PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Program za izradu kataloga? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5175)

bozo32956 05.07.2003. 13:47

Program za izradu kataloga?

Koji je najkvalitetniji program za izradu kataloga? (A4 format)

Black Dragon 05.07.2003. 20:23

Re: Program za izradu kataloga?

Citiraj:

Originally posted by bozo32956
Koji je najkvalitetniji program za izradu kataloga? (A4 format)
Mrkvi, jabuka, automobila, CDa, DVDa, ....:confused:

horza 05.07.2003. 22:46

ja kada koristim, koristim whereisit . malo je zeznut dok ne skužiš kako sve ide, ali za raditi reportove (printati kataloge) je meni odličan. kompliciran, ali natrpan opcijama.

Black Dragon 05.07.2003. 22:59

Ako je za CDe, DVDe, ... onda ja još uvijek koristim Advanced Disk Catalog. Jednosavna upotreba ali zato katastrofalan isprint. Ali kada čovjek skuži fore i to postane OK. Jednostavno nisam startao sa Whereisit od dragog nam Slovenca, a sada da sve ponovo kataglogiziram tamo, nema šanse. Nisam se još baš sasvim razišao s pameću:beer:

bozo32956 06.07.2003. 12:03

Možda nisam bio jasan :)
Izrada kataloga proizvoda (auto dijelova) koji će poslije ići u PAPIRNATO IZDANJE! (tipa: kataloga televizora, dvd-a, linija...... kao oni iz exportdrva o panasonic uređajima)
Znači program koji se ODLIČNO nosi sa formatiranjem teksta i koji ima bar osnovne alate za crtanje (linija, kružnica i te osnovne stvarčice).

horza 06.07.2003. 12:37

Citiraj:

Originally posted by bozo32956
Mo�da nisam bio jasan :)
Izrada kataloga proizvoda (auto dijelova) koji �e poslije i�i u PAPIRNATO IZDANJE! (tipa: kataloga televizora, dvd-a, linija...... kao oni iz exportdrva o panasonic ure�ajima)
Zna�i program koji se ODLI�NO nosi sa formatiranjem teksta i koji ima bar osnovne alate za crtanje (linija, kru�nica i te osnovne stvar�ice).

aaa... ti to treba� bazu proizvoda ili samo katalog? i �emu kru�nica i te stvari? meni pada na pamet MS access ili neka druga bazica... napravi� popis proizvoda, kategorizira� i to tak stoji... kada �eli� katalog, on ti ga sam napravi razvrstano kako �eli�. ako �eli� kru�nice, povu�e� podatke iz baze u excell i tamo radi� �to �eli�. jest da nije ba� za po�etnike, ali je odli�na kombinacija.

Black Dragon 06.07.2003. 12:39

A, to? Zato sam ja bio pitao gore za mrkve, kruške i između ostaloga automobile:D To ti spada u domenu DTPa. Odnosno tekst se radi u Notepadu, Wordu, ... slike se tabanaju u Photoshopu, PaintShopu, Illustratoru, ... i onda se to sve zajedno "ulije" u program tipa PageMakera, InDesigna, Quarka ... koji su namjenjeni prijelomu teksta. Sad ti bi nešto sve u jednom, a da se da i lagano crtati, što tehnički što ne tehnički, ubaciti koja slikica, imati pun Q gotovih objekata:confused: Ne pada mi na pamet ništa osim M$ VISIO ako ti crtanje u Wordu nije dovoljno dobro. Stvar je koliko to profesionalno treba biti i izgledati. Nije niti SmartDraw za odbaciti ...:beer:

Black Dragon 06.07.2003. 12:41

Citiraj:

Originally posted by Horza
aaa... ti to trebaš bazu proizvoda ili samo katalog? i čemu kružnica i te stvari? meni pada na pamet MS access ili neka druga bazica... napraviš popis proizvoda, kategoriziraš i to tak stoji... kada želiš katalog, on ti ga sam napravi razvrstano kako želiš. ako želiš kružnice, povučeš podatke iz baze u excell i tamo radiš što želiš. jest da nije baš za početnike, ali je odlična kombinacija.
Horza kolko sam ja skuzio njemu treba za papirnato izdanje, ne za vođenje evidencije na skladištu ili tome slično:beer:

bozo32956 06.07.2003. 15:25

Black Dragon me shvatio! Toooo meni treba!
Downloadao sam PageMaker: malo prastaro sučelje ali je OK.
Samo neznam jel su Quark, i InDesign kaj bolji i dali imaju malo više mogučnosti?

Black Dragon 06.07.2003. 18:28

Sada ti slijedi rasprava, Adobe ili Quark. Ako bas nisi pretjerano vičan DTP (ili ti stolnom izdavaštvu) inda je za tebe definitivno Quark:beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:04.