![]() |
ATI grafa-najisplativija
Zanima me koja je sada najisplativija grafa?Čisto informativno,da malo raspravimo u vezi toga...
PCIE |
za koliko love bi trebalo reci .
po meni je best buy do 1000kn nvidia 7300gt nazalost(300kn ispod x1650pro a ima joj kaj za reci - pa posto je u pitanju ati cu reci x1600pro sa ddr3) , a do 2000 bi rekao x1950pro . |
Ako se gleda viši segment onda x1900XT 512MB, a niži x1650Pro. IMHO.
|
X1900GT AIW za 1700 kn koja je zapravo XT s malo nižim taktovima...
|
trenutno najisplativija bez konkurencije je x1950pro
|
Citiraj:
to je specifična grafa |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako to nije best buy, stvarno ne znam... |
Samo pripazi na clockanje jer joj fali jedan mosfet,pa da ne bi bilo kasnije : suicide
Koliko je pametno uzeti x1950xtx master karticu za 3000kn (novu),pa kasnije još jednu? |
Čemu master? Novi driveri omogućuju crossfire bez master kartice. ;)
|
Omogućuju samo na x1900gt,x1800xl/gto,x1950pro,a na x1900xt/xtx/x1950xtx ne omogućuje
|
Koliko je trenutno bolja kupnja X1950 Pro u odnosu na GF7900 GS?
|
Kao što ti gore piše, definitivno najbolji izbor ti je AiW X1900 za cca. 1700kn.
Može se kloknut na 600/1300, a onda pere i 7900GS/GT i X1950Pro, a uz to ima tuner i daljinac. |
Ali neće dugo na 600/1300 jer joj fali jedan mosfet...Ali jako dobar izbor.No ja si mislim uzeti grafu i ne želim je mijenjati mislim nekih dvije godine,a nakon toga eventualno još jednu pa u crossfire.Dx10 me ne zanima,pa da li je to dobar izbor?
|
Ta GT bi trebala raditi uredno na npr. 625/600 a to je za igre čisto dovoljno.
Uz odgovarajuće hlađenje. Posebno obratiti pažnju na hlađenje regulatora napajanja i ne pretjerivati sa overclockom meme. To je 1.6ns mema koja radi na 2.0861v-dakle na višljem naponu nego mema na XT/XTX. |
A što se tiče isplativosti, kako se drži X1800GTO? Ima nešto višu cijenu od 7600GT a čini mi se da predstavlja bolju kupnju...
|
X1800GTO je brza od 7600GT...
|
Citiraj:
bah kak mi je to promaklo da AIW ima 48 shadera...da sam to prije znao, ne bi kupovao x1900xt :(...ta AIW je onda definitivno tu najbrza za tu lovu...jedino ak neko nije uspio naklokati x1950pro na neke bolesne brzine |
Citiraj:
|
Citiraj:
Dodaj overclock GPU-a kojeg ziher nisi ostavio na 500. Neki su prijavili (dečki sa xtremesystems-a) da im je nakon mjesec-dva overclocka grafa otegnula papke. Svinjski se clocka samo za bencheve i objesiti rezu. Uz dobro hlađenje. Za igre mogu i niži taktovi. |
Citiraj:
hvala |
Citiraj:
|
Na 600/600 bi trebala raditi bez problema jer ako se ne varam ima istu memoriju kao i x1900gt, što znači da bi na 600 trebala raditi bez problema.
A i GT ima istu količinu MOSFET-a kao i AiW, stoga mislim da su taktovi 600/600 skroz racionalni. |
Citiraj:
a pošto ne znaš ja ti nemam namjeru objašnjavat koja je razlika između AIW i ostalih ATI-jevih grafa od PCB-a, regulacije napajanje i svega ostalog to je specifična grafa jedina poveznica sa XT je R 580 čip i to je sve Osim toga ja sam prvi na forumu upozorio ljude na tu grafu a sad ti meni tu pričaš kak je to best buy što je u namjanju ruku smiješno Ipak postoje razlozi zbog kojih osobno mislim da je X1950pro boljio izbor za većinu ljudi ne planira svako clockat i ne treba svakom TV tuner a X1950pro je jeftinija, ima dobre performanse i ne grije se previše |
Eo ja si razmišljam o slijedećoj grafi, ne trebam nešto strašno jako. Izbor mi je bio 7900gs, al sad kad ste mi pažnju usmjerili na ovu karticu (Powercolor AIW X1900GT PCI-E) imam dojam da je ova bolja. Inače tv tuner mi treba, trenutno sam na leadtek tv2000xp expert, al bi je prodao ako bi nabavio ovu karticu.
U usporedbi sa 7900gs kakva je ova kartica? Kakav je tv tuner, da li valja šta? Vidim da kažete da se da fino klokat, ali šta je taj mosfet za koji se quake2 tolko hvata? Nemoram napominjati da je planiram imati oko 1,5-2g tako da mi je važno da ne krepa nakon 3 mjeseca. :) Hvala. EDIT: Jel ova kartica (Powercolor AIW X1900GT PCI-E) što se prodaje u ve-milu dolazi sa full bundle i ima tih 48 pixel nešto.... :D |
Citiraj:
Sorry gospodine Novinaru sto ne pratim sve Vase postove bogate vrijednim informacijama pa sam prvi put zapazio doticnu grafu tek na Jelc-ovom threadu. I to sto mi se ucinila kao jako dobra kupnja pa sam to napisao i ovdje. I sto sam toliko plitak i neuk pa ne vidim dalje od GPU-a. Sad me je sram... :o |
Citiraj:
i ne vidim koja korist od toga kaj se ti sad tu praviš pametan i pokušavaš glumiti facu s promašenim sarkazmom ako hoćeš raspravljat raspravljaj argumentirano ako ne .. e onda nemoj |
Citiraj:
O kakvim cinjenicama pricas? O tome da si prvo teatralno izjavio kako grafa nema veze sa XT, a nakon toga rekao da je poveznica R580 cip? Ajd ohladi malo pa citaj pazljivije. Ja nisam nigdje napisao da je aiw x1900gt ista stvar ko i 1900xt, ali s mog aspekta imaju poprilicno jaku poveznicu jer grafa upravo zbog tog faking cipa ima dobre performanse... Mislim da je i tebi jasno kaj sam htio rec... Jednostavno, kenjas. |
Koliko iskri, bude se nešto zapalilo:)
Raspravljate o tehnikalijama, grafa_je isplativa a o razlikama AIW i ostatka ergele se ni ne isplati raspravljati. No, Pinsla je dobro rekao. Ne treba to svakome, to je sigurno. |
Citiraj:
no to ti na ovom forumu neće proć morat ćeš preseliti negdje drugdje |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:24. |