![]() |
SATA DVD/RW izbor između 2
Dakle imam na izbor:
Samsung W163 LiteOn 165S6S Nekako mi se čini da je liteon bolji izbor (brže/bolje čitanje?), noviji itd... Što vi mislite? Iskustva? I još nešto: da li te sata pržilice imaju molex i sata ili samo sata? |
Od ta dva LiteOn
|
samsungova ima sata konektor i ono sata napajanje,ajd baš javi ak uzmeš tog liteona jel bučan pri čitanju,šteta što nema veći izbor sata pržilica na tržištu,nikak da dođu LG sata pržilice....
|
Citiraj:
|
Koji je to sata benq?
|
Nema ga, a vjerojatno neće ni biti jer se šuška da BenQ prestaje s proizvodnjom prža.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
I šta si na kraju uzeo?
|
Naručio sam Liteon, pa ćemo vidit kakav je :)
|
Obavezno javi dojmove :)
|
i jel došao,ništ ne javljaš?
|
Ja imam obje :)
LiteOn je malo tiši, nešto brže čita, uglavnom čini mi se bolji i ugodnije mi je radit s njim. Samsunga sam prvo dobio neispravnog, pa su mi ga zamjenili i tek ga imam 2 dana pa nisam baš radio puno s njim |
Citiraj:
Sve u svemu, sad radi dobro i čita dosta dobro (sve je dosad pročita bez problema). Ja zadovoljan. |
izgleda da mi je promaklo hehehe bitno da si zadovoljan a i ta traxdata mi baš i nije nešto po kvaliteti za prižit dvdove
|
Koliko je tih i kad cd/dvd izadje iz njega je li vruc ili je mlak??
|
Citiraj:
GSA-H30N koji je već 6 mjeseci na "domaćem" korejskom tržištu, a tek nedavno je predstavljen međunarodnom tržištu http://club.cdfreaks.com/showthread....highlight=h30n http://www.lge.com/about/press_relea...PRE|MENU.jhtml |
E to je prava stvar :) Jedva cekam da dode...
|
Kontam da bi mogao to ubost:D
|
Citiraj:
Nemoj tako, planiram ga ubosti u bližoj budućnosti :D Uzeo bih onaj SATA Lite-On iz Kvarka, ali me je strah da će se klati sa mojom pločom(što me uopće ne bi čudilo). Ovog Samsunga, u slučaju frke, u Linxu bar mogu zamijeniti za Pioneer 111(za kojeg iz prve ruke znam da je ok, samo je PATA). |
ma valja i sve to al kao još jednu pržilicu bi volio ubost tog LG-a.Jedini bed je što je samsung na početku bio tih,sad više nije...
|
Da ne otvaram novi thread, vidjeh maloprije da se u Ve-mil cjeniku pojavila LG GSA-H30N SATA prža po cijeni nešto većoj od PATA modela. Da ponovimo gradivo, radi se o prvoj LG SATA prži koja koristi Panasonic čipset i trebala bi imati slična svojstva kao modeli H20N i H22N. Ukratko - 16x DVD-R/+R snimanje (iako u cjeniku piše 18x?), 8x DL snimanje, 8x/6x RW snimanje, 12x RAM snimanje, koristi nešto noviji čipset nego H20N, a nešto stariji nego H22N. U odnosu na H1x seriju (Renesas čipset), ima 12x strategiju za DVD-R, sve strategije su nešto sporije (naročito 8x), nema overspeed 8x medija na 12x. Prema zasad dostupnim podacima, snima vrlo kvalitetno na dobre medije.
|
A kad će izbacit neku SATA pržu s Renesas chipsetom?
|
Nema zasad ništa koliko znam, ali s obzirom da se radi o promjeni sučelja pretpostavljam da se ne radi o velikim modifikacijama i ako odluče, naprave to za manje od mjesec dana.
Nemojte zazirati od Panasonic čipseta, ima on i svoje prednosti. Recimo, H22N ima vrlo dobre rezultate na 16x na dosta različitih medija, ponekad i bolje nego H10N/H12N. Također su i rezultati na 18x vrlo dobri. Ono gdje LG-Panasonic šepa je spora 8x strategija (Zone-CLV, 4x-8x), sporija od većine snimača, pa recimo nije baš najbolji izbor za one koji vole snimati na nižim brzinama. Za 12x/16x je odličan. Za usporedbu, LG-Renesas ima najbržu Zone-CLV 6x-8x (s tim da se prešalta na 8x već nakon 6% diska), dok je u 12x i 16x brži za 15-20s. I inače, LG-Panasonic su prže koje su pomalo konzervativne, ali vrlo pouzdane, u svemu su vrlo dobre. BTW, vezano uz naslov ove teme, nisu više dvije SATA prže, imate još i NEC/Optiarc 7170S, a tu je i dobri, stari Plextor ako imate viška novaca. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:39. |