![]() |
Seagate 160gb 8mb?
Bok ljudi,
prije para dana kupija sam Seagate ST3160812AS/ST3160811AS, 160 GB 8MB, S-ATA300, 7200 i to mi je prvi doticaj sa sata diskovima. Posto je ovo sata II, a meni ploča podržava sataI uspija sam sve sredit kako treba da radi.E sad tija bi vas pitat nesto u vezi ovog diska jer ocu na njega stavit xp, a starog (westerndigital ata 133 80gb 8mb) koristit kao pomocni: 1. je li normalno da se u task baru (kod sata) pojavljuje ikonica ''safely remove hardware'' ista ko ona kad se priključi usb memori stik, te moze li se kako maknit jer me zivcira? 2. neznam je li ko ima doticaj sa programom ''HDD inspector'' u njemu mi javlja da je segate 45% health i 45% perfomance 31°C, dok za western-a od 80gb ATA133 javlja da je 53%helth i 83%perfomance i 32°C te kaze da su oba diska ok. , je li to ok.? 3. posto mi je segate na sata1 utoru master,a western na ata1 utoru, oce li bit kakvi problema u brzini ako je vestern na master-u i ima li kakva nacina poboljsat perfomanse ? 4.Maticna mi podrzava raid, ima li ga smisla ukljucivat i ocu li dobit na brzini? |
1. Da, jedna od mogućnosti SATA diskova je hot plug, tj. izmjena diskova za vrijeme rada Windowsa.
2. Više manje OK. 3. Kod SATA diskova nema master/slave. 4. Nema, ako nemaš još jedan disk jednakog kapaciteta. |
znaci domy pod 1 je sasvi normalno.....ono 3 mislija sam na master/slave za ata133 disk od westerna,u biosu mi pise za sata disk da je master. zanci li da nece bit gubitka perfomansi ako rade skupa, premda je sad western stavljen na master, a xp se boota sa sata diska?
|
Neće. A to što piše master u BIOS-u slobodno ignoriraj. Ja imam 3 SATA diska i za sva 3 mi piše master iako nemaju veze sa IDE.
|
Thanks svima....sad mi je sve jasno zasto i kako..
Thanks jos jednom... |
Samo jedna napomena.....nepostoje PATA 133 WD diskovi, samo PATA 100, a i ono kod Maxtora (133) je samo marketinški trik...
Što se tiće tvojih pitanja, Domy_os ti je sve rekao. |
E ja imam isti HDD sve radi super,podjelio sam ga na 4 particije.Zna tko zasto mi cetvrta particija kad ju otvorim nekih 3 sekunde ne reagira,a poslije toga radi sve normalno??Da se to ubrzat?Ostale particije su dobre.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:32. |