![]() |
sporo przenje
imam laptop acer aspire 5022-imam problem s przenjem dvd-a, przi mi dvd oko 4 sata...gdje bi bila kakva greska da to popravim
|
ajde pa neko vjerojatno ima kakvo rjesenje...to je samo usrana przilica...
|
U Device Manageru pogledaj da li ti przilica radi u PIO modu...
|
Koliko mi se čini, trebalo bi prebaciti pržu iz PIO u (U)DMA mode (neka me netko ispravi ako griješim). To promjenu trebaš napraviti u BIOS-u.
|
Citiraj:
|
Mislim da u nijednom programu za prženje ne postoji tako niska brzina da dvd prži 4 sata
|
Ma ko zna kako to radi, mozda iz Windowsa:D, mozda mu je simulacija ukljucena, a on napisao 4 sata hmmm, ajd nek baci neki log ili ss da mi to vidimo..
|
4 sata....joj al to zagori negdje.......
|
przilica je Slimtype DVDRW SOSW-833s, 4x...a koristim nero 7...a podeseno mi je u device manageru na DMA mode kod primary i secondary IDE channelu, a u biosu nemam nikakve opcije za cd rom....koja je finta s tim IDE channelima....? mozda trebam updatati drivere nove...?
|
pa probaj s nerom 6 snimati i pogledaj dali ima neki novi firmver za tvoju przu i dali se problem javlja i kad snimas na druge dvd medije...i naravno ovo kaj su i kolege rekli pogledaj i jel u pio modu...
|
slicnu, ako ne i istu przilicu imam ja u svojem laptopu i radi odlicno
|
ah onda neznam...vidjet cemo...dobar laptop....
|
probaj više stvari:
1.Isključi u control panelu-administrative tools-services-IMAPI CD-Burning COM Service (desni klik-properties-disabled).To je servis koji ti daje mogućnost da pržiš direktno iz windowsa bez potrebe za drugim software-om.Čuo sam da taj servis zna usporavati neru. 2.Ako imaš jedan hard disk onda na drugom ATA/SATA kanalu ostavi pržilicu. To znači da hard disk imaš na jednom kablu a pržilicu na drugom. 3.provjeri u neri u postavkama gdje ti je cache/temp folder. Stavi ga na veću particiju i defragmentiraj disk. Naravno, prije svega bi ti ipak preporučio neki mali,nezahtjevni besplatni software za prženje jer nero, pogotovo 7xxx je natrpan svime i svačime što ti vjerovatno uopće neće koristiti a sve te stvari ti opterečuju resurse.Ako ipak jaako voliš neru onda si odaberi samo osnovne funkcije za prženje. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:39. |