![]() |
6800LE pitanja
Dakle odakle da počnem.
Pa idemo redom: 1.FLASHANJE 6800LE U 6800: Zanima me kako ovo izvesti? Dali mi može netko step by step opisati kako i dali mi možete reći gdje nabaviti bios?Inače moja grafička je Leadtek a400 le tdh 6800le. Sa riva tunerom je prošla sve testove [3dmark...puno igare...] na 16/6 i nebaca artifekte. To bi htjeo da nemoram više nakon formatiranja windowsa je tweakati u riva tuneru. Dakle kako izvesti da svoju 6800le flasham u 6800 sa 16/6 otključanim pipovima i ps? 2.CLOCKANJE: Dakle ovo je čudno. Kada su mi cjevovodi postaljeni na default[ 8/4] mogu clockati grafičku,a kada su mi otključani na 16/6 nemogu nikako clockati grafičku.Zašto? I još nešto,kad je i clockam na defalut gotovo da mogu clockati za samo 20..30Mhz...kao da se uopće neda clockati[preko riva tunera sve radim].Mislio sam da su driveri pa sam pokušao dosta drivera promijeniti ali sve je opet isto. 3.TV IZLAZ: Neznam zašto ali ovo je na svim NVIDIA grafičkama koma.ATi ima predobro ovo sređeno za razliku od nvidia[zato i prodajem ovu :roll: ] Uglavnom.Izgasim i tv i komp.Sve ljepo spojim sa grafom,upalim tv,zatim upalim komp i uopće ništa neprepoznaje tv. Kako namjesiti da mi se desktop širi na tv sa ovom grafičkom? Uf eto to je to :) hvala unaprijed :) |
imaš sticky gore pa čitaj ;)
BTW pod 2 grafa nema dovoljno struje onda tj mosfeti ne mogu dovoljno nahranit GPU ili neki pipeline nije sposoban za veće taktove |
Citiraj:
|
..ja sam imao pad perfomansi na 16@6 bez volt moda (default taktovi) opet ako ides na volt mod (riva tuner) postoji mogucnost da grafa rikne jer ne podnosu sve dizanje voltaze
|
Citiraj:
tolko ultra ima, LE ima 1.2 GT 1.3 , Sto se tice teme kao sto wolf kaze imas sticky,a bude ti se klokala kad joj fleshas bios na 1.3 V barem. Stim da zaboravi dizanje voltaze s njenim stock kulerom ,skini onaj cijeli lim i stavi neki veliki vent preko ,toje prvo i po meni do 1.3 ,preko toga neki bolji kuler. |
Svi se sad pravite opet pametni sa dizanjem voltaže na 1.4V. Ja sam ju podigao na 1.3V jer Asusova 6800LE radi tvornički na 1.25V. I joolka nije glup da tako kažem, malo pogledajte na netu i forumu koliko je kartica krepalo na 1.4V. Mislim da je 1.3V više nego dovoljno...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
...jesi pogledao pcb 6800le kartice i punokrvne 6800 (gt ultra)..u slucaju da nisi sto pretpostavljam...onda vidis da naponska jedinica nije ista (desni rub kartice)....sto znaci da iako je isti graficki chip,kartica nemoze dati toliko struje i onda dolazi do pregaranja...uostalom nek se javu mislim da i ovdje ima forumasa koji su svjedoci toga..stoga nakon 2000 postova nemam namjeru pisati gluposti ovdje po forumu ;) |
e ljudi danas sam nabavil LE-icu.. e sad imam enermaxa 350W, oče li to bit dosta , ostatak konfe u sigu.
|
bit ce dovoljno...
|
e big problem....stavio sam LE-icu u komp, kad ono na prvom screenu čim se uplai komp, znate kak na leadtekicama odbrojava memu i piše leadtekova stranica...e sve u uskličnikima. recite, jel bi mogel to biti flashan neki krivi bios ili je kartica u banani?
|
Citiraj:
|
ali nebi smjeli biti driveri, kad dok se komp boota odmah na početku tam di piše verzija biosa, press DEL to enter setup ekran, tam su uskličnici po celom ekranu. A i probao sam s najnovjim driverima 93.xx i 81.xx i same shit...nekak mi se vidi da je to ipak do biosa
|
..imam ti bios sa otkljucanim pipelinovima,tako da ti ne treba riva tuner,ako si zainteresira posaljem ti ga na e-mail ;)
|
rasprava pokrenuta na http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=51172
hvala na biosu,ali prvo trebam grafu pokrenuti, a tek onda se igrati s odključavanjem... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:31. |