![]() |
Problem sa snimanjem (LG H22L)
Neki dan sam postavio topic na ovu temu, al nigdje ga ne vidim. Mozda sam polu-spavao pa ga smjestio u krivu grupu ili je izbrisan, no enivej....
Pržilica koje ste najviše nahvalili tu po forumu više nigdje nema pa se trebam odlučit za neku alternativu. Dakle, nema vise Benq DW 1655, kao ni klona mu Philipsa PBDV 1668 B, a bome niti LG H20LBB, kao ni nasljednika H22L. Zasto nema ovog novog LG-a nije mi jasno (a bilo ga je na kratko, valjda), no nakon mjesec dana cekanja nekako vise ne vjerujem da cu ga i docekat. Ono sto ocekujem od przilice je (osim da dobro cita i snima medije) da ima LightScribe, da je tiha pri CITANJU i da, po mogucnosti, ima 2 godine garancije. |
hmm na kraju neznam kaj da ti preporucima da ima 2 godine garancije i lightscribe,da je necujna i da dobro snima i cita,posto je sve nedostupno gore od navedenoga :) ostaje ti da razmislis mozda o liteon przama....Tako je i meni bilo i onda sam uzeo ovo u sigu.Nema lightscribe ali ovo drugo mi je sve odlicno na njoj....
|
Mislim da je najbliza svemu tome LG-eva neka...( H20 ili H10, e sad, nisam siguran imaju li obje LS, pa pogledaj)
|
LG H10 nemaju LightScribe, barem koliko ja vidim.
I jel zna neko gdje je to NEPOSTOJECE novootvoreno LG-jevo predstavnistvo u Zagrebu radi povecane potraznje za njihovim proizvodima??? |
Citiraj:
Malo razjašnjenje razlika kod LG snimača: -H1x serija zasnovana na Renesas chipsetu (kao i prethodni modeli 4163, 4165 i 4167). H2x serija zasnovana na Matsushita (Panasonic) chipsetu (kao i prethodni modeli 4164 i 4166). Oba chipseta daju podjednake (čitaj: odlične) rezultate snimanja. Razlike su u nekim detaljima (npr. H2x podržavaju 12x snimanje na DVD-R medije, a H1x ne. H1xN/H1xL snimaju DVD-RAM na 12x, a H2x na 5x itd.) -Hx0 modeli snimaju maksimalno na 16x, a Hx2 modeli na 18x. Razlika nikakva, jer su LG snimači ionako najbrži od svih i recimo 16x LG snima brže nego 18x nekog drugog proizvođača. -H10A i HxxN modeli nemaju LightScribe, a HxxL modeli imaju. Zaključak: trebaš jedan od ovih modela: H10L, H12L, H20L ili H22L. Pozdrav. EDIT: Ha, tek sam sad skužio! Čestitam sam sebi na 100. postu. :beer: :clap: : goood : |
Citiraj:
Provjerit cu dal su se negdje slucajno pojavile ove 2x przilice (sumnjam) jer mi je vaznija brzina snimanja na dvd-r, nego na dvd-ram (to vjerojatno necu ni koristit), a i za njih ljudi ovdje kazu da su tihe kod citanja. To bi me jos samo zanimalo o ovim H10L i H12L modelima - tisina kod citanja - buduci da jos nisam vidio da ih je ovdje neko preporucio. Dakle, ako neko ima molim da napise. Vjerojatno cu onda na kraju uzet neki od ta 2 modela. |
Pa, mogu ti reći da su LG snimači tihi i kod čitanja i kod snimanja (nevjerovatno s obzirom na brzinu snimanja). Imao sam 4163, sad imam H10N, i čuo sam još neke - svi su tihi. Ova nova generacija snimača su i jako dobri čitači. Zapravo, nisu ni oni prije bili loši, ali su bili previše usporeni firmware-om. Hxx serija ima riplock samo za DVD VIDEO (4.8x), ali se to može riješiti flashanjem neslužbenim firmware-om. Inače, možda sam bio neprecizan glede snimanja na 12x, pa da objasnim:
LG snimači temeljeni na Renesas čipsetu (4163, 4165, 4167, H1x) ne mogu snimati DVD-R na 12x (samo na 4x, 8x i 16x), dok DVD+R medije mogu i na 12x. To je vjerojatno zato što 12x nije službena brzina DVD Foruma. Međutim, snimač zapravo može snimati DVD-R medije na 12x, samo tu brzinu nije moguće odabrati. Ako za medij loše kvalitete odaberemo 16x snimanje, a snimač uvidi da je medij loš (ili da podaci s harda ne stižu dovoljno brzo) on će usporiti snimanje na 12x. Dakle, snimač može, ali mu firmware ne dopušta. Mene to previše ne brine, jer snimam isključivo na +R medije, a dodatne olakotne činjenice su to što kvalitetne medije snima na 16x vrlo kvalitetno, a tko se boji snimati na 16x može snimati na 8x pri čemu snimanje traje samo 7:40 (NEC snimačima recimo treba oko 9:15). |
Kupih napokon LG H22L i mogu rec da je stvarno tiha pri snimanju, a pri citanju pogotovo.
No medjutim, eto problema.... (LINK) |
Frend je kupio LG pržilicu LS ,ali nemože na cd opićit sliku jer nema neki softwer ,na netu sam pronašao lightscribe host,ali je dosta velik za skinut
pa da ne skida bez veze neka neko kaže svoja iskustva,fala |
Imaš SureThing CD/DVD Labeler - softver za pravljenje omota i za Lightscribe, velik je nekih 24 MB. Čujem da je dobar, radio sam s njim nekoć davno, ali za omote, nije još postojao LightScribe.
|
Evo u Ve-mil stigli LG-jevi modeli H12N i H22N, požurite dok ima. :)
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:47. |