![]() |
OC radeon 9500 pro
jel netko mozda ima iskustva sa oc-anjem radeonke 9500 pro???
malo sam cito na netu i vele da se moze sa raznim programima i naravno sa novim biosom koji nije lockan... moze neki koristan savjet...hvala |
Re: OC radeon 9500 pro
Citiraj:
http://www.rage3d.com/board/forumdisplay.php?forumid=22 Evo-odi na ovu stranicu pa si malo pogledaj,imaš u novim Omega driverima taj soft -probaj ih skinut,dobro pročitaj upute pa probaj. Ak buš išao flashati prvo dobro sve prouči da nebi bilo mismo znali... |
hvala na linku!!
skinuo sam si radeonator 2.0 i on mi ne radi, veli nemre naci neki r6probe file pa sam odusto skinuo sam i rage 3d tweak i on radi, ali kada ga idem ocati. mogu podici frekvu, ali cim izađem iz r3dtweaka sve se vrati na default i nema poboljsanja fakat neznam, bum si malo procito kaj ima na linku pa javim kako mi ide ocanje ;))) |
Citiraj:
Rage 3d-ili isto ne podržava drivere koje imaš ili nisi dobro namjestio da ti zadrži te postavke. Ja bih ti preporučio nove Omega drivere,imaš u njima alat za clockanje,i odmah te pri instalaciji pita da li hočeš da ti stavi soft patch:) Uglavnom u svim tim programima ti je dobro malo pronjuškat po dokumentaciji...više-manje svi uobičajeni problemi su objašnjeni... |
Da si malko bolje pročitao date upute preko linka vidio bi da NIJE MOGUĆE OC-at 9500 pro BEZ BIOS UPDATEA.
Daklem, skokni tamo i ako imaš muda sve fino skini i flashaj, nakon toga OC. Ja konkretno teram sve igre na 1280*1024 @ 32 bit, all details i sve radi dobro. Tako da mogućnost zajebavanja s BIOS-OM kartice koja me koštala ko dvije mbo mi ne pada na pamet :rolleyes: P.S. Detaljno pročitaj upute, mogućnost zajeba je uvelike moguća :beer: |
zaboravio sam pitati...
sto mi se moze u najgorem slucaju dogoditi ako flasham bio grafiulje??? a osim najgoreg slucaja, koje su nuspojave??? ;))) |
Pa ništa strašno .... ako krepa upgrade kartica je ne upotrebljiva, a i gubi se garancija ...
Ha živili rođo :beer: |
Ako krepa upgrade, ubodi pci graficku i flashaj graficku dok ti ne proradi.Mislim da od flashanja graficke ne bi trebalo biti straha.
|
Citiraj:
Samo kaj sam vidio u životu na stotine bisera koji su zasrali stvar zbog ne iskustva. Tako da je moj prijedlog, ako imaš nekoga uza sebe tko zna dobro što radi, nek ti pokaže, pa češ i ti znati za ubuduće. Ako nema nikoga takovog, pa , valjda će sve dobro proći :D Na kraju krajeva i najpametnijim od nas se dogodi da nekaj zaseremo, samo kaj onda u 85% slućajeva to znamo i popraviti, a onaj koji ne zna .... e pa to je već problem. |
ma valjda nisi srece kao ja
flasham bios na mb iz win i komp zablokira,jebiga marnio po resetu i ono javlja da je bios neispravan ali uspjela je garancija:beer: |
nemojte me plašiti, ja naravno nemam iskustava s tim, ali bi htio naučiti, pa cu poslusati savjet i necu solo kemijati (a mozda i ocu) nego cu se raspitat pa vidjet ko mi moze pomoci
uskoro... |
Citiraj:
1. snimi stari BIOS u file 2. skroji si novi BIOS 3. flashaj i obavezno imaj PCI graficku pri ruci da mozes vratiti sve na staro. A, sto se tice garancije, ako vratis stari BIOS na karticu, nece se nista moci primijetiti.. |
EVO GA!!!!!!!!!
flešo sam si bios i sad je mogu nabrijavati, ;)))))))) bas me zanima koliko moze ici??? kaj mislite, do koliko je mogu nabrijati, nemam nikakvo dodatno hlađenje, jel je mogu skurit ili ce se komp sam resetirat ak pretjeram??? za sad je na 297 297 |
uglavnom ti se pojavljuju artefacti kad previse clockas... evo ti jedan programcic za provjeru here
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:37. |