![]() |
WTF?
Kupio plocu iz siga ( u Ve-milu) i pisalo kod njih da podrzava Intel Core 2 Duo i 1066 Mhz sabirnicu a kad sam dosao doma vidim da podrzava samo 800 Mhz sabirnicu,je mogu ja njima vratit tu plocu i doplatit za bolju (ploca je kupljena prije 4 dana)...
|
mozes
|
nigdje ne vidim da u ve-milu imaju Gigabyte GA-945PL-S3, nego imaju Gigabyte 965P-S3, a i na Gigabytovim stranicama pise da podrzava C2D procesore, kao i na svakoj drugoj ploci sa 945 chipsetom...
|
Ovaaj... na Gigabyte-ovim stranicama lijepo pishe da
MB Gigabyte 8I945PL-S3 podrzhava FSB do 800 Mhz (shto je i naglasheno crvenim slovima), dok MB Gigabyte 8I945P-S3 (dakle model BEZ slova L u nazivu) - podrzhava C2D procesore (FSB 1066MHz). Eto, ne treba vjerovati specifikacijama koje ve-mulj navodi u opisu svojih artikala (to je opche poznata chinjenica). Istina, neki su to nauchili na tezhi nachin (ukljuchujuchi i sebe koji sam jednom daavno uzeo grafu vjerujuchi da je ona stvaarno 128-bitna, kako je i pisalo u specifikacijama na njihovim stranicama, da bi se na kraju ispostavilo da - NIJE!!!). Nemash druge nego nazad u ve-mil, u pochetku pristojno zatrazhiti zamjenu (uz malu nadoplatu, jer ova 945P-S3 koshta kojih 80 kn vishe), a ako to ne upali...nemoj im dopustiti da te uvjere kako zamjena nije mogucha vech digni galamu, psuj, udaraj rukama (ne po prodavachima vech..po stolu), trazhi shefa...dok ne popuste. Sretno ;) |
ok :)
mislim,uzeo sam D820 samo kao privremenu stvar a za bozic mislim uzimat E6300 a sada ispada da ne mote radit na ovoj ploci kao sto oni kazu. e,da,tip mi kaze da E6300 orginal ima sabirnicu na 800 mhz?! (tip u ve-milu). Od kad je to istina? sta nije 1066? kaze da kao moram clocat maticnu da bi to radilo... |
|
Chuj, prodavach ti je spreman sve rechi (lagati) samo da bi on imao manje problema s zamjenom ploche (tochnije, da bi izbjegao uchiniti upravo to). Po njemu bi onda bash sve matichne ploche za s.775 sa 800MHz FSB bile kompatibilne s C2D, a to, kako svi znamo - nije istina.
I da, kako vech rekoh, ZNAM da je ve-mil u svojem opisu naveo da dotichna matichna podrzhava C2D procesore ali na sluzhbenim stranicama Gigabyte-a ..drugachije pishe (obrati pazhnju na crvena slova): http://www.gigabyte.com.tw/Products/...me=GA-945PL-S3 Josh jednom ponavljam: ili trazhi zamjenu ploche uz nadoplatu ili povrat novca. @Mr.M : NHF ali ja u Ve-milu vidim i 945PL-S3 i 945P-S3 :) |
Sad sam bio u Ve-milu,kaze da nema problema,da ce zamjenit,narucena je nova maticna, 945P-S3 koja podrzava C2D.
Je mi moze netko od vas pogledat dali gigabyte GA-945P-S3 podrzava C2D i 1066 mhz FSB? na specifikacija na njihovoj stranici ne pise tocno 1066 Mhz ali pod CPU koje podrzava pise C2D 1066 Mhz... |
http://www.gigabyte.com.tw/Products/...me=GA-945PL-S3
edit: zaboravih i ovo: http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ame=GA-945P-S3 Ovdje jasno stoji da podrzhava 1066MHz FSB. Po tome - ne bi trebalo biti problema s njom. Najbolje bi bilo da ti netko tko je vech imao iskustva s tom plochom i C2D procom iz prve ruke kazhe hoche li raditi ili ne. Tako bi bio najsigurniji. Ali..po svemu ovome..stvaarno bi trebalo biti sve oukej! |
ma u ve-milu znaju zabrijati tako su i krive vrijednosti napisali za jednu seriju grafickih pa se ekipa zbunila sva kad je isla kupovat,a i bila je isto jednom rasprava u vezi maticnih...
|
ma glavno da se to rijesilo,samo mi je tlaka sada opet vadit maticnu proc rame,stavljat sve na novu maticnu,pa opet nove wind...
a posto nigdje nema ST, opet vadit maticnu kad njega kupim... tlaka ziva... |
nekom je to tlaka a nekom gušt. ipak smo na pce forumu.
|
Citiraj:
Ma gledao sam zadnjih 5-6 ploca, jer ove prve pocinju sa 8xxxx, pa sam automatski preskocio misleci da je u pitanju 8xx chipset... |
ve-mil je sranje ....a o njihovom webu da ne pričam ....
|
Citiraj:
|
nema veze sto pise na sluzbenoj stranici. oni su napisali da ide na 1066 i ti si ju zato kupio. njihova greska, moraju primiti nazad
|
Citiraj:
"Navedene cijene za gotovinu odnose se i na Amex, Amex kredit, Maestro, Diners, MasterCard, mPAY i Visu. Navedene cijene za kredite odnose se na Diners kredit, Mastercard kredit i kredite banaka. Sve cijene uključuju PDV. Slike prikazane na stranicama dobivene su fotografiranjem ili su preuzete s Interneta. Ve-mil d.o.o. ne garantira potpunu podudarnost slika i stvarnog izgleda. Ve-mil d.o.o. ne odgovara za eventualne pogreške u opisu proizvoda. Ulažemo konstantni napor da tehničke podatke prezentiramo što točnije i iscrpnije. Za sve nejasnoće kontaktirajte nas na tehnicka.podrska@ve-mil.hr." |
ma ja to vracam u ponedjeljak i uzimam GA-945P-S3
i kod njih (ve-milu) i na stranici od proizvodjaca pise da podrzava 1066 FSB i C2D. Sad se iskreno nadam da ce to radit kako treba :) |
Samo da se pohvalim da sam zamjenio plocu,bilo je gusto i tesko ali sam uspio :)
sada sam ponosni vlasnik ploce koja podrzava SB 1033 Mhz ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:09. |