![]() |
POMOC: titanij u medicini
treba mi malo dokumentacije o upotrebi titanija u medicini, ali ne mogu nac nista... moze biti i na engleskom...
inace, titanij se upotrebljava u medicini kao nadomjestak ako fali koja zila (aorta) ili slicno, zato jer ga tkivo ne odbacuje... ne mora biti to sad esej neki, samo malo nesto... |
ha cuj, ak nekom aorta fali moze mu i vodoinstalater stavit sifon od bidea i nece bit odbacivanja :D
salim se, vidi malo pod npr. endoproteze (ortopedija) ili jos bolje registriraj se na www.emedicine.com pa ubaci "titanium" u trazilicu, vjerojatno ces nest nac... |
Sorry sto upadam ali titanij se ne upotrebljava kao nadomjestak za krvne zile. Eventualno za endoproteze kostiju (kuk, koljeno) ali zbog skupoce nema opravdanja za upotrebu.
Probaj na Plivinoj stranici |
Citiraj:
ali opet postoje stentovi, kava-filteri i slicne stvarcice koji izmedju ostalog sadrze i titan, a sad koliko su u prakticnoj uporabi to je vec druga prica... i gadni OT... ...a uz to i krivi podforum :D |
Nisam cuo nikad. Znam da se rabe neki skuplji materijali kod krpanja kraljezaka i crveni koralji, ali titan stvarno neznam.
Bum pogledal u knjizi jednoj pa ti javim. |
ok javite, mislim za sutra to napravit
|
Ovo za ortopediju sam ja čuo, zatim kirurški instrumenti, okviri za naočale, za otodontska pomagala ... imaš na wikipediji temu o Titanu i linkiće. Google čuda radi:
http://www.azom.com/details.asp?ArticleID=1794 |
a sto mislis sto sam koristio? naravno google... ali nekad se zblesira i izbaci mi nesto posve trece. gotov sam s referatom, fala na pomoci
|
Rade se boreri za bušenje kostiju, lubanje... :)
|
od staroga kolega ima ako se ne varam kompletno koljeno umjetno, titan i plastika mislim...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:07. |