PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   linux i spyware (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50619)

Buger 01.11.2006. 09:00

linux i spyware

jel za linux postoje keyloggeri i ostalo spyware, virus... smeće

BrunoZG 01.11.2006. 10:50

skoro da ne postoji. Za 100 % sigurnost mozes stavit AVG antivirus koji je besplatan za linux. Iako najvjerojatnije ni to nije neophodno.

horza 01.11.2006. 11:06

nije li AVG zadnje smeće?
kolko znam ClamAV je trenutno najbolji antivirus za linux.... kako za servere, tako i za klijente.

SPLiFF 02.11.2006. 23:51

ja vec skoro dvije godine ne znam za spyware, virus, worm i slicnu gamad :) samo opusteno i naravno root shell koristit samo kad je stvarno potrebno ;)

Tomo 02.11.2006. 23:54

Citiraj:

Autor horza (Post 557522)
kolko znam ClamAV je trenutno najbolji antivirus za linux.... kako za servere, tako i za klijente.

Dobro znas, samo sto se doticni nije bas pokazao u dobrom svijetlu i za familiju Windowza! Bio negdje test, samo me bij, nemrem naci link ...

horza 03.11.2006. 00:04

Citiraj:

Autor Tomo (Post 559102)
Dobro znas, samo sto se doticni nije bas pokazao u dobrom svijetlu i za familiju Windowza! Bio negdje test, samo me bij, nemrem naci link ...

slažem se. ali se npr. NOD32 koji je za windoze totalni bog i batina, pokazao lošim pod linuxom (previsoki load, nema skoro nikakve module za extra programe i nije open source pa neće niti imati tako skoro). tak da ono... dva različita svijeta što se antivirusa tiče. ClamAV je okej pod linuxom.

marko05 11.11.2006. 13:18

za linux bi vam preporucio antivirus F-Prot. Prema meni je on najbolji antivirusni program, a uspjesno uklanja viruse i s windows particija.

BrunoZG 11.11.2006. 13:45

A moze bit , nisam drugo probao , probat cu ClamAV, kad se povratim na linux, thx...Trenutno tak nemam nis instalirano.

Citiraj:

Autor horza (Post 557522)
nije li AVG zadnje smeće?

BrunoZG 11.11.2006. 13:46

Ovo se ne slazem, po mom iskustvu NOD 32 je skoro totalni shit, u windozima di ima jos drugih 50 rjesenja NOD je ono sto najmanje zelim.

Citiraj:

Autor horza (Post 559109)
slažem se. ali se npr. NOD32 koji je za windoze totalni bog i batina, pokazao lošim pod linuxom (previsoki load, nema skoro nikakve module za extra programe i nije open source pa neće niti imati tako skoro). tak da ono... dva različita svijeta što se antivirusa tiče. ClamAV je okej pod linuxom.

horza 11.11.2006. 14:38

Citiraj:

Autor BrunoZG (Post 566197)
Ovo se ne slazem, po mom iskustvu NOD 32 je skoro totalni shit, u windozima di ima jos drugih 50 rjesenja NOD je ono sto najmanje zelim.

sorry, ali onda nemaš pojma o antivirusnim rješenjima. ili su ti iskustva ograničena na loše konfiguriran NOD. ili možda svi nezavisni autoriteti na tom polju griješe?

4444josip4444 11.11.2006. 14:45

stavi ClamAV, nećeš pogriješiti

BrunoZG 11.11.2006. 17:06

Svako ima svoje iskustvo,čemu ti je trebalo nabit mi 10 negativnih bodova u reputaciji zato kaj mi taj program ne valja ? U najmanju ruku izgleda čudno.
Oces tako i svakome ko podrzava INTEL a ti si za AMD ili obrnuto?

Mnogi su tu uz sve tutoriale o podesavanju NOD-a na desktopima , a to su one "3" kvačice koje jedino i ima za podesit prešli li na avast jer im se pokazalo kao bolje rjesenja, a da pri tom nisu uzimali u obzir i cijenu, sto bi za 99% home usera bilo normalno, da je cak i par posto avast losiji od NOD-a, dakle mnogi imaju drugacije iskustvo.

Citiraj:

Autor horza (Post 566225)
sorry, ali onda nemaš pojma o antivirusnim rješenjima. ili su ti iskustva ograničena na loše konfiguriran NOD. ili možda svi nezavisni autoriteti na tom polju griješe?

horza 11.11.2006. 17:48

Citiraj:

Autor BrunoZG (Post 566338)
Svako ima svoje iskustvo,čemu ti je trebalo nabit mi 10 negativnih bodova u reputaciji zato kaj mi taj program ne valja ? U najmanju ruku izgleda čudno.

majstore kakvih 10 negativnih bodova? nisam skužio.
sorry ako sam zvučao grubo, nije mi bila namjera, samo mi je malo blesavo čuti da netko proziva nod i opovrgava mišljenje glavnih autoriteta na tom polju. ko da kažeš da su windowsi najgori operacijski sustav, kada se u praksi pokazalo upravo suprotno.

BrunoZG 11.11.2006. 18:03

Duboke isprike , umjesto 49 vidjeh 43, ispalo mi je matematički - 10 :) to je kaj se tiče bodova.To mi je zvučalo grubo a ne tekst, .naravoučenje, točno računaj prije nego kaj pišeš gluposti (za sebe mislim ;)

A ovo za windowse ne bi sad ulazio u raspravu, jer bi se moglo u trakavicu pretvorit. Samo ću reć da su Windowsi definitivno najgori OS kaj se tiće sigurnosti. Al ne bi sad ulazio kolko je to krivnja Windowsa a kolko rasprostranjenosti istih i zelje drugih da baš napadaju windowse.
Windowsi su najbolji OS sta ce tiće user friendly pristupa.Tak da su najgorji i najbolji.

Isprike za mojih 6 negativnih bodića u afektu, tamno sam u opisu spomenuo jos jedan minus NOD.a po meni. Nesto sto sigurno nije user friendly. Uz napomenu da se je to mozda promjenilo od kad sam ga ja probao a valjda ce tomu vec i 3 godine, pa baci oko ak ti se da...:)

Nisi zvučao grubo

Citiraj:

Autor horza (Post 566366)
majstore kakvih 10 negativnih bodova? nisam skužio.
sorry ako sam zvučao grubo, nije mi bila namjera, samo mi je malo blesavo čuti da netko proziva nod i opovrgava mišljenje glavnih autoriteta na tom polju. ko da kažeš da su windowsi najgori operacijski sustav, kada se u praksi pokazalo upravo suprotno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:01.