![]() |
SATA
Pošto mi u utorak stiže Seagate 250gb,SATA2 i nikada nisam imao prije SATA disk,zanima me da li postoji kakva razlika u instalaciji novog harda u odnosu na ATA standard?
Hvala! |
nema razlike, jedino ako ti matična nema sata konektor moraš imat kontroler
|
Odlično!!!
Hvala na odgovoru! Pozdrav! |
Ne. Treba ti samo SATA kabel za podatke i adapter molex-SATA napajanje. Oboje košta 20-30kn/kom.
|
Kupio sam hard i SATA kontroler,napravio particije s Partition Magicom,kopirao podatke s starog harda na novi s Norton Ghostom,ali kako sada napraviti da se windowsi bootaju s sata kontrolera?
|
U BIOS-u odredi koji će ti se uređaj prvi bootati. Ta je stavka obično u nekim Advanced features.
|
Citiraj:
Jedino smisleno što mogu stavit je scsi,ali ne pomaže,jablja poruku "boot disk failure"...Treba li instalirat kakve drivere prije boota možda....? |
Naravno da treba. Prije prebacivanja imagea moraš instalirat drivere za SATA kontroler pa tek onda napravit image i prebacit.
|
Instalirao sam ih,ali iz windowsa,pa tek onda napravio image.Izgleda da ću morati ponovo instalirati windowse i instalirat drivere prije instalacije da bi windowsi skužili da trebaju bootat s kontrolera...
|
Stavi SATA drivere na disketu i kada te vindoze prije same instalacije upitaju da pritisneš F6 ako imaš neke SCSI drivere i sl., pritisni F6 i slijedi poruke.
|
Do toga sam došao ,ali mi onda windowsi pri odabiru particije kažu da to nije valjana windows xp particija i ne želi dalje(particija napravljena s Partition magicom)?!Što bi to moglo biti?
|
Riješeno,nakon što sam ponovo napravio particije s Acronisom(prije sam iste napravio s Partition Magicom)!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:18. |