![]() |
problem sa tv-izlazom
bok ekipa, trebao bi pomoć gainwardica 6600gt (agp) mi ne prepoznaje telku!
koristim kabel isti ko i na radeonki 9600 sa kojom je sve radilo kak treba, no nvidia uopce ne prepozna telku. probao sam i sa force tv detection i onda ga kao prepozna ali ne baca nikakvu sliku na njega cak ni kod bootanja kompa. hvala unaprijed.. |
Probaj isključit komp, TV prebacit na AV i onda uključit komp.
|
6600GT podrzava onaj HDMI (il kak se vec pise) i kolko sam a upucen moras imati onaj "adapter" koji spojis u grafu, i iz njega imas sarene izlaze. Tamo prikljucis kabel za tv out i onda u TV.
|
ovako domy_os probao sam ovo i ništa! I koristim hdtv adapter međutim nema slike niti prepoznaje tv. sad sam u uputstvima pročitao da kabel nebi trebao biti duži od 2m što je sranje jer ja trebam minimalno 7m. glupost radeonka je bacala mrak sliku na kablu od 10m a ovo govno nemre ni telku prepoznat..
|
Hm, trebalo bi radit i s dužim kablovima... Je li to polovna ili nova grafa?
|
Citiraj:
Kabl za tv se ne priključuje na te "šarene" izlaze jer oni isključivo služe za HDTV međutim paralerno sa tim "šarenim" treba biti i jedan s-vhs ( 4-pinski ) i onda kablom od 235,7m do tv-a sa s-vhs-om ili onog skart-adaptera koji ima takav ulaz na sebi. Znači, na jednom kraju imamo adapter koji ima 9 pinova i ide u grafu a na drugom kraju imamo 4 kabla, 3 za HDTV i 1 S-VHS. Paspored pinova na adapteru i rupa na grafi je sljedeći : 2 gore, 4 u sredini te 3 dolje. |
grafa je nova,stara 5 mjeseci al sam tek sad išao to spajat! stublina nisam ja spojio to na hdtv kabel nego na adapter sa s-vhs na ženski video cinch u koji sam onda uboo cinch na cinch kabel od 10m. taj adapter je došao sa njom. ja zapravo brijem da je problem baš u tom kablu od 10m al mi je glupo davat 100kn za bandrige s-vhs na s-vhs kabl ako nisam ziher da je u tom stvar.još tome taj kabl je mrak radio na radeonki 9600.
|
Radeon 9600 ima drugačiji izlaz od 6600. Moraš koristiti hdtv adapter koji dobiješ sa grafom, a od njega dalje možeš koristiti RCA ili svhs.
Dužina kabela nije bitna, ali bilo bi poželjno da nije baš zadnje kvalitete. |
@svaboxxl
Nije mi jasno kakav si ti to adapter ubo u grafu jer s-vhs ima 4 pina a grafa 9 rupa. Taj s-vhs adapter koji ti se nastavlja sa cinch-om sam vidio/imao na raznim grafama ali nekako sumnjam da je to originalni adapter za tvoju grafu. Treba ti nešto ovako : http://img175.imageshack.us/img175/4...accbhn2.th.jpg ili.. http://img175.imageshack.us/img175/3...gt08tq7.th.jpg ili.. http://img205.imageshack.us/img205/2...stomaj7.th.jpg |
@stublina
znam ja na kaj ti misliš. danas navečer ću probat sa tim adapterom od gainwardice jer mi je to kod frenda, sada sam koristio adapter od radeonke koji ima 7 pinova i jedan širi pravokutnik , dok mi i izlaz od grafe ima 7pinova tj rupa za pinove (tri dolje,4 u sredini i taj pravokutnik gore) isti su konektori na adapteru od radeonke i na tv izlazu od nvidie, znači nekom logikom to bi ipak trebalo šljakat... zar ne??!! |
Citiraj:
|
ekipa sve riješeno,dobio original adapter i slika je ko beba! hvala na pomoci i trudu. pozdrav!!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:17. |