![]() |
Vukovar 15. god poslije
Uz spoznaju da među cijenim forumašima posoji nekoliko ljudi koji su prokletstvo rata nažalost morali doživjeti na svojoj koži, moram spomenuti edan tužan datum, naime 18.11.91. Četnici su nakon 100. dana borbe osvojili Vukovar, simbol obrane Hrvatske.
Kako bi se odala čast poginulim Vukovarskim braniteljima, a i svim poginulim braniteljima molim sve forumaše ( a koji su bili premladi da bi sudjeklovai u obrani i one koji su se tek nedavno rodili :D) koji ovo čitaju da se bar na kratko sjete svih onih koji su dali životd i obih koji su se borili za ovo što sada imamo- Vječna im čast i slava! I Hvala vam! |
Taj datum pamtim jer mi jako dobar frend ima rođendan. Baš na taj dan. Tak da mi je u sjećanju.
Minuta šutnje za sve iz Vukovara koji su to preživjeli. |
Svaka čast Jesus :)
Normalno da se pamti taj dan a i slike s televizije dok sam bio dijete. |
Hmmm, mi ovdje to jako dobro pamtimo jer nismo bili daleko i padalo je i po nasim glavama. Sjecam se kad sam prvi put usao u Vukovar nakon reintegracije, strasno!
Kao sto Jesus rece neka im je vjecna čast i slava! |
Također želim odati počast svim poginulim braniteljima i herojima obrane grada Vukovara.
Neka im je vječna čast i slava! (p.s.: nadam se da ovo neće preći u političku raspravu...) |
Neka je svima koji su dali svoj život za obranu Hrvatske i Vukovara Laka zemlja hrvatska.
|
Svaka čast Isusu na temi što se ovako nečeg sjetio. Bitno je da se taj dan nikada ne zaboravi! A svi ostali nemojte započeti s glupim postovima jer je njima ovdje najmanje mjesto!
|
I također mislim da bi mod trebo promjeniti naslov VUKOVAR I ŠKABRNJA,ja sam potpuno smetnuo sa uma u prethodnom postu.
Nek im je slava vječna |
Vjecna hvala svim braniteljima koji su dali zivote za nasu domovinu...vukovarski branitelji su se hrabro borili i odupirali mnogo nadmocnijem agresoru 3 mjeseca...Vukovar mozda i nije smio pasti..ali u politiku se sad necemo upustati
bez zrtve tih ljudi nebi imali to sto danas imamo. |
Slazem se sa svima vama, osim u jednoj stvari..
zašto zahvaljivati samo poginulim braniteljima?, treba svima!,svima koji su bili na ratištu.. |
Citiraj:
danas je malo veci naglasak na onima koji su ostavili zivote na bojistu... |
Naglasak je na SVIMA koji su branili. Jasno da se danas sijećamo poginulih, no da nije bilo svih tih ljudi naša sadašnjica bi izgledala sasvim drugačije.
|
"Nikad povijest ne stvaraju sluge,
Na mrtvoj straži vođa prvi stoji Domoljublje se po žrtvi mjeri Domovina se samo mačem kroji" Neka je vječna slava i hvala svim herojima Vukovara! |
baš sam jučer kupio 5 svjeća i otišao s frendom na Vukovarsku u Osijeku, zapaliti ih, to je inače obačaj tu u Osijeku, cjela cesta je osvjetljena svijećama....
Neka im je vječna čast i slava! |
Citiraj:
|
ja sam zapalio doma svijecu :)
zasluzili su |
I ja sam zapalio lampaš sa svojima na Vukovarskoj (u Zagrebu)
Jučer sam pročitao pismo Siniše Glavaševića, kako tužno i bolno :( |
Miroljubiv čovjek sam,
a pomalo i već star, al' vam velim, gospodo, platit ćete Vukovar. Satrli ste cijeli grad, napravili grdan kvar, stog vam kažem, gospodo, platit ćete Vukovar. Da u mojoj kući gost hoće biti gospodar - ne ide to, gospodo, platit ćete Vukovar. Što ste htjeli, zlo ste htjeli, i bit neće nikadar - zapamtite, gospodo, platit ćete Vukovar. Dugo će još Dunav teći, platit će se svaka stvar - ja vam jamčim, gospodo, platit ćete Vukovar. inace ne volim pjesme al ova mi je najbolja |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:58. |