![]() |
label flash?
viđam ovaj naziv na nekim pržama novijima,a ne znam što je to,pa ako me netko može prosvijetliti
|
To je tehnologija pomoću koje možeš printati slike i tekst na cd/dvd medij. Uvjeti su da prža podržava tu tehnologiju i posebni mediji. Ako se ne varam to je NEC-ov naziv dok neki drugi koriste Lightscribe koji je vrlo sličan. Mana je što je ispis na medij prilično spor (govori se o 45 min za bolju sliku).
|
netreba poseban medij, moze se koristiti i obicni ali samo na mjestu gdje nema podataka dakle vanjski rub s donje strane diska
|
Koliko ja znam Labelflash i Lightscribe pišu po gornjoj površini diska, a za to ti sigurno treba posebni medij.
|
Raf je to možda pomiješao, uostalom i ja to miješam, sa onom Yamahinom Disc T@2 tehnologijom koja nije nikad zaživila. Lijep članak o labelfalsh i lighscribe ima tute.
|
znači to je u biti lightscribe,thx sada znam o čemu se radi
|
nisam pogriješio, ako je label flash ono sta imaju NECove pekare onda se moze prziti i na donju stranu diska 100% radio sam to. Također moguće je i na gornju ali za to treba poseban disk. A ovo da se moze printati na donju povrsinu na bilo kojem disku stoji. uplodam sliku ako neko oce...
|
Yep, davno se moglo na donju stranu otisnuti slika što je Plextor prvi uveo...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:23. |