PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Je'l to moguče (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5093)

IceFisherman 26.06.2003. 21:29

Je'l to moguče

.. imam P4 od 1.8 ghz ... prije nekog vremena testiral sam si komp sa 3dmarkom ovim najnovijim ... 2003 ... i neznam točno kak je i gde je to pisalo ... ali uglavnom ... pisalo je da maksimalna brzina moeg proocesora je 3012 mhz ....
.. i sad vas aj pitam dal je to moguče ... ja bi to rado probal utvrditi samo kaj mi je u biosu zaključano menjanje frekfencije procesora ... pa vas odmah pitam kak da to otključam .. imam AMi bios i Matsonic MS9147C Socket 478 Via P4X333 ....

Kova 26.06.2003. 21:56

Iako sam AMD-ovac, hm vidim da imaš lošu ploču !

Prvo imaš vjerovatno jumpere na ploči ako nisu u BIOSU !

Dakle uzmi knjižicu od matične i traži multiplikator to je ono uglavnom od 8 pa do 20 ...

Pa onda imaš negdje i jumper za FSB, e sada to je Intelu do 533 ili sl.

Pa odaberi neku vrijednost tipa 18x166 ili slično samo da ti je FSB veći...

Ako se varam neka me netko ispravi :) Tj. znam da bude, ali da se netko ne počne pjeniti, ovo sam onako čisto da pomognem kada nitko nije :)

greg SE 26.06.2003. 22:10

Re: Je'l to moguče

Citiraj:

Originally posted by IceFisherman
.. imam P4 od 1.8 ghz ... prije nekog vremena testiral sam si komp sa 3dmarkom ovim najnovijim ... 2003 ... i neznam točno kak je i gde je to pisalo ... ali uglavnom ... pisalo je da maksimalna brzina moeg proocesora je 3012 mhz ....
.. i sad vas aj pitam dal je to moguče ... ja bi to rado probal utvrditi samo kaj mi je u biosu zaključano menjanje frekfencije procesora ... pa vas odmah pitam kak da to otključam .. imam AMi bios i Matsonic MS9147C Socket 478 Via P4X333 ....

jesi ti siguran da si dobro vidio....nesjecam se da 3dmark govori dokle mozes OCat procesor....inace samo ga ti digni na tu frekvenciju ali komp se nece bootat sigurno :)

Ljoshy 26.06.2003. 22:30

Mozda ti je to bila reza a ne frekvencija?:gringo:

miato 26.06.2003. 22:31

Re: Re: Je'l to moguče

Citiraj:

Originally posted by greg SE
jesi ti siguran da si dobro vidio....nesjecam se da 3dmark govori dokle mozes OCat procesor....inace samo ga ti digni na tu frekvenciju ali komp se nece bootat sigurno :)
ima slicnih stvari u Sandri cini-mi-se i slicnim programcicima...
uglavnom, kolko znam, ta "procjena" temelji se na najvecoj sabirnici koju podrzava maticna i na najvecem mnozitelju.. dakle tih tvojih 3GHz Fisherman je samo teorija :) daleko od prakse...
@ KOVA
daj MOLIMTE promijeni avatar :rambo:
bolji je bio onaj amd znak, ili sta vec....

Kova 26.06.2003. 22:51

Ej to sam ja :)

I iskreno rečeno, bolje imati svoju sliku nego se preseravati s nekim avatarima ....

No ako vas smeta, promjenim !

msvrtan 26.06.2003. 23:20

Citiraj:

Originally posted by Kova
Ej to sam ja :)

I iskreno rečeno, bolje imati svoju sliku nego se preseravati s nekim avatarima ....

No ako vas smeta, promjenim !

iskreno najbolje je imati iskljucene avatare...ustedi mi bandwidth i ne gledam gluposti..ne govorim o tebi kova nego gregov g gumb i neki mali veseli zmajko od nekoga koji leprsa gore dole...koja koma...

marac 26.06.2003. 23:24

Citiraj:

Dodi do mene s foticem i ja stavljam svoju sliku odmah, ali nemoj da poslije se zalis clanovima PCE-a da imas kompleks manje vrijednosti :)

Kova 26.06.2003. 23:58

Citiraj:

Originally posted by marac
Dodi do mene s foticem i ja stavljam svoju sliku odmah, ali nemoj da poslije se zalis clanovima PCE-a da imas kompleks manje vrijednosti :)
Misliš ?! :)

Ovo sam ja u 1. srednje :) ehhehe

Marac, pa hebote prvo proc. pa sada ti ... baš se moraš u svemu natjecati !?

miato 27.06.2003. 07:23

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
...i neki mali veseli zmajko koji leprsa gore dole...
A sta fali mom zmajku??? Kako li je drazestan :D
A ako te tolko smetaju avatari, mogo si prosnjofat po opcijama pa bi nasao nesto slicno : "Show user's avatar in their posts? yes/no"
@KOVA
Sorry, ako je tvoja slika, ok :) Mislio sam da ti je od brata ... :rolleyes:

msvrtan 27.06.2003. 16:13

i imam tu opciju ukljucenu..samo tu i tamo kad neko spomene avatar ja ga ukljucim..

Kova 28.06.2003. 13:25

Sorry možda je off topic :)

Svrtane ... ono kučište u Info gami danas sam ga gledao, super je i može se kupiti solo, no pazi cijenu ! 2120 KN !!!!!

Dakle prozirno kučište rupe za 80 mm ventove naprijed, iza, gore, i 2 sastrane !!

greg SE 28.06.2003. 14:47

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
iskreno najbolje je imati iskljucene avatare...ustedi mi bandwidth i ne gledam gluposti..ne govorim o tebi kova nego gregov g gumb i neki mali veseli zmajko od nekoga koji leprsa gore dole...koja koma...
ak ti bas smeta moj mogu ga promijeniti, inace mi sluzi samo za laksu orijentaciju da iz prve mogu vidjeti gdje je bio moj zadnji post bez zagledanja....iz istog razloga i drzim avatar uopce....
a i vec sam se ufurao tko ima kakav avatar tako da za vecinu nemoram ni gledati tko je sto napisao....

msvrtan 28.06.2003. 19:06

Citiraj:

Sorry možda je off topic :)

Svrtane ... ono kučište u Info gami danas sam ga gledao, super je i može se kupiti solo, no pazi cijenu ! 2120 KN !!!!!

Dakle prozirno kučište rupe za 80 mm ventove naprijed, iza, gore, i 2 sastrane !!

:) :) :) :) :) :)
2120kn
1500kn
1200kn
1000kn

za 700-800 ajde...vise nedam ni mrtav za to...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:47.