![]() |
Monitor zviždi
jednostavno odjednom počne zviždit i to traje možda minutu i prestane....
...počne bilo kad..ali ne odmah po paljenju i ne ponovi se taj dan...sutra opet... ....prvo niski zvuk 30-tak sekundi pa visoki 30-tak seekundi i stane......monitor je '17 flatron......šta bi to moglo bit |
ista stvar ko i s napjanjima: dakle, u samom monitoru imas transformator struje, te se zbog indukcije u zavojnicama cuje ta visoka frekvencija... e sad, ak ti se to nije prije dogadalo, a imas garanciju na servis ga odfuraj. inace moze biti da je sad malo struja zeznuta zbog onog rikavanja u njemackoj, a moze biti da ti je zbog tog EMP-a nastao nekakav izboj u monitoru i nesto ostetio...
|
kupljen je polovan takav...naravno pri kupovini nije zazviždio..
|
To je do visokonaponskog trafa, frekva visa od 15625 hz. Ocitio imas savrsena uha jos uvjek :)
Nekad sam i ja znao cut na nekim televizorima... |
probaj smanjiti refresh rate...to zna pomoci :)
|
alimilano mislim da to nije nista strasno..ja imam LG F700B ,2001 berba pa imam istih problema sa zviždanjem i smeta mi...sreca da je samo na kratko...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nadam se da nece. |
promijeniti refresh rate/rezu, puknut monitor rukom po boku.... :)
|
Citiraj:
|
ovo udaranje fakat rijesi problem..ali na kratko..pocne opet nakon 10min..a nebum svakih 10min tuko monitor...bolit ce me ruka :D
|
meni ne pomaze...sva sreca zvizdi samo pri 640x480 (philips 105s):clap:
|
već ga probao udarat..ali ne pali...ozviždi svoju minutu....ali nema veze nije često..samo jednom dnevno...
|
Meni se isto čuje kad ga upalim..nekih 20-ak sekundi...monitor je od Xeroxa "19..smeta u početku, al ***iga..nemrem ništa tu, a garanciju više nemam..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:32. |