PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Komp nece podici windowse (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=51044)

Boopsy 05.11.2006. 10:22

Komp nece podici windowse

Uglavnom kad upalim komp na monitoru mi prikaze samo treptecu crticu i ne ide dalje. Za sad sam probao sa clear cmos i nista ne pomaze. U bios mogu uci, ali kad sam pokusao formatirati disk sa cd-a prvo pita " Press any key to boot from cd..", stisnem enter i dalje se nista ne dogada. Sta da radim?????:fuming::fuming:

Konfiguracija je sljedeca: Asrock mbo, celeron 2.66, 512mb rama, ati 9600Pro, disk wd 40Gb. U biosu su sve komponente ocitane.

nino 05.11.2006. 10:27

Jel mozes ic u "safe mode"? Probaj drugi instalacijski cd, ovaj ti mozda nije bootabilan...

Boopsy 05.11.2006. 10:44

Evo sad sam probao sa drugim cd-om i ista stvar. Samo jos napise "Inspecting your hardwere" i nestane. Sa safe modom isto nece.

ErrorSoft 05.11.2006. 11:10

Komp ti ne napiše da nešto nedostaje ( nap. NTLDR is missing. ) i slično.
Ako ne, jesi li namjestio da ti samo pokreće CD u CMOS-u?
Ako piše "Inspecting your hardwere" moraš još malo duže čekati jer tako se i meni događalo kad sam ja formatirao svoje Windowse.
Probaj pa nam reci šta se dogodilo.

nino 05.11.2006. 11:14

Probaj dos, fdisk, izbrisi particije kreiraj na novo, ako neide moguce da je hard ili nes drugo pred izdisajem:D

Boopsy 05.11.2006. 11:29

Citiraj:

Autor ErrorSoft (Post 561051)
Komp ti ne napiše da nešto nedostaje ( nap. NTLDR is missing. ) i slično.
Ako ne, jesi li namjestio da ti samo pokreće CD u CMOS-u?
Ako piše "Inspecting your hardwere" moraš još malo duže čekati jer tako se i meni događalo kad sam ja formatirao svoje Windowse.
Probaj pa nam reci šta se dogodilo.

Ne komp nis ne napise da nedostaje. Ako ne stisnem F2 za bios samo pokazuje treperecu crticu. Inace cekao sam 10min nakon "Inspecting your hardwere". Ispise se ta poruka i nestane i nakon toga cekam 10min i nista.

@Nino5
Moguce je da je neki hardver otisao. Najstariji i je disk. Sad samo pitam da vidim da nije nesto drugo mozda otislo. Inace hard normalno ocita u biosu i hard ima samo jednu particiju.

tigman 05.11.2006. 12:27

u BIOS-u ugasi LAN ...možda te on prca....
ako nije to...odvrti neki tst , kao PC Dotore..., i ako je sve OK...

e onda imaš problem koji mislim nema imena...no imao sam dve takve ploče...

sve ispravno , sve se diže, ali XP ni za boga miloga

Boopsy 05.11.2006. 12:51

Citiraj:

Autor tigman (Post 561108)
u BIOS-u ugasi LAN ...možda te on prca....

Ugasio sam lan i idalje se nece dici. Ma valjda je hard riknuo. Nabaviti cu novi hard sutra pa probam. Hvala svima.

mat 05.11.2006. 12:59

ne mora nuzno biti HDD koji radi probleme. moze biti napajanje, graficka kartica a na kraju krajeva i sam opticki pogon.
predlazem da sve to nabavis i isprobas

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:47.