![]() |
Komp nece podici windowse
Uglavnom kad upalim komp na monitoru mi prikaze samo treptecu crticu i ne ide dalje. Za sad sam probao sa clear cmos i nista ne pomaze. U bios mogu uci, ali kad sam pokusao formatirati disk sa cd-a prvo pita " Press any key to boot from cd..", stisnem enter i dalje se nista ne dogada. Sta da radim?????:fuming::fuming:
Konfiguracija je sljedeca: Asrock mbo, celeron 2.66, 512mb rama, ati 9600Pro, disk wd 40Gb. U biosu su sve komponente ocitane. |
Jel mozes ic u "safe mode"? Probaj drugi instalacijski cd, ovaj ti mozda nije bootabilan...
|
Evo sad sam probao sa drugim cd-om i ista stvar. Samo jos napise "Inspecting your hardwere" i nestane. Sa safe modom isto nece.
|
Komp ti ne napiše da nešto nedostaje ( nap. NTLDR is missing. ) i slično.
Ako ne, jesi li namjestio da ti samo pokreće CD u CMOS-u? Ako piše "Inspecting your hardwere" moraš još malo duže čekati jer tako se i meni događalo kad sam ja formatirao svoje Windowse. Probaj pa nam reci šta se dogodilo. |
Probaj dos, fdisk, izbrisi particije kreiraj na novo, ako neide moguce da je hard ili nes drugo pred izdisajem:D
|
Citiraj:
@Nino5 Moguce je da je neki hardver otisao. Najstariji i je disk. Sad samo pitam da vidim da nije nesto drugo mozda otislo. Inace hard normalno ocita u biosu i hard ima samo jednu particiju. |
u BIOS-u ugasi LAN ...možda te on prca....
ako nije to...odvrti neki tst , kao PC Dotore..., i ako je sve OK... e onda imaš problem koji mislim nema imena...no imao sam dve takve ploče... sve ispravno , sve se diže, ali XP ni za boga miloga |
Citiraj:
|
ne mora nuzno biti HDD koji radi probleme. moze biti napajanje, graficka kartica a na kraju krajeva i sam opticki pogon.
predlazem da sve to nabavis i isprobas |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:47. |