PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Preporuka DVD playera (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=52525)

kalixius 22.11.2006. 01:40

Preporuka DVD playera

Nisam preveliki ekspert na tome području pa se ne bojim da ne dam bezveze pare za player i nakon toga požalim.

Spreman sam dati cca 500kn za player,i uvjeti su da čita DivX,MP3 i ostale formate te da je crne boje i po mogućnosti sa 2 godine garancije.

Naime,imam i kućno kino ali player nekaj šteka i neće vrtit DivX i ostalo pa sam primoran kupiti novo.mogućnost da se novi player spoji na zvučnike kućnoga ne postoji??(inače,ljubitelj sam Pioneer proizvoda,ali mogu i druge uzeti)

undo 22.11.2006. 01:48

evo ja bi ciljao na ovo ako je do 500 kn - PIONEER DV-393-K crni je,ima 2 godine garancije,cita div-x i Mp3 i jos si ktomu ljubitelj pioneera,znaci ima sve sta trazis :D

http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=30

acer 22.11.2006. 09:41

Nikako, tj ni pod razno uzimati taj Pioneer!
Glasan je do boli,gledanje u vecernjim satima pri manjoj glasnoci na tv-u jer nemoguca misija jer uredjaj nadglasa tv-e

Pioneer vise nikad :(
Prijeasnji Smartvision se UOPCE nije cuo a kosta duplo manje od ovoga.

Buger 22.11.2006. 09:43

imam istog tog pioneera samo srebrnog i nisam primjetio nikakva glasanja

acer 22.11.2006. 10:20

I moj je srebreni ali glasan je jako.
Mozda sam ja naletio na neki sje*ani model.

kalixius 22.11.2006. 13:08

uzeti taj Pioneer ili ne,pitanje je sad... ;)

inače,buku smo riješili kod njega...pa da pitam kak čita DVD-e i ostalo?

jel valjda kaj onaj Vivax u Linksu za 230kn?

ovaj:

VIVAX K-210

slobodno vi preporučite i nekaj drugo...samo ne želim da ruži,tj.da navečer kad idem gledat da mi nadglasa telku.

acer 22.11.2006. 13:38

Čita sve živo,ali nakon upgradea firmwarea, mislim cita i bez upgradea firmwarea.
Firmware je bitan radi nasih znkova i vecih fontova u titlovima.
Ako kupis taj player javi se na PM pa ti posaljem firmware.

undo 22.11.2006. 13:49

kaj se tice ovoga vivaxa ja ga imam i player je odlican,bez obzira kaj na njemu pise vivax - inace je u nasim informatickim casopisima okarakteriziran kao "jako dobar dvd player".Netreba nikakav firmver,cita sve kaj sam ubacio u njega,tih je i nikakavih problema dosada nisam imao to ti je best buy za tu lovu.....cak i bolje cita od nekih skupljih poznatijih playera.Inace jos nisam naisao na neki dvd medij da mi nije htio reproducirati ili da se nesto drugo desilo,a ubacio sam ih hrpu....recimo jos da i displey odlicno zgleda,za tu lovu nije neki jednobojni zeleni nego stvarno i lici na nesto.Ima dosta funkcija i iza standard kao i svaki dvd player nabacan je raznim điđama...eto sve u svemu Jako sam zadovoljan.

kalixius 23.11.2006. 22:52

evo,uzeo Vivax dvd player i sada imam nekoliko pitanja.

skinuo jedan film sa neta i spržio ga na CD i ubacio ga u player i javlja mi Error pri očitavanju.

jel se to ispravlja sa firmware-om ili?

de sign 24.11.2006. 11:39

Osobno se ježim od VIVAXa, možda zato što je frend kupio za neku jako sitnu lovu dvd+divx player koji je radio nešto manje od 2 mjeseca.

kalixius 24.11.2006. 13:45

a jel možda zna netko rješenje mog problema kojeg sam gore napisao?

undo 24.11.2006. 14:52

A daj napisi malo vise o tome problemu,jeli to divx ili dvd film neki,o cemu se radi-koji je format? Dosta ljudi skine s interneta igru ili film ili nekaj drugo pa nikako neradi nista,probaj neki drugi cd-dvd ubaciti u njega pa vidi jel ocitava,velim ti imam taj vivax k-210 model i nikakav firmver nisam stavljao,dosada je zgutao sve sta je stavljeno u taj dvd player(nadam se da nisi uzeo model k-200 jel taj se nemoze usporedjivati s k-210 a ista im je cijena kolko vidim na netu).Stvarno neznam kak da ti pomognemo kad si napisao samo "da si skino film s neta i da ne radi kad ubacis u dvd"...

kalixius 24.11.2006. 15:14

evo da budem malo detaljniji...

radi se o filmu :

Video compresion : DivX
Data rate: 90kbps
Frame rate : 23frames/second
Video sample size : 24bit

jel to dovoljna detalja?
stvarno ne znam zakaj ne radi...znači,spržim taj film prek Nero(odem na CD i stavim Data i tamo ubacim film)...zatim uzmem CD i ubacim ga u player,on ga očitava 10sec i onda izbaci Error.

acer 24.11.2006. 15:50

Kao sto rekoh neispravan uredjaj,vracaj gdje si ga kupio.

undo 24.11.2006. 15:58

ajd isprobaj i ubaci u njega neki divx film ili dvd film,ustvari cekaj poslati cu ti pm posto imam takav isti player pa da ti pokusam pomoc u vezi toga.jer ce ovako prerasti u sapunicu :D

zackoj 24.11.2006. 22:51

Evo zainteresirao se ja za vivaxa da uzmem za staru pa imam par pitanja:
Jel cita doticni DVD DVD-RW
Jel cita MP3 DVD
Velicina titlove, jel dovoljno velika i jel promijeniva??

gamer 24.11.2006. 23:33

...e ruljo imate i Quadro 933 u Metro-u za cca 360kn!!!
Ima 5 in 1 card reader, 5.1 analog izlaz, digitalni opticki i koaksijalni izlaz, HDMI izlaz!!!, progressive scan, DIVX i MP3 i neznam ja kaj jos ne.
Kazu hebeno dobar...al neznam jer ga nemam.

kalixius 25.11.2006. 00:41

čini se da je kvar na DVD playeru.

naime,uzeo isti CD sa filmom Star Trek te stavio u svoj i stalno izbacivao Error..zatim uzeo isti taj film i ubacio kod frenda koji ima isti dvd player i kod njega sve dobro očitavao.

znači,pravac Links i reklamacija.

marconi 04.12.2006. 18:33

da ne otvaram novu temu:

naletia sam na http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_i...roduct_id=5052

jel valja šta? jel triba firmware? jel ga ima ko da mi kaže iskustva?

fala

acer 05.12.2006. 12:07

ja sam prije imao model DS-820N koji je citao sve zivo.

http://www.elitesecurity.org/t134245-0#883345

Tu imas par komentara na doticni player

kalixius 05.12.2006. 12:33

jako dobar DVD player je Pioneer DV-393.

za 490kn je odličan.čita sve živo i nije glasan kak svi komentiraju o Pioneer playerima.

istina,kada očitava DVD onda se čuje ali to svaki DVD player radi pa ništ novo.

cvile 06.12.2006. 11:41

definitivno pioneer

ako zelis nesto skuplje a dobro preporucujem marantz, imas ga u aquarius cd shopu u masarikovoj

GT3 06.12.2006. 13:59

> a jel možda zna netko rješenje mog problema kojeg sam gore napisao?

imam i ja isti problem. pokusas par puta sa otvaranjem vrata da ponovo ucita!
ali mu sad, nakon cca 6 mjeseci, treba puno duze, ponekad i 10 minuta da ucita! tko ima kakav firmware da vidim hoce li pomoci?

micek_kc 06.12.2006. 14:11

Citiraj:

Autor acer (Post 573859)
I moj je srebreni ali glasan je jako.
Mozda sam ja naletio na neki sje*ani model.

covjece nemoj odmah pljuvati po necemu ako nemas pouzdanu informaciju : finger :

A sto se tice teme imas moj blagoslov :D za pioneer ili eventualno sony

Imagine 06.12.2006. 15:21

Citiraj:

Autor GT3 (Post 585835)
> a jel možda zna netko rješenje mog problema kojeg sam gore napisao?

imam i ja isti problem. pokusas par puta sa otvaranjem vrata da ponovo ucita!
ali mu sad, nakon cca 6 mjeseci, treba puno duze, ponekad i 10 minuta da ucita! tko ima kakav firmware da vidim hoce li pomoci?

Čini mi se prigodan topic za pitat....

što se ustvari dobija s tim novim firmwareom te jel ima koji način kako provjerit koja verzija je unutra da se nebi desila neka glupost da pokušavam nešto stavit šta je već unutra ?

može netko stavit koji link na neku novu verziju ako se ohrabrim za taj potez ?

inače pitam zbog toga jer imam taj Vivax za svrhu gledanja divixa (a to radim otprilike svake prjestupne) i nekad se desi da ne ućita film i čuje se neko klikanje...

acer 06.12.2006. 15:35

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 585849)
covjece nemoj odmah pljuvati po necemu ako nemas pouzdanu informaciju : finger :

A sto se tice teme imas moj blagoslov :D za pioneer ili eventualno sony

Kako nemam pouzdanu informaciju kad imam taj player i bucan je moj pojam,prijašnji Smartvision se nije ni čuo.

daytripper 06.12.2006. 19:08

Imam Pioneer Dv-380s, zadovoljan ko bubica. Stavio novi firmware, onaj gufiakov preradeni. Prije neke novije xvide i divx-e nije citao ali nakon flashanja je sve proradilo. Cak i neke nove opcije su se otkljucale. Ovo j dobar site za pioneer.
http://www.pioneerfaq.info/index.php

marconi 07.12.2006. 00:08

Citiraj:

Autor acer (Post 584767)
ja sam prije imao model DS-820N koji je citao sve zivo.

http://www.elitesecurity.org/t134245-0#883345

Tu imas par komentara na doticni player

mislim da ću ić uzet smartvision y.probat ću ga i ako sve radi šta meni treba uzimam...ustvari najbitnija mi je opcija da može povuć titlove iz drugog foldera,a koliko sam skužia to može...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:02.