![]() |
Program za izradu kataloga?
Koji je najkvalitetniji program za izradu kataloga? (A4 format)
|
Re: Program za izradu kataloga?
Citiraj:
|
ja kada koristim, koristim whereisit . malo je zeznut dok ne skužiš kako sve ide, ali za raditi reportove (printati kataloge) je meni odličan. kompliciran, ali natrpan opcijama.
|
Ako je za CDe, DVDe, ... onda ja još uvijek koristim Advanced Disk Catalog. Jednosavna upotreba ali zato katastrofalan isprint. Ali kada čovjek skuži fore i to postane OK. Jednostavno nisam startao sa Whereisit od dragog nam Slovenca, a sada da sve ponovo kataglogiziram tamo, nema šanse. Nisam se još baš sasvim razišao s pameću:beer:
|
Možda nisam bio jasan :)
Izrada kataloga proizvoda (auto dijelova) koji će poslije ići u PAPIRNATO IZDANJE! (tipa: kataloga televizora, dvd-a, linija...... kao oni iz exportdrva o panasonic uređajima) Znači program koji se ODLIČNO nosi sa formatiranjem teksta i koji ima bar osnovne alate za crtanje (linija, kružnica i te osnovne stvarčice). |
Citiraj:
|
A, to? Zato sam ja bio pitao gore za mrkve, kruške i između ostaloga automobile:D To ti spada u domenu DTPa. Odnosno tekst se radi u Notepadu, Wordu, ... slike se tabanaju u Photoshopu, PaintShopu, Illustratoru, ... i onda se to sve zajedno "ulije" u program tipa PageMakera, InDesigna, Quarka ... koji su namjenjeni prijelomu teksta. Sad ti bi nešto sve u jednom, a da se da i lagano crtati, što tehnički što ne tehnički, ubaciti koja slikica, imati pun Q gotovih objekata:confused: Ne pada mi na pamet ništa osim M$ VISIO ako ti crtanje u Wordu nije dovoljno dobro. Stvar je koliko to profesionalno treba biti i izgledati. Nije niti SmartDraw za odbaciti ...:beer:
|
Citiraj:
|
Black Dragon me shvatio! Toooo meni treba!
Downloadao sam PageMaker: malo prastaro sučelje ali je OK. Samo neznam jel su Quark, i InDesign kaj bolji i dali imaju malo više mogučnosti? |
Sada ti slijedi rasprava, Adobe ili Quark. Ako bas nisi pretjerano vičan DTP (ili ti stolnom izdavaštvu) inda je za tebe definitivno Quark:beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:04. |