PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   kaj-oš-da-ti-radim prozorčić (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50742)

choby 02.11.2006. 10:41

kaj-oš-da-ti-radim prozorčić

alsodakle, govorimo o pop-upu koji iskoči kad prikopčaš usb-stick, kad staviš medij u ...-rom (prazni, puni) i onda ti on (win xp) ponudi opcije pa ti moš birat ili čak odabrat da ti u budućnosti automatski radi neku od tih akcija

gdje su skrivene te mogućnosti i dal ih se može nekako editirati? recimo, dogodilo mi se da sam za nekaj zviznuo da mi automatski otvara folder, a nakon nekog vremena mi puhne da oću nekaj drugo

pa dajte bacite pokoji biser pred svinju

jonyb 02.11.2006. 10:51

propertis na usb stick, pa u autorun i postaviš si za svaku vrstu dokumenta željenu opciju za autorun ili da te svaki puta pita, a naravno možeš tu opciju i isključiti ako ti smeta...

btw naslov posta ti je orginalan :D

choby 02.11.2006. 12:56

Citiraj:

Autor jonyb (Post 558547)
propertis na usb stick, pa u autorun i postaviš si za svaku vrstu dokumenta željenu opciju za autorun ili da te svaki puta pita, a naravno možeš tu opciju i isključiti ako ti smeta...

to te ja pitam...ALI, koliko vidim tamo je sve već predefinirano, ili se stvari ubacuju kako ih instaliravaš...tipa nero za prženje, foobar za mjuzu...jel se može negdje ručno nekaj ugradit, tipa ubaciš stick, a on zasvira u foobaru 'vjetre s dinare'?

Citiraj:

Autor jonyb (Post 558547)
btw naslov posta ti je orginalan :D

hmda, u posljednjem trenutku sam izbacio neke engleske riječi koje završavaju na job, a imaju 7 slova, bojeći se da me ne banaju zbog opscenosti : roller :

GrannyKiller 06.11.2006. 14:06

Citiraj:

Autor choby (Post 558631)
to te ja pitam...ALI, koliko vidim tamo je sve već predefinirano, ili se stvari ubacuju kako ih instaliravaš...tipa nero za prženje, foobar za mjuzu...jel se može negdje ručno nekaj ugradit, tipa ubaciš stick, a on zasvira u foobaru 'vjetre s dinare'?

moraš za svaki tip podatka označit opciju "Prompt me each time....". da, sve je unaprijed definirano, mislim da ne možeš dodat vlastite opcije...

a šta se zvuka tiće - odeš u Control Panel/Sounds and Audio Devices/Sounds i pod "Device connect" odabereš neki zvukić koji želiš.

:beer:

choby 06.11.2006. 14:16

Citiraj:

Autor GrannyKiller (Post 562096)
da, sve je unaprijed definirano, mislim da ne možeš dodat vlastite opcije...

ma to bi morali sjedit negdje u registry-ju...

mann 06.11.2006. 23:57

Baci pogled na autoplay repair. Ovisno o fileu imas ponudjene opcije i dodajes brises sto ti pase...

choby 07.11.2006. 08:39

Citiraj:

Autor mann (Post 562586)
...autoplay repair...

a di je to?

myljach 07.11.2006. 23:25

Pokušaj slijedeće: start/run/gpedit.msc/.../administrative temptates/system/turn off autoplay - tu u prozoru naznači for all drives, opcija enabled. Neće ti se ništa autopleyat, ni romovi ni usb

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:09.