnu i PGI-5BK pigment crnu). Ako misliš koristiti zamjenske boje, trenutno je bolja situacija (glede cijene i nabavljivosti) s odvojenim bojama (CLI-8 i PGI-5BK), ali to koriste skuplji modeli. Ako možeš negdje naći neki stariji model koji koristi tinte br. 24 (tricolor+crna) ili br. 6 i 3 (odvojene boje + crna), nije ni to loša opcija, ali sumnjam da ćeš naći negdje.
|
Znaci ne isplati s euzeti tu pixmu...
Boja je koliko vidim 150 kn i to sam crna... Jel ima neko neki prijedlog oko 500 kn MF uredaj a da je cijena boja dobra... |
za sada nema zamjenskih boja ali sam čuo da će u naredno vrijeme i za ip150 i ip160 izaći na tržište
|
Ma ima i tih zamjenskih, ali im je izgleda zasad cijena oko 80% originala što baš i nije isplativo. Što se originalnih tiče, imaš Epson DX4050 za manje od 600 kn, a tinte su 71 kn svaka (4 komada). Mada, mislim da moraju uskoro doći jeftinije zamjenske tinte za Pixme (PG-40/CL-41).
|
Citiraj:
a kolko je neko predvideno vrijeme trajanja koliko str? |
Ha, ne znam, možeš potražiti ovdje podatke o tom MFP-u i o tintama. Mislim da je za očekivati deklarirano trajanje od cca. 350-400 stranica pri 5% pokrivenosti za svaku boju (sudim po starijim Epson tintama). Naravno, stvarni broj stranica koje ćeš isprintati u većini slučajeva je manji od deklariranog. A vjerujem da će biti i zamjenskih, bude ih skoro uvijek.
|
Evo sada me je Dr. Beast uputi na zamjenske tinte za mp 160 sto do sad je kao bilo rijeci da ne postoje...
Znaci ipak ih ima: http://toner.je.to/servlet/SLiteton/...ici%20NABAVA.N http://toner.je.to/servlet/SLiteton/...ici%20NABAVA.N EDIT: Kupio sam mp 160 i fasciniran sam doslovno...Printanje je normalno (savrseno) novcanice kao prave izgledaju isprintane u boji tako da ne sumnjam u kvalitetu neke slike koju bi se printalo sa fotica.... Skener je ono sto me isto jako zapanjilo slika je fenomenalna... O skeneru bi postao vise (sa nekim primjerima i slicno) ako ima zainteresiranih da ne postam bezveze... Uglavnom OCJENA 5/5 |
Ajde stavi par skeniranih slika da vidim kakve su...
|
http://img408.imageshack.us/img408/4...ert2ae5.th.jpg
Oprostite na slici jer imam problem neznam kak sam prebacio ovu sliku u bmp odnosno kasnije lako u jpeg format... Sve koje sad skeniram su mi neki tam skenerov format a izgubio sam zivce tak da sad necu ici probavati skuziti kak se to radi... Ali ovo je dovoljno... To je inace slika od fotica znaci ona mala skenirana sa mp160 Jos je kvaliteta umanjena jer u originalu ima velicinu od 6mb pa si mislite... |
Nije ni tako loše :) Koliko meni treba, par puta godišnje, super je :) Ja mislim da ću ipak ići na MP600 :)
|
Pogledas si ovu sliku i onda si zamisli akk je tek sa knjigama (moja zbirka zadataka iz mat. npr) mislim daleko je to od savrsenstva ali za kucnu upotrebu i vise nego dovoljno...
Jako lijepo... |
Citiraj:
|
Te iste tinte ti koristi i MP160.
|
Ovak sasavim slucajno sam naisao u intersparu na tinte u rinfuzi:goood:
Znaci dobiju se one 3 boje ali nema crne ali dobro bar nesto... bočice su od po 30 ml znaci nekih 7 punjenja je moguce!! Dobije se sprica igla i ono za busit cathridge... Ko zeli nek ode i kupi si dok nije nestalo znaci city centar,interspar cijena : 55kn :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:33. |