![]() |
instalacija viste
imam problem sa instacijom viste. naime instalacija dode do boot ucitavanja i tamo zamrze. cekao sam nekih 15 minuta da krene dalje ali nista. nije mi jasno u cemu je problem. imam instaliran winxp sp1 i vistu sam mislio staviti kao drugi os. mozda treba nesto u biosu podesiti. je imao netko slican problem?
verzija viste je rtm. |
Ne, ne treba niš posebno podešavati. Jesi siguran da ti je medij ispravan? Jedino mi to pada na pamet, ako je računalo hardverski ispravno.
|
koliko se cini medij je ispravan. dvd-rw od verbatima. prebacio sam fajlove na hard i sve ok. hardverski mislim da je komp u redu. xp radi bez problema. znas mozda kako da se rijesim biranja koji cu os pri bootanju. nakon neuspjele instalacije viste se to pojavilo.
|
medij je u redu. instalirao sam vistu na notebook. zasad me nije dojmila. cini se kao ulickani xp. ostaje misterija zasto ga ne mogu instalirati na desktop kompjuter.
|
Boot sklanjaš ovako, biraš pod "default operat. sistem" bla, bla, bla...
http://img141.imageshack.us/img141/5...tledss3.th.jpg Instalirao sam je dosta puta, razne verzije i svaki put je radila bez greške. Instaliraš je na drugu particiju, naravno? |
vistu nemoras prziti nego preko daemona ubaci sliku i instaliraj bez problema mnogo sigurnije nego prziti , ja sam bez przenja instaliro vistu
|
možeš pomoću programa VMware workstation. On ti emulira čitav komp i možeš iz windowsa bootat disk i instalirat čitavu vistu. Pri tome možeš korisit njen virtualni cd ;)
|
instalirao sam vistu pomocu VMware workstationa. radi sporo no ne cudi me kada 2 sistema simultano rade.
zanima me kako da napravim da se winxp dize kao defaultni system. htio bi da mi se ne pojavljuje meni u kojem biram izmedu viste i xp. boot.ini file ovako izgleda: ; ;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems. ;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options. ; [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT |
Pogledaj moj post malo detaljnije.
|
pogledao sam ali ocito moj intelekt nije na razini tvojeg pa molim te spusti se na nizu razinu i objasni mi sto tocno trebam promjeniti.
|
Desni klik na My comp, Properties, Advanced, Startup and recovery, Settings - pod default operating sistem odabereš Win XP. Pratiš?
|
pratim i xp je stavljen pod default, ali ipak se pojavljuje na bootu opcija u kojoj moram birati izmedu xp-ea i viste.
|
vidis ovu slikicu od tor-a onu desnu gdje imas Time to display list of operating systems makni kvačicu i nece te vise pitati koji OS hoces ali nemoj se zjj nego pogledaj da ti je win xp prikazan kao glavni
ovako ti treba izgledati http://img105.imageshack.us/img105/3...dsadra5.th.png |
Eto, do kraja.
|
zahvaljujem svima na odgovorima. uspio sam instalirati vistu. nisam je mogao instalirati zbog overkloka memorije i proca. xp se dize bez problema pod overklokom, vista nece. cudno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:59. |