PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Mp3 tagovi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=51280)

tomasini_ 07.11.2006. 18:16

Mp3 tagovi

Imam kompilaciju pjesama koje se ne izvode redom kojim bi trebale, a umixane su. Winamp ih poslaže po nazivu izvođača, a trebalo bi po nazivu pjesme. Kojim programom mogu pjesme poslagati po nazivu pjesme i spremiti tako?

marko_1 07.11.2006. 18:21

Pa koliko ja znam winamp moze sortirati pjesme prema abecednom redu ako je to u pitanju :confused:

tomasini_ 07.11.2006. 18:30

Ovako, kompilacija se sastoji od skladbi koje idu ovako:

Izvođač - skladba

Winamp ih poslaže po abecedi, ali izvođača. Trebalo bi ići po skladbama. Znam u Winampu složit da poreda po skladbama, htio bi s nekim programom napravit to za trajno. Znači, da mi složi skladbe prema abecednom redu na broj 1 itd....

svebee 07.11.2006. 22:13

možda Mp3Tag ?

:)

Rivi 08.11.2006. 07:27

Ma čekaj, ne ide mi nešto u glavu. Kad digneš u winamp pjesme, one nisu posložene kako treba.
Međutim, najobičnijim drag-drop-om dovučeš ih u normalan poredak i snimiš listu za ubuduće. Šta je tu problem?
A ako želiš za trajno, zašto jednostavno ne preimenuješ pjesme primjerice:
01 - prva
02 - druga...

Bubych 08.11.2006. 07:59

Baš ovih dana sređujem svoju kolekciju.
Koristim Tag&Rename. Može skidat info albuma s neta, kaver,
preimenovanje prema tagovima, pisanje tagova na osnovu imena stvari...
sve sa samo nekoliko klika mišem. Zakon.

mat 08.11.2006. 13:05

vidi ovako
ako su ti ID3 ili ID3v2 tagovi kako spada, imas "sort by title". ako pak hoces da prema izvodacu sortira, a u nazivu fajla ti je prvi izvodac, onda imas "sort by title"
uredivanje id3 tagova preporucam sa MediaMonkey-em.

sto se tice drag&dropa u listi ili rename-anja stvari u 01_.. , 02_,,, i tako dalje, NHF Rivi, ali to sam radio tako kad sam imao 10 godina

Rivi 08.11.2006. 13:51

Citiraj:

Autor mat (Post 563665)
vidi ovako
NHF Rivi, ali to sam radio tako kad sam imao 10 godina

***iga, ne možemo bit svi genijalci.
Ja sam mu odgovorio u skladu s pitanjem. Šta je moguće jednostavnije. Ovo tvoje ga možda zbuni.

A kako da sortira, ako su mu pjesme tipa "izvođač - naziv", a nema tag-a?

Rivi 08.11.2006. 14:03

Nego, kad spominješ Mediamonkey, jesi koristio RenaTAGer ikad?
Jer Renatager je najjednostavniji, a masu puta mi treba par opcija kod preimenovanja radi automatskog tagiranja, koje nisam našao kod drugih programa. Primjerice, brisanje 1-2 znaka na početku imena, a onda kasnije samo dam kraticu kako da stvori tag i nema problema.

mat 08.11.2006. 22:06

Citiraj:

Autor Rivi (Post 563702)
***iga, ne možemo bit svi genijalci.
Ja sam mu odgovorio u skladu s pitanjem. Šta je moguće jednostavnije. Ovo tvoje ga možda zbuni.

A kako da sortira, ako su mu pjesme tipa "izvođač - naziv", a nema tag-a?

nisam mislio nista lose stvarno: cheers2

hoces reci "naziv - izvodac". ako vec ima takvu situaciju, a primoran je koristiti Winamp, onda bi mi jedino palo na pamet da opet sa MediaMonkeyem iskoristi opciju "Switch title - artist tags" na svim mp3-cama. onda kad hoce sortirati po izvodacu odabere "sort by title" a kad hoce po nazivu pjesme "sort by filename". cudno, prvi put sam sad primjetio da je Winamp skrt s opcijama sortiranja. Nikad mi nisu trebale dodatne i guess...

sto se tice ovog drugog programa, nisam ga nikada koristio. Do prije nekoliko mjeseci nisam ni mario za tagove ni nista jer imam mjuzu sortiranu po folderima tako da mi nikad to nije ni trebalo. Ali onda sam se poceo igrat s MediaCentrima i na Domyevu preporuku skinuo MediaMonkey. "od prve" sam usao u stos i za cas oznacio svaku mp3-cu (od njih cca 10k), stavio joj prikladan tag, albumart, ma sve... i totalno je super sad :) Inace MediaMonkey, sto se tice uredivanja ID3 tagova, iznimno mocan program.

Rivi 09.11.2006. 07:55

Vidio sam Mediamonkey, sad testiram. Izgleda odlično. Zahvaljujem se puno na preporuci!!!

A za ono prvo, pa nisam se naljutio, ne budi lud. :beer: :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:45.