![]() |
Nadolazeće S3 DirectX 10/10.1 grafičke kartice
DirectX 10 units are being developed under codenames XD2 and XD3, while DX10.1 GPUs are marked XE3, XE2 and XE1. Both feature clocks in excess of 1GHz, and all but XD2/D2 are manufactured in 65nm manufacturing process. X in the name is a marking for the higher performing part, while D2, D3, E3 and so on are value propositions.
DirectX 10
DirectX 10.1
Both XE3 and XE2 will have to fight against AMD Fusion processors as well, making their market penetration even more difficult. Also, big issue that S3 faces is the fact that the products are coming to market after Nvidia and AMD will release their value DX10 propositions. Izvor: Inquirer |
Specifikacije izgledaju odlično, samo što će možda kartice doći malo prekasno na tržište.
|
Bash sam danas malo citao o tome, evo i jedne tablice na koju naletih.
http://img54.imageshack.us/img54/2803/s3roundyi8.jpg |
Citiraj:
|
Da,ali kad izađu R600 i možda još neki nVidijin GPU koji će biti bolji od 8800GTX, pa čak i DX10 mainstream grafe...Tko zna što će sve oni nuditi, možda će S3 trebati poboljšati specifikacije.
Za sada mi se čini da će XD3/D3 biti moje buduća grafa ;) naravno ako će imati koliko-toliko prihvatljivu cijenu (nadam se da budu) |
...mislim da bu to ispalo nazalost kak i volari...:(
|
Citiraj:
Šalu na stranu, nadam se da iz ovoga bude nekaj, tak da nVidia i AMD/ATi imaju s kim podijeliti dio grafičkog kolača. |
ja bi takoder jako volio da natrag ulete igraci tipa S3, SiS i VIA s nekim odlicnim proizvodima da naprave malo pomutnju na trzistu...da razbiju malo ati/nvidia/amd/intel monotoniju...
bilo bi mi drago da od ovih grafickih nesto u konacnici i postigne nekakav uspjeh |
Dolazak nove renovirane Savage 4 :) To je bila mrcina..
Da S3 uđe na tržište s gaming grafama ja bi odmah uzeo :)(ako nisu pre skupe) |
najveci porblem ovih grafickih nece bit cijena nego driveri...
|
Citiraj:
Pun pogodak, je.... karticu pa kostala ona i 500Kn, ako se nemožes oslonit na njezine drivere Uvijek je to bio problem S3, ali volio bih da bude suprotno, tada ni NVIDIA ni ATI nebi mogli nabijat toliku cijenu |
oh Boze.... ceka nas jos jedan krasan uradak davno posrnule tvrtke......... vec mi se sad dize kosa na glavi, pojest ce ih ATI i NVidia low segment a kamoli nesto konkretnije kartice. Tak nebitno jel zbog chipa ili zbog drivera
|
zalosno je ali ispada istinito da su driveri 50% graficke cak i veliki igraci ko ATI - NVIDIA znaju zaribat na njima a kamoli male ribe ko S3 i VIA, a o intelu necu ni pricat on ima lavovski dio trzista pa zariba drivere
lako je organizirat proizvodnju ali organizirat copor programera eeeeee to je umjetnost :) iskreno se nadam da ce S3 koliko toliko uspit u svojoj namjeri da barem malo razbije monotoniju i srusi cjene pa sretno im bilo |
Nemojte biti takvi ljudi ;)
Možda će driveri na kraju biti dobri, zašto se ne bi S3 "omakli" dobri driveri. Živi bili pa vidjeli. |
Citiraj:
Istina,specsi su odlični..ali ono..S3..wtf??...sad je pitanje tko će zbilja posegnuti za tim pored Atija i Nvidije..još samo fali Matrox da neku boleštinu od 1gb izbaci..pa STB,Hercules,Elsa..:beer: ;) |
Niko sritniji od mene ako se pojavi jos jedan igrac na trzistu grafickih kartica... Iako malo me je strah da ce se oni orjentirat na oem trziste tj. jeftinije kante jer je tu najveca lova, malo ljudi kupuje najjace verzije grafickih kartica...... Otkad je amd kupio ati moze se dogodit da se max. orjentiraju na proizvodju proca+gpu sto je odlicno za jeftine kante ali onda od vrhunskih gpu-a ostaje samo nvidia a to nikako nebi bilo dobro... Dobra je stvar sto ati brzo izdaje r600, ali stvari bi se mogle promjenit nagore nakon toga...
|
Citiraj:
mozda nam se i 3d prophet vrati jednog dana :D :D |
...Hercules vise ne proizvodi grafe nazalost :(
|
vidjet ce se sve kad dodu, sad mi mozemo naslucivat da nece bit dobro, da nece ovo i ono itd. mozda ce bit sve najbolje:) a mozda su u shumi....
|
Citiraj:
|
Ich habe ELSA GLADIAC 7600 GT. Ista kutija ko i nekad erazot TNT2.
Sam da dodje S3 sa cijenama kao nekad od savege-a S4 |
Citiraj:
ali driveri se updejtaju svakih mjesec dana. Nedavno su izasli i driveri za Vistu za S2X seriju koja je DX9. Prije kojih tjedan dana izasla je i S27 Low profile. http://img475.imageshack.us/img475/4...es27lowwe3.jpg Chrome family, the S27 Low Profile DDR2. This board sports 256MB/128bit design, with a 400MHz memory clock for lower power consumption. Eh da mi se dokopati jedne ;) |
wow, nisam znal da i dalje rade...
stovise, cini mi se sasvim solidna ova s27... :) i nije ni skupa... |
Ljudi ima li nekih vjesti vezanih uz ove kartice?
Kopao sam nešto po netu, no nisam našao nikakvu potvrdu da li će doći ili je S3 odustao od nauma. |
Sjecam se da je SiS prije koju godinu imao dobar proboj sa Xabre modelima 400 i 600, ali bas zbog ukenjanih drivera je sve propalo....
Ako bude imalo dobre drivere ovo...brrrm babmabam.. :D |
Citiraj:
|
Možda ni ne žele izaći na hogh-end tržište, u mainstrenu se kupi para, odnosno na njemu proizvođaći zarađuju. High-end služi za dokazivanje firmama ko ima većeg i ljude kojima je potreban i koji imaju parusne a njih nema puno.
|
Nadajmo se da će se opametiti i staviti dobre drivere. Stvarno je šteta da kvalitetan proizvod propadne zbog lijenosti i kaosa programera. Znam da si ljudi vole popiti koju pivicu kod programiranja, ali i tu se treba znati granica.
Željno iščekujemo kada će izaći da se naprave prve recenzije pa da se vidi tko tu koga. |
Meni nije jasno zašto nema S3 grafa na našem tržištu?
|
Opako izgleda ovo sa 8 jezga ..totalni LOL za onu tablicu..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:50. |